Sucres no tan Sucres

azucaresEls desavantatges del sucre blanc o sucre refinat per a la salut ja son prou coneguts, doncs aquest ingredient forma part dels anomenats veríns blancs del segle XXI; conjuntament amb la llet de vaca, les farines refinades i la sal de taula no integral.

És per això que avui us volem mostrar les alternatives que tenim avui dia a l’hora d’edulcorar els nostres plats, fer postres o bé cobrir les necessitats de dolç en un moment donat.

Agruparem aquests edulcorants naturals en 2 grups principals, per una banda els de textura líquida i per una altra les opcions en pols o en comprimits.

 

Llegir més

El quètxup pot ser saludable

quetxupAquest estiu tot l’hort ha anat a deshora, fins i tot els hortolans. Però deixant que fes al seu ritme, la natura ens ha ofert una collita esplèndida i generosa que, a última hora, ens ha fet córrer a fer conserves.

Aquest agost, les maduixeres ens han donat les maduixes mes dolces de la temporada per fer melmelades, i ara, a primers de setembre, ens arriben les prunes de santa Rosa, les móres, les figues, i un gran ventall de tomàquets: cor de bou, roses, de pera, de penjar, xerris… per gaudir d’infinitat de preparacions.

Ja sé que a alguns de vosaltres aquesta paraula us remet a cuina ràpida, o bé a cuina americana, però no us espanteu, ja que, si és casolà, és una bona opció per acompanyar les vostres preparacions i una bona ocasió per sorprendre i complaure els més joves de la casa.

 

 

Llegir més

El te MATCHA

IMG_3951

 

Dins del ventall de tota la varietat, el te verd més ric en nutrients és el te Matcha; un tipus de te japonès que procedeix dels brots més joves de la planta i té un procés de recol·lecció molt similar al te Gyokuro.

 

La distinció és que, en aquest cas, a les fulles se’ls extreu el nervi i posteriorment es polvoritzen mitjançant un molí de pedra fins a convertir-lo plenament en pols, sense passar per cap fermentació, senzillament és vaporitzat i mai rostit ni fregit.

 

Llegir més

De pickles: Xucrut!

2370022023_14e1259951

 

Es diu xucrut o, en francès, choucroute, a la col blanca fermentada, fent servir la sal com a impulsor per dur a terme la fermentació de tipus àcid-làctica. També rep el nom de chucrut, choucrut, chucruta o zuurkool, segons el país on ens trobem.

 

És un aliment molt antic que té el seu origen a Alemanya, però que per alguna estranya raó no és gaire conegut al nostre país, al contrari que al nord d’Europa on es consumeix amb freqüència. En realitat es considera una forma de conserva, similar als pickles, però amb propietats terapèutiques sorprenents.

 

 

Llegir més

SÍNDRIA, l’aigua vermella d’estiu

51e517fd-fb38-4047-a612-1b19bc5d4d44-granizado-de-sandia-bruno-receta-big

 

 

Aquesta cucurbitàcia emparentada amb el meló i la carbassa és una de les fruites protagonistes a l’estiu. Gràcies a la seva naturalesa aquosa, doncs el 93% del seu contingut és aigua, resulta ideal per treure la set, refrescar-se i alhora combatre les altes temperatures.

De fet, en determinats països, és més considerada una mena de refresc natural que no pas un aliment. Per tant, des de temps immemorials, la síndria ha estat ben valorada com un recurs d’hidratació en zones desèrtiques amb escassetat d’aigua.

 

 

Llegir més

Indicacions dels Omegues

chia-blog-viver-bem-620

 

Cada vegada se’ns presenta al mercat una major oferta dels ja força coneguts Omega 3. Però…

Què busquem realment quan aconsellem la ingesta d’aquests olis i quins beneficis podem extreure’n?

Avui en parlarem i especificarem de manera concreta quines virtuts tenen cadascú dels més importants, és a dir, l’EPA i el DHA.

 

Llegir més

Opcions de menús anticàndida

CandidaAlbicans-480x300

 

Si tens infecció fúngica o concretament pateixes de candidiasis, aquí us presentem unes quantes opcions de menús perquè puguis seguir una dieta adient per a les circumstàncies i te’n surtis més ràpid del teu problema.

 

Us proposem una dieta composta de cinc àpats al dia i diverses alternatives completes per a cada moment.

 

Llegir més

Raw Food, menjar viu

shutterstock_678797471-raw-nutrition

 

 

El Raw Food neix de la unió de tres difusors entusiastes del menjar viu, també conegut a Espanya com a alimentació crudivegana o crudivorisme.

 

El principal objectiu és transmetre els beneficis de l’alimentació crua a nivell tant de salut, així com mediambiental i gastronòmic.

 

 

Llegir més

Un bacteri prou freqüent: L’Helicobacter Pylori

helicobacter_pylori

 

 

L’Helicobacter pylori és un bacteri que es troba a l’estómac del 50% de la població. Però hi ha un grup de persones a les que aquest bacteri li produeix un gran malestar i símptomes digestius molt desagradables.

 

Per tant, per donar-li solució a aquest problema, el tractament natural d’eficàcia comprovada seria el següent:

 

 

Llegir més

L’exòtica Papaia

iStock_000002718081XSmallLa papaia és una fruita amb forma ovalada, gairebé cilíndrica i de textura tova, molt delicada, per això sempre ve embolicada en una xarxa que la protegeix de cops. El seu sabor és dolç i suau i en el seu interior amaga un gran nombre de llavors negres de gust picant i amb propietats laxants.

 

En realitat forma part del grup de les fruites exòtiques i, des del punt de vista de la salut, conté multitud de propietats beneficioses. L’avantatge és que, a diferència de moltes altres fruites tropicals, aquesta es conrea i ven durant tot l’any.

Llegir més