Nutrients d’alta assimilació

 

Batido-elimina-toxinas

Continuem amb la depuració que ens prepara per a l’arribada de la primavera, ja que aquesta estació és la ideal a l’hora de renovar l’energia interna del nostre cos, tant a nivell mental com físic. És per això que avui us presentem tres nous sucs, com a tres noves alternatives per tenir cura de la nostra salut a través de l’alimentació.

A més, el fet de prendre multinutrients en forma líquida ajuda a una millor absorció, ja que la barrera fibrosa dels ingredients es trenca en la trituració. Pel que fa a la pèrdua de vitamines no ens ha de fer patir sempre que utilitzem una trituradora prou potent com per fondre els aliments en el mínim temps possible.

Llegir més

El Te KOMBUCHA

img_2582

 

El te kombucha és una beguda fermentada que tothom pot preparar a casa seva, a través d’un fong. Ja era ben conegut antigament fa molts anys per la cultura asiàtica i russa, molt valorat per la seva llarga llista de propietats.

 

L’elaboració és totalment casolana, natural i saludable. Només hem de tenir en compte aquests tres passos ben senzills:

Llegir més

Nyoquis de Quinoa i Chía

Us presentem un plat molt vistós, de ràpida elaboració i nutricionalment molt enriquidor; ja que la quinoa ens aporta una bona dosi de proteïna de fàcil assimilació, a més de una llarga llista de minerals com ara el ferro, el calci i el magnesi. I per l’altra banda tenim la chía, que conté altes concentracions de vitamines antioxidants com l’E, així com omegues 3 del tipus ALA.

Llegir més

Un potent antioxidant: La Vitamina C

VitaminC

 

Avui parlem d’una de les vitamines més protagonistes en la Medicina Natural, així com una de les més agraïdes, la vitamina  C.

 

Podríem dir moltes coses d’aquesta vitamina, plena de fonaments i riqueses, però en aquesta ocasió ens centrarem sobretot en dos punts concrets:

  1. Les seves propietats més destacades.
  2. Com podem trobar-la dins de l’alimentació nostra de cada dia.

 

 

 

Llegir més

Tres nous Sucs

 

Amb el propòsit de preparar-nos un nou batut cada dia, avui us mostrem tres idees noves. Cadascuna amb propietats i finalitats diferents, segons els ingredients que fem servir i el moment del dia en el qual prenem el nostre suc.

 

Si volem treure més profit a la preparació, és preferible prendre-la en dejú o bé entre hores. Anem llavors a veure quines noves opcions tenim en aquesta ocasió, perquè pugueu triar la que més us agradi. Avui hem optat per alternatives més lleugeres a mena de suc, en comptes de batut, els quals tenen una major consistència. Esperem en tot cas que siguin del vostre gust.

Llegir més

L’arrel de Loto i les malalties d’hivern

belen-lotus-infoArriba l’hivern i amb ell tot just arriba el fred. És per això que aquesta estació és la reina dels refredats, la grip, les bronquitis, les pneumònies i un llarg etcètera que, un cop més, presenta diferents ajuts dins de la medicina natural; a mena de prevenció així com a mena de tractament al començament dels primers símptomes de malestar general.

És per això que avui us volem parlar de l’arrel de loto, també coneguda com a Renkon. Es tracta d’un tubercle comestible que creix sota l’aigua a grans profunditats. La planta que es nodreix d’aquesta arrel s’anomena Nelumbo Nucifera i és cultivada en molts llocs d’Àsia com l’Índia, el Japó i la Xina.

Llegir més

Verdures del Mar

20090311_33La cuina japonesa cada dia s’apropa més a casa nostra i ens aporta un ampli ventall de gustos diferents els que nosaltres estem acostumats dins de la nostra cultura, tanmateix, es tracta de sabors ben exquisits i de gran delicadesa. És per això que en aquest post us volem fer arribar una petita mostra d’aquesta cuina, per a nosaltres moderna, tan antiga per a d’altres però.

Es tracta en aquesta ocasió d’una senzilla amanida que té com a ingredient principal les algues, un element nutricional de gran vàlua, ja que sempre intentem mantindre la línia de salut, alhora que nodrim no només el cos sinó també els sentits. Esperem que us agradi.

Llegir més

Mmm… Com passa, la crema de carbassa!!!

carbassa

 

A mitjans d’octubre, i encara que el temps ens permeti uns dies més d’estiuet, la tardor poc a poc es fa sentir. És probablement una de les estacions més acolorides de l’any, i tot un regal pels sentits, fruit de les tonalitats que ens ofereix el paisatge en combinació amb el canvi en la intensitat i durada de la llum solar.

 

Tota aquesta expressió de l’entorn la trobarem als nostres mercats, omplint de tardor el nostre rebost, i per tant, enriquint i diversificant la nostra cuina.

 

Llegir més