Depuració amb Sals d’Epsom

Ara que estem a la primavera, és el millor moment per fer una depuració hepàtica i la depuració amb sals d’Epsom és una magnífica forma de poder fer-ho.

Per què utilitzar sals d’Epsom?

L’organisme ens ho agrairà i, no només ho notarem a nivell d’energia i salut digestiva, sinó també a nivell emocional; ja que ens sentirem més optimistes i no patirem de forma tan acusada l’anomenada astènia primaveral.

Depurar el fetge

Una de les maneres de fer una cura del nostra fetge és la teràpia a través de les sals d’Epsom, avui ens centrarem amb aquest tipus de depuració i us explicarem com portar-la a terme de manera correcte. D’aquesta manera depurarem el fetge i alhora la bufeta biliar i el pàncrees.

És una cura una mica dura de fer i amb la qual necessiteu un dia de lliure per estar-se a casa i fer-ho amb tranquil·litat com cal. Per la resta tot són beneficis i posteriorment notareu una gran milloria general que fins i tot us animarà a repetir-la passat un parell de mesos si us ve de gust.

Només heu de tenir en compte que està totalment contraindicada en cas de càlculs biliars, els quals són asimptomàtics, i per tant requereix una ecografia prèvia per descartar aquesta possibilitat.

Passos per fer una bona depuració

Sals d'EpsomA mena de preparació, la setmana anterior a la cura, hem de prendre un litre de suc de poma al dia, millor si és natural i ecològic. A més evitarem menjar o beure aliments freds, fregits o d’origen animal.

Preferiblement el menú diari serà a base d’arròs blanc basmatti amb verdures per aconseguir desinflamar l’intestí.

Deixarem de prendre durant aquests dies tot tipus de suplements o fàrmacs i a més hauríem de fer una neteja de còlon abans i després de la cura. Per exemple mitjançant un ènema de cafè verd, el qual presenta un alt poder antioxidant, o bé a base de camamilla si no trobem el cafè verd pur en llavor al natural.

Anterior a la cura

Ja el dia anterior a la cura, el sisè dia, farem un esmorzar lleuger amb fruites fresques i sucs naturals. Al dinar prepararem unes verdures al vapor amb arròs, sense gens de proteïna.

Passades les 14.00 hores deixarem de menjar, només mantindrem la ingesta d’aigua. A les 18.00 hores dissoldrem 4 cullerades de sals d’Epsom en quatre gots d’aigua i beurem el primer dels gots. A les 20.00 hores el segon got. A les 21.30 hores si no hem evacuat realitzarem un altre ènema de camamilla tèbia per ajudar a l’estímul peristàltic i aconseguir així l’evacuació intestinal.

A les 21.45 hores netejarem un parell d’aranges roses (també es pot fer una barreja a base de llimona i taronja) i els exprimirem manualment per obtenir el seu suc. Necessitarem mig got de suc i mig d’oli d’oliva verge extra de primera pressió en fred.

El removem ben enèrgicament fins que es formi la barreja aquosa anomenada “pura” i la prenem de forma continuada quan arribin les 22 hores. Seguidament romanent drets al costat del llit, sense seure si és possible, durant una petita estona.

Després

Sals d'EpsomJa després ens estirarem damunt del llit amb el llum tancat i mantindrem el cap més alt que la panxa. Encara que també podem situar-nos en posició fetal sobre el costat dret. Intentarem mantenir aquesta posició durant uns 20 minuts, evitant parlar i fixant l’atenció en el nostre fetge.

Es pot posar calor local a la zona del fetge i de la bufeta amb una manta elèctrica, per aconseguir una major relaxació del conducte colèdoc que s’encarrega d’evacuar la bilis.

Sensacions

Podrem sentir les pedres movent-se pels conductes biliars com si fossin bales, però no sentirem cap dolor perquè el magnesi de les sals mantindrà els conductes biliars oberts i relaxats i l’augment del fluix biliar juntament amb les pedres mantindrà aquests conductes lubricats.

Es poden sentir marejos durant la nit o a primeres hores del matí; això és degut a la forta descàrrega de càlculs i toxines conseqüència de la barreja d’oli que es dirigeix cap a l’estómac.

Aquesta sensació s’anirà atenuant al llarg del matí i no ens ha de preocupar gens ni mica, però sí que hem de tenir cura i estar en tot moment acompanyats a mena de prevenció. Al matí següent a la cura, cap a les 6.30 hores beurem el tercer got de sals d’Epsom, què pot anar acompanyat d’un got d’aigua a temperatura ambient si tenim set.

Finalitzant

És preferible que el cos a partir d’aquesta hora es mantingui en posició vertical. I ja a les 8.30 hores beurem l’últim dels quatre gots.

Arribades les 10.30 hores podrem començar a beure algun suc fresc de fruita o d’altres vegetals triturats i mitja hora després, a les 11.00, una o dues peces de fruita natural sencera i pelada.

Cap a una hora més tard, a les 12.00, anirem introduint els aliments més sòlids de mica en mica en petites quantitats.

A la tarda o al matí següent, tornarem a la normalitat, mantenint una dieta lleugera durant els dos dies següents.

Efectes de les sals d’Epsom

Els efectes positius de la cura són immediats, fonamentalment els resumim en aquests quatre punts:

  1. La gran baixada de colesterol.
  2. L’eliminació de material biliar residual, plena de toxines.
  3. La secreció de matèria intestinal putrefacta acumulada.
  4. La disminució del tant per cent de greix corporal general, ja que realitza una depuració molt profunda de dos dels òrgans fonamentals en el metabolisme dels lípids, com són el fetge i la bufeta.

D’aquesta manera entrarem amb força endins de la PRIMAVERA: ”Lestació del canvi, del les emocions contingudes, de la llum i dels colors”.

Deixa un comentari