Un potent antioxidant: La Vitamina C

VitaminC

 

Avui parlem d’una de les vitamines més protagonistes en la Medicina Natural, així com una de les més agraïdes, la vitamina  C.

 

Podríem dir moltes coses d’aquesta vitamina, plena de fonaments i riqueses, però en aquesta ocasió ens centrarem sobretot en dos punts concrets:

  1. Les seves propietats més destacades.
  2. Com podem trobar-la dins de l’alimentació nostra de cada dia.

 

 

 

Llegir més

Tres nous Sucs

 

Amb el propòsit de preparar-nos un nou batut cada dia, avui us mostrem tres idees noves. Cadascuna amb propietats i finalitats diferents, segons els ingredients que fem servir i el moment del dia en el qual prenem el nostre suc.

 

Si volem treure més profit a la preparació, és preferible prendre-la en dejú o bé entre hores. Anem llavors a veure quines noves opcions tenim en aquesta ocasió, perquè pugueu triar la que més us agradi. Avui hem optat per alternatives més lleugeres a mena de suc, en comptes de batut, els quals tenen una major consistència. Esperem en tot cas que siguin del vostre gust.

Llegir més

L’arrel de Loto i les malalties d’hivern

belen-lotus-infoArriba l’hivern i amb ell tot just arriba el fred. És per això que aquesta estació és la reina dels refredats, la grip, les bronquitis, les pneumònies i un llarg etcètera que, un cop més, presenta diferents ajuts dins de la medicina natural; a mena de prevenció així com a mena de tractament al començament dels primers símptomes de malestar general.

És per això que avui us volem parlar de l’arrel de loto, també coneguda com a Renkon. Es tracta d’un tubercle comestible que creix sota l’aigua a grans profunditats. La planta que es nodreix d’aquesta arrel s’anomena Nelumbo Nucifera i és cultivada en molts llocs d’Àsia com l’Índia, el Japó i la Xina.

Llegir més

Mmm… Com passa, la crema de carbassa!!!

carbassa

 

A mitjans d’octubre, i encara que el temps ens permeti uns dies més d’estiuet, la tardor poc a poc es fa sentir. És probablement una de les estacions més acolorides de l’any, i tot un regal pels sentits, fruit de les tonalitats que ens ofereix el paisatge en combinació amb el canvi en la intensitat i durada de la llum solar.

 

Tota aquesta expressió de l’entorn la trobarem als nostres mercats, omplint de tardor el nostre rebost, i per tant, enriquint i diversificant la nostra cuina.

 

Llegir més

Sucres no tan Sucres

azucaresEls desavantatges del sucre blanc o sucre refinat per a la salut ja son prou coneguts, doncs aquest ingredient forma part dels anomenats veríns blancs del segle XXI; conjuntament amb la llet de vaca, les farines refinades i la sal de taula no integral.

És per això que avui us volem mostrar les alternatives que tenim avui dia a l’hora d’edulcorar els nostres plats, fer postres o bé cobrir les necessitats de dolç en un moment donat.

Agruparem aquests edulcorants naturals en 2 grups principals, per una banda els de textura líquida i per una altra les opcions en pols o en comprimits.

 

Llegir més

El quètxup pot ser saludable

quetxupAquest estiu tot l’hort ha anat a deshora, fins i tot els hortolans. Però deixant que fes al seu ritme, la natura ens ha ofert una collita esplèndida i generosa que, a última hora, ens ha fet córrer a fer conserves.

Aquest agost, les maduixeres ens han donat les maduixes mes dolces de la temporada per fer melmelades, i ara, a primers de setembre, ens arriben les prunes de santa Rosa, les móres, les figues, i un gran ventall de tomàquets: cor de bou, roses, de pera, de penjar, xerris… per gaudir d’infinitat de preparacions.

Ja sé que a alguns de vosaltres aquesta paraula us remet a cuina ràpida, o bé a cuina americana, però no us espanteu, ja que, si és casolà, és una bona opció per acompanyar les vostres preparacions i una bona ocasió per sorprendre i complaure els més joves de la casa.

 

 

Llegir més

El te MATCHA

IMG_3951

 

Dins del ventall de tota la varietat, el te verd més ric en nutrients és el te Matcha; un tipus de te japonès que procedeix dels brots més joves de la planta i té un procés de recol·lecció molt similar al te Gyokuro.

 

La distinció és que, en aquest cas, a les fulles se’ls extreu el nervi i posteriorment es polvoritzen mitjançant un molí de pedra fins a convertir-lo plenament en pols, sense passar per cap fermentació, senzillament és vaporitzat i mai rostit ni fregit.

 

Llegir més

De pickles: Xucrut!

2370022023_14e1259951

 

Es diu xucrut o, en francès, choucroute, a la col blanca fermentada, fent servir la sal com a impulsor per dur a terme la fermentació de tipus àcid-làctica. També rep el nom de chucrut, choucrut, chucruta o zuurkool, segons el país on ens trobem.

 

És un aliment molt antic que té el seu origen a Alemanya, però que per alguna estranya raó no és gaire conegut al nostre país, al contrari que al nord d’Europa on es consumeix amb freqüència. En realitat es considera una forma de conserva, similar als pickles, però amb propietats terapèutiques sorprenents.

 

 

Llegir més

SÍNDRIA, l’aigua vermella d’estiu

51e517fd-fb38-4047-a612-1b19bc5d4d44-granizado-de-sandia-bruno-receta-big

 

 

Aquesta cucurbitàcia emparentada amb el meló i la carbassa és una de les fruites protagonistes a l’estiu. Gràcies a la seva naturalesa aquosa, doncs el 93% del seu contingut és aigua, resulta ideal per treure la set, refrescar-se i alhora combatre les altes temperatures.

De fet, en determinats països, és més considerada una mena de refresc natural que no pas un aliment. Per tant, des de temps immemorials, la síndria ha estat ben valorada com un recurs d’hidratació en zones desèrtiques amb escassetat d’aigua.

 

 

Llegir més

Indicacions dels Omegues

omegues

Cada vegada se’ns presenta al mercat una major oferta d’Omegues. Però… Què busquem realment quan aconsellem la ingesta d’aquests olis i quins beneficis podem extreure’n? Avui en parlarem i especificarem de manera concreta quines virtuts tenen cadascú dels més importants, …

Llegir més