5 alternatives a la farina de blat i sense gluten

La farina de blat és la més comuna i utilitzada en la cuina. No obstant això, hi ha altres alternatives a la farina de blat, menys conegudes però igual de nutritives, saboroses i versàtils que ens permeten elaborar les mateixes receptes que faríem amb aqusta farina.

alternatives a la farina de blat

A més, no contenen gluten, per la qual cosa celíacs i intolerants a aquesta proteïna poden incloure en la seva dieta. Coneix-les a continuació!

Alternatives a la farina de blat: Farina de cigró

A la cuina oriental s’utilitza per a l’elaboració de les famoses pakoras (verdura arrebossada amb farina de cigrons) en diversos plats de l’Índia o en els falafel turcs.

Al món occidental és ideal com a substitut de l’ou a la truita de patata o per fer un bon arrebossat. Vindria a ser l’alternativa vegetal més similar al arrebossat clàssic, però sense ou.

Per facilitar la seva digestió i donar un toc de sabor se li sol afegir una mica de comí, que ajuda a evitar els possibles gasos que provoquen els llegums.

Alternatives a la farina de blat: Farina de garrofa

La farina de garrofa és rica en hidrats de carboni, proteïna i valuoses vitamines i minerals com calci, ferro, fòsfor, zinc, magnesi, potassi i silici. El seu dolç sabor natural i la seva aroma, que recorda en part al de la xocolata, l’han convertit en una farina bàsica de la repostaría vegana.

alternatives a la farina de blat

Alternatives a la farina de blat: Farina de Quinua Real

És una de les farines més proteiques que existeixen (un 13%), és fàcil de digerir i ens aporta vitamines del grup B, a més de magnesi i ferro. Resulta ideal per a l’elaboració de pans, galetes, creps, hamburgueses i postres. També és adequada per preparar cremes, com crema, si abans es torra molt suaument.

Una altra alternativa: Farina d‘arròs

És una de les farines més fàcils d’utilitzar. Amb ella pots elaborar pastissos i bescuits. Perquè s’elevin tan sols cal afegir una culleradeta de bicarbonat per mig quilo de farina. Per la seva suavitat, també és excel·lent per arrebossar i preparar masses de crep o buñuelos. Combina bé amb la farina de blat de moro en pastissos i arrebossats.

alternatives a la farina de blat

Una altra alternativa: Farina de blat de moro

La farina de blat de moro és una de les farines més saboroses. S’utilitza des de l’antiguitat per a tot tipus de preparats. A Itàlia és coneguda com polenta i amb ella podem preparar truites veganes, hamburgueses, pastissos dolços i salats, cremes i purés.

Barrejada amb aigua amb gas pot ser una excel·lent pasta per arrebossar. Amb la seva midó s’elabora la coneguda “maizena“.

Deixa un comentari