20090311_33La cuina japonesa cada dia s’apropa més a casa nostra i ens aporta un ampli ventall de gustos diferents els que nosaltres estem acostumats dins de la nostra cultura, tanmateix, es tracta de sabors ben exquisits i de gran delicadesa. És per això que en aquest post us volem fer arribar una petita mostra d’aquesta cuina, per a nosaltres moderna, tan antiga per a d’altres però.

Es tracta en aquesta ocasió d’una senzilla amanida que té com a ingredient principal les algues, un element nutricional de gran vàlua, ja que sempre intentem mantindre la línia de salut, alhora que nodrim no només el cos sinó també els sentits. Esperem que us agradi.

 

 

kantenIngredients:

  • 5 gr d’alga arame
  • 5 gr. d’espaguetti de mar
  • 5 gr. d’agar agar en tires
  • 1 cullerada de vinagre d’arròs
  • 1 cullerada de tamari
  • 1 culleradeta de pasta d’umeboshi
  • 1 culleradeta de llavors de sèsam negre
  • 1 culleradeta de llavors de chia
  • 1 pessic de sucre de coco
  • 1 mica de gingebre fresc ratllat
  • 4 raves petits

 

Estris:

  1. Un parell de bols per fer les barreges
  2. Una paella petita
  3. Dos plats fondos per servir

 

Elaboració:

ensalada-de-algas-wakame-agar-agar-y-sesamo-100-gPosem a remull els tres tipus d’algues seques al voltant d’una hora, fins que es rehidratin completament. Traiem l’aigua sobrant i reservem en un bol.

Piquem els raves el més petit possible i els afegim al mateix plat.

En una paella escalfem a foc molt suau les llavors de sèsam per torrar-les lleugerament sense que es cremin i les deixem refredar.

Dins d’un altre recipient ajuntem tots els condiments que faran la nostra salsa, és a dir: el vinagre d’arròs, el tamari, el sucre de coco i la pasta d’umeboshi. Remenem tot de valent i al final li afegim el gingebre ratllat al moment. Avoquem les llavors de chia a la salsa i ja aleshores li tirem tot plegat per sobre al nostre bol d’algues. Deixem reposar uns 10 minuts perquè la chia aporti la seva textura gelatinosa.

Finalment repartim entre dos plats fondos i alhora de servir hi tirem pel damunt el sèsam torrat.

 

Belén G. L.