Rosegar una pastanaga és fer un mos a la vida

zanahoria-propiedades-668x400x80xXLa pastanaga es considera un gran preventiu de anèmia ferropènica, un bon aperitiu que treu la gana i sacia abans de menjar, un potent carminatiu en cas de gasos, la seva concentració en vitamina A fa de cicatritzant i la seva influença sobre el fetge la converteix en depurativa i detoxicant. Alhora exerceix un lleuger efecte diürètic, ajuda a regular el flux menstrual, reforça el sistema immune i actua com a expectorant i fluïdificant el moc.

Llegir més

No cal nevera per a tot

bssa-de-compra

Antigament no es feia la compra del menjar al supermercat, ni tan sols es feia al mercat, sinó que directament es recollien els aliments del petit hort familiar i es guardaven en una habitació especial on no tocava la llum ni tampoc arribava la calor; un lloc fresc però alhora a bona temperatura, ja que les neveres i els congeladors en aquells temps no existien.

Això era possible perquè només es menjava el que donava la terra, dins de la seva temporada i del seu millor moment de collida anyal.

Llegir més

Mengem Magnesi

magnesio-almond-belen-info

 

El magnesi és un dels minerals més importants per a la nostra salut i per contra és dels que presenten més mancança, tot just pel refinament que fan del cereals que mengem i per la pobresa del terreny on conreen la majoria de les verdures que venen avui dia al mercat. Per tant, és fonamental fer una bona tria dels aliments que fem servir a la dieta diària, donant preferència als d’agricultura integral i ecològica. Només així tindrem les nostres necessitats de magnesi cobertes i en conseqüència la nostra salut ens estarà ben agraïda.

 

Llegir més

La teva Macrobiòtica

belen-macrobiotica-info

 

Al llarg del camí de la Macrobiòtica travessem etapes molt diferentes:

– Des d’un principi on només volem conèixer el perquè de tot plegat, volem entendre al màxim com funciona el yin i el yang o volem cuinar les receptes amb tot detall.

– Fins a una etapa molt més evolucionada on ens trobem a nosaltres mateixos i d’aquesta manera descobrim les nostres limitacions i alhora les nostres virtuts.

 

Llegir més

El consum de cereals integrals redueix el risc d’hipertensió

cerales desayuno
Segons diversos estudis com el ja realitzat en 1.982 pel Dr. Kochar, del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess a Boston (Estats Units), el fet d’incloure en els nostres hàbits alimentaris cereals integrals sense sucre en el desdejuni
, pot arribar a reduir fins a un 25% el risc de ser hipertens, assaig exposat pel Dr. Kochar en un estudi conductual de gairebé 14.000 metges.

El tofu un aliment saludable

descargaEl tofu és un aliment molt consumit en orient des de fa milers d’anys per ser molt saludable.
El tofu s’elabora amb la llet de soja que es fermenta amb un procés similar a l’elaboració dels formatges.
El tofu aporta a l’organisme, nutrients com:
-vitamina B,-vitamina D,-vitamina I,-vitamina F,-vitamina K,-calci,-ferro,-fòsfor,-magnesi,-potassi,-aminoàcids,-àcids grassos poli-insaturats,-proteïnes vegetals,- isoflavones
El tofu és un aliment saludable per a l’organisme:

Llegir més

Beneficis per a la salut dels lactobacils

lactobacEls lactobacils són microorganismes vius que es poden trobar en certs aliments i que són benèfics per a la salut.
Aquests aliments es denominen probiótics i tenen propietats antibiótiques i biorreguladores.
Els beneficis per a la salut dels lactobacils són
-ajuden a tractar afeccions com a diarrees i al·lèrgies…

Llegir més

Els beneficis de consumir fruita de temporada

descargaEls avanços tecnològics han modificat els nostres hàbits i conductes alimentaries però, fins no fa gaire, la nostra cistella de la compra estava formada per productes de temporada. És a dir, els que es corresponien amb cada estació de l’any. Per exemple, les taronges les menjàvem a l’hivern i, no obstant això, avui ja no hem d’esperar tant per menjar-les ja que, gràcies als hivernacles, podem disposar de cítrics tot l’any, encara que les seves propietats, les seves qualitats nutricionals, la seva olor, el seu sabor…

Llegir més

Una dieta enriquida amb nous protegeix contra el càncer de pròstata

nueces 1Diversos estudis han demostrat els beneficis d’aquesta fruita seca en diferents aspectes de la salut: Des de l’alzheimer fins al càncer de mama. Ara un nou estudi realitzat en el Health Science Center de la Universitat de Texas ha confirmat que una dieta rica en nous podria protegir contra el càncer de pròstata, el segon més habitual en homes.

Llegir més

Algues marines, aliment molt recomanable

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis. 

Llegir més