L’ESPIRULINA a la cuina

espirulina

 

Es tracta d’un alga de la família de les anomenades verd – blavoses. És d’aigua dolça, per la qual cosa es distingeix de la resta d’algues marines.

 

Moltes de les seves virtuts son degudes a la seva capacitat de captació de l’energia solar. És per això que s’ha de conservar en pots especials protegits de la llum natural perquè no perdi les propietats que durant un llarg període de temps ha absorbit mentre es trobava en conreu.

Llegir més

Algues marines, aliment molt recomanable

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis. 

Llegir més

Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que….

Llegir més

Els Minerals

Els Minerals

És conegut el transcendental paper que desenvolupen els micronutrients (s’entén que parlem de vitamines i minerals) en la nutrició i en la salut.
Indispensables per a la vida, aquests nutrients els hem d’obtenir dels aliments, però la dieta actual pot afavorir-ne algunes mancances.
Les malalties carencials es desenvolupen, la majoria de les vegades, com a conseqüència d’una nutrició desequilibrada, en la que els productes naturals ja no són ben bé del tot naturals i en algunes circumstàncies s’han bescanviat per uns altres aliments més comercials, carents en alguns casos d’aquestos nutrients essencials.

Llegir més