El miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Incloure una ració de fruita seca com els festucs en la dieta diària, s’ha associat a una reducció del risc cardiovascular i de diabetis, a reducció de factors de risc per al cor, i a una millora de la salut en les embarassades que els consumeixen, com demostren els resultats de quatre estudis mèdics publicats recentment.
El European Hydration Institute (EHI), fundació que promou la hidratació humana i els seus efectes per a la salut, el benestar i el rendiment físic i cognitiu, recomana als estudiants espanyols que prestin una especial atenció a les seves necessitats d’hidratació durant l’estudi per ajudar a optimitzar la capacitat cognitiva. Una bona hidratació és important per a la salut física i mental. El cervell representa només un 2% del pes corporal, però rep un 20% del flux sanguini.
Els experts en nutrició i investigadors de la universitat d’Harvard van realitzar una modificació de la piràmide alimentaria, basada en una nutrició sana, lliure de la pressió política i grups de la indústria que podrien veure’s afectats.
La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que….
Quan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com:
Segons miherbolario.com, el mercat de consum de productes ecològics a Espanya va augmentar en 2011 en 60 milions d’euros, passant d’una despesa de 905 a 965 milions, segons les últimes dades que disposa Ecovalia, Associació Valor Ecològic.
Aquestes xifres suposen un increment del 6,62%, una dada que adquireix més rellevància si es té en compte que l’augment del consum es va produir en plena crisi. A més, la pujada del consum de productes ecològics a Espanya va ser superior a la mitjana d’increment al mercat mundial, que en el mateix període va créixer un 6,26% (de 59.100 milions de dòlars en 2010 a 62.800 en 2011).
La Fundació Viu Sa, a través de la seva campanya “Llar sense tòxics”, ha engegat una iniciativa a nivell nacional per eradicar el bisfenol A (BPA) de tots els materials en contacte amb aliments. És la primera vegada que es duu a terme una iniciativa d’aquest tipus a Espanya, on ja ha estat eliminat el bisfenol A de els biberons infantils, en línia amb la normativa comunitària, però no d’altres materials d’ús alimentari. França ha estat el primer país europeu a prohibir totalment el bisfenol A en aquest tipus de materials,
Un estudi recent publicat en “Nature Chemical Biology” conté revelacions sobre el te verd i els seus beneficis. El component identificat com EGCG. Epigalocatequin galato actua en la prevenció i el tractament de seriosos desordres cerebrals tals com Alzheimer, Huntington i la malaltia de Parkinson.
La silimarina, un conjunt de components del card marià, en concret de les seves llavors, ha demostrat en recents estudis que ajuda a eliminar les toxines acumulades en el fetge, com les originades pels excessos nadalencs de menjar i alcohol, segons el Centre de Recerca sobre Fitoteràpia (INFITO).
El card marià “és una de les plantes sobre les quals existeixen més estudis científics sobre la seva eficàcia hepatoprotectora”, explica Teresa Ortega, professora de Farmacologia de la Universitat Complutense de Madrid i vicepresidenta de INFITO.
Aquest lloc web pot utilitzar algunes "cookies" per millorar la vostra experiència de navegació.
Poseu-vos en compte abans de continuar amb la vostra navegació per el nostre lloc web, recomanem que feu clic .
Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D’aquestes cookies, les cookies que es classifiquen com a necessàries s’emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com utilitzeu aquest lloc web. Aquestes cookies s’emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l’opció de desactivar aquestes cookies. Però desactivar algunes d’aquestes cookies pot afectar la vostra experiència de navegació.
Les galetes necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i característiques de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.
Cookie
Duració
Descripció
__cfduid
1 mes
La cookie l’utilitzen serveis de cdn com CloudFare per identificar clients individuals que estan darrere d’una adreça IP compartida i aplicar configuracions de seguretat per client. No es correspon amb cap identificador d’usuari a l’aplicació web i no emmagatzema cap informació d’identificació personal.
viewed_cookie_policy
1 any
La cookie la defineix el connector de consentiment de cookies de GDPR i s’utilitza per emmagatzemar si l’usuari ha consentit o no l’ús de cookies. No emmagatzema cap dada personal.
Les cookies analítiques s’utilitzen per comprendre com els visitants interactuen amb el lloc web. Aquestes galetes ajuden a que l’experiència de l’usuari sigui completa. Es poden mostrar continguts d’altres llocs web com vídeos de Youtube.
Cookie
Duració
Descripció
YSC
sessió
Aquestes cookies les defineix Youtube i s’utilitzen per fer un seguiment de les visualitzacions de vídeos incrustats.
Les cookies publicitàries s’utilitzen per proporcionar anuncis visitants i campanyes de màrqueting rellevants. Són cookies rastrean els visitants als llocs web i recopilen informació per oferir anuncis personalitzats.
Cookie
Duració
Descripció
IDE
1 any 24 dies
Utilitzat per Google DoubleClick i emmagatzema informació sobre com l’usuari utilitza el lloc web i qualsevol altra publicitat abans de visitar-lo. S'utilitza per presentar als usuaris anuncis que els siguin rellevants segons el perfil d'usuari.
test_cookie
15 minuts
Aquesta cookie la defineix doubleclick.net. L’objectiu de la cookie és determinar si el navegador de l’usuari admet cookies.
VISITOR_INFO1_LIVE
5 mesos 27 dies
Aquesta cookie la defineix Youtube. S'utilitza per fer un seguiment de la informació dels vídeos de YouTube incrustats en un lloc web.
Les cookies analítiques s’utilitzen per comprendre com els visitants interactuen amb el lloc web. Aquestes galetes ajuden a proporcionar informació sobre mètriques, el nombre de visitants, la taxa de rebot, la font de trànsit, etc.
Cookie
Duració
Descripció
_ga
2 anys
Aquesta cookie és instal·lada per Google Analytics. La cookie s’utilitza per calcular les dades de visitants, sessions, campanyes i fer un seguiment de l’ús del lloc per a l’informe d’anàlisi del lloc. Les cookies emmagatzemen informació de forma anònima i assignen un número generat aleatòriament per identificar visitants únics.
_gid
1 dia
Aquesta cookie és instal·lada per Google Analytics. La cookie s’utilitza per emmagatzemar informació sobre com els visitants utilitzen un lloc web i ajuda a crear un informe d’anàlisi de com funciona el lloc web. Les dades recopilades inclouen el nombre de visitants, la font d’on provenen i les pàgines visitades de forma anònima.
iutk
5 mesos 27 dies
Aquesta cookie l’utilitza el sistema analític Issuu. Les cookies s’utilitzen per recopilar informació sobre l’activitat dels visitants en productes Issuu.