Propietats medicinals i nutritives del miso

misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Conté nutrients com:

Llegir més

Estudis recents demostren que els festucs i l’oli d’oliva milloren la salut del cor

pistachosIncloure una ració de fruita seca com els festucs en la dieta diària, s’ha associat a una reducció del risc cardiovascular i de diabetis, a reducció de factors de risc per al cor, i a una millora de la salut en les embarassades que els consumeixen, com demostren els resultats de quatre estudis mèdics publicats recentment.

Llegir més

La hidratació ajuda als estudiants en període d’exàmens

hidratarseEl European Hydration Institute (EHI), fundació que promou la hidratació humana i els seus efectes per a la salut, el benestar i el rendiment físic i cognitiu, recomana als estudiants espanyols que prestin una especial atenció a les seves necessitats d’hidratació durant l’estudi per ajudar a optimitzar la capacitat cognitiva. Una bona hidratació és important per a la salut física i mental. El cervell representa només un 2% del pes corporal, però rep un 20% del flux sanguini.

Llegir més

Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que….

Llegir més

Hipotiroïdisme i salut natural.

tiroidesQuan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com:

Llegir més

El consum de productes ecològics va augmentar a Espanya un 7% malgrat la crisi

eco 1Segons miherbolario.com, el mercat de consum de productes ecològics a Espanya va augmentar en 2011 en 60 milions d’euros, passant d’una despesa de 905 a 965 milions, segons les últimes dades que disposa Ecovalia, Associació Valor Ecològic.
Aquestes xifres suposen un increment del 6,62%, una dada que adquireix més rellevància si es té en compte que l’augment del consum es va produir en plena crisi. A més, la pujada del consum de productes ecològics a Espanya va ser superior a la mitjana d’increment al mercat mundial, que en el mateix període va créixer un 6,26% (de 59.100 milions de dòlars en 2010 a 62.800 en 2011).

Llegir més

Es reclama que es retiri el Bisfenol A dels envasos alimentaris.

La Fundació Viu Sa, a través de la seva campanya “Llar sense tòxics”, ha engegat una iniciativa a nivell nacional per eradicar el bisfenol A (BPA) de tots els materials en contacte amb aliments. És la primera vegada que es duu a terme una iniciativa d’aquest tipus a Espanya, on ja ha estat eliminat el bisfenol A de els biberons infantils, en línia amb la normativa comunitària, però no d’altres materials d’ús alimentari. França ha estat el primer país europeu a prohibir totalment el bisfenol A en aquest tipus de materials,

Llegir més

Te verd; Els seus nutrients prevenen i tracten desordres cerebrals.

Un estudi recent publicat en “Nature Chemical Biology” conté revelacions sobre el te verd i els seus beneficis. El component identificat com EGCG. Epigalocatequin galato actua en la prevenció i el tractament de seriosos desordres cerebrals tals com Alzheimer, Huntington i la malaltia de Parkinson. 

Llegir més

El card marià ajuda a eliminar les toxines dels excessos nadalencs

La silimarina, un conjunt de components del card marià, en concret de les seves llavors, ha demostrat en recents estudis que ajuda a eliminar les toxines acumulades en el fetge, com les originades pels excessos nadalencs de menjar i alcohol, segons el Centre de Recerca sobre Fitoteràpia (INFITO).
El card marià “és una de les plantes sobre les quals existeixen més estudis científics sobre la seva eficàcia hepatoprotectora”, explica Teresa Ortega, professora de Farmacologia de la Universitat Complutense de Madrid i vicepresidenta de INFITO.

Llegir més