Minerals

/Minerals
7 Oct 2016

Dèficit d’Ingesta de Nutrients en Nens de Curta Edat

2019-05-15T08:04:19+01:00Alimentació Saludable, Minerals, Salut Natural, Vitamines|

Un estudi científic internacional publicat per l’European Journal of Clinical Nutrition mostra que els petits de la família no prenen les quantitats recomanades de determinats nutrients que resulten essencials per assegurar un bon desenvolupament tant físic com cognitiu.

nenscorrentenelcamp

Ho explica Cristina Campoy, una de les autores de l’estudi i única membre espanyola del Comitè de Nutrició de la Societat Europea de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtrica: “La dieta dels nens espanyols té un contingut energètic més alt del recomanat, i és més rica en greixos i proteïnes d’origen animal respecte a les recomanacions per a l’edat i sexe. A més, molts nens consumeixen una dieta amb baix contingut nutricional però alta en greixos i sucres “.

(más…)

2 May 2014

L’ESPIRULINA a la cuina

2019-05-15T08:07:27+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Minerals, Salut Natural, Vitamines|

espirulina

 

Es tracta d’un alga de la família de les anomenades verd – blavoses. És d’aigua dolça, per la qual cosa es distingeix de la resta d’algues marines.

 

Moltes de les seves virtuts son degudes a la seva capacitat de captació de l’energia solar. És per això que s’ha de conservar en pots especials protegits de la llum natural perquè no perdi les propietats que durant un llarg període de temps ha absorbit mentre es trobava en conreu.

(más…)

17 Jul 2013

Algues marines, aliment molt recomanable

2019-05-15T08:05:36+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Minerals, Salut Natural, Vitamines|

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis.  (más…)
22 May 2013

La importància dels electròlits en la nostra dieta

2019-05-15T08:05:52+01:00Alimentació Saludable, Minerals, Salut Natural|

electrolitos1Un electròlit és una part d’un aliment que conté una càrrega elèctrica quan es consumeix. Més exactament, són molècules que es disocian en ions carregats positiva i negativament, fent a la mateixa solució elèctricament conductora.
Els electròlits són molt importants en la nostra dieta i totes les formes de vida superiors requereixen un complex equilibri d’electròlits. Ajuden a mantenir-nos hidratats, a regular la funció muscular i nerviosa, millorar l’equilibri àcid-base i altra, i existeixen moltes conseqüències negatives, si no s’aconsegueix l’equilibri correcte d’electròlits en la dieta. (más…)
24 Abr 2013

Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

2019-05-15T08:06:08+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Minerals, Salut Natural, Vitamines|

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que…. (más…)
14 Nov 2011

Probiótics i sistema immune

2019-05-15T08:06:41+01:00Minerals, Salut Natural|

En els nens, en particular en els més febles, al malestar propi de la grip, com a febre alta, dolors musculars, anorèxia i molèsties digestives (nàusees, vòmits), es poden sumar complicacions respiratòries (bronquitis, bronquiolitis), otitis (entre el 20% i el 62% dels nens la sofreixen), malalties pulmonars o convulsions febrils, que són més greus quant menor és el nen. (más…)

5 Abr 2011

EL IODE I LA MEVA SALUT

2019-05-15T08:06:47+01:00Minerals, Salut Natural|

El iode és un mineral que necessitem prendre per al correcte funcionament del nostre organisme. Fa possible el bon funcionament de la tiroide i la producció de les hormones tiroïdals que regulen nombroses funcions en l’organisme

(más…)

11 Nov 2008

Els Minerals

2019-05-15T08:03:11+01:00Minerals|

Els Minerals

És conegut el transcendental paper que desenvolupen els micronutrients (s’entén que parlem de vitamines i minerals) en la nutrició i en la salut.
Indispensables per a la vida, aquests nutrients els hem d’obtenir dels aliments, però la dieta actual pot afavorir-ne algunes mancances.
Les malalties carencials es desenvolupen, la majoria de les vegades, com a conseqüència d’una nutrició desequilibrada, en la que els productes naturals ja no són ben bé del tot naturals i en algunes circumstàncies s’han bescanviat per uns altres aliments més comercials, carents en alguns casos d’aquestos nutrients essencials. (más…)