Alimentació Saludable

/Alimentació Saludable
22 Nov 2011

La patata transgènica avança cap a la paella.

2019-05-15T08:07:47+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

BASF sol·licita a la UE l’aprovació per a consum humàUn espanyol podrà fer una truita de patates transgèniques en 2014 si tot surt segons calcula la major empresa química del món, BASF.La multinacional alemanya va sol·licitar a la UE l’aprovació per a consum humà i animal de la seva patata Fortuna, els gens de la qual han estat modificats en laboratori per ser resistent al tizó tardà. Aquesta malaltia, provocada pel fong Phytophthora infestans, arruïna el 20% de les collites de patata a tot el món, segons les xifres de BASF. És el mateix patogen que va disparar la Gran Fam irlandesa, entre 1845 i 1849, causant centenars de milers de morts i un èxode de la població cap a EUA i Canadà. (más…)

11 Sep 2011

La UNIÓ EUROPEA (UE) clava un revès als cultius transgènics

2019-05-15T08:07:47+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

El Tribunal de Justicia de la Unió Europea va clavar ahir un important revés als cultius transgènics al sentenciar que un producte alimentari que s’hagi contaminat amb material d’un organisme genèticament modificat o que contingui residus d’un transgènic necessita una autorització prèvia per poder ser comercialitzat al territori europeu. (más…)

31 Ago 2011

Dieta rica en peix en l’embaràs i desenvolupament neurològic del nen.

2011-08-31T23:01:56+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural|

Els àcids grassos poliinsaturats del tipus DHA podrien ser els responsables de l’efecte positiu observat sobre les capacitats cognitives infantils.
Un estudi realitzat pel Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM-Hospital del Mar), suggereix que durant l’embaràs, una dieta moderadament rica en peix (2 o 3 vegades per setmana) està associada amb un posterior increment en les capacitats intel·lectuals dels nens. (más…)

2 Ago 2011

Gairebé el 40% de les aigües de bany de rius i platges de la UE contenen virus

2019-05-15T08:07:47+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

Prop del 40% de les més d’1.400 mostres d’aigües de bany recollides en zones costaneres i d’interior de nou països de la Unió Europea (UE), inclòs Espanya, conté virus, segons un treball desenvolupat per investigadors europeus. Si bé les concentracions són baixes, els científics recomanen vigilar a aquests microorganismes en les aigües recreatives, sobretot en moments en els quals es disparen les seves poblacions, com succeeix després de pluges intenses, segons informa el Servei d’Informació i Notícies Científiques (SINC). (más…)

3 May 2011

La salut dels pobles indígenes es deteriora per la “occidentalització” dels seus hàbits

2019-05-15T08:07:47+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural|

La occidentalització de l’estil de vida és catastròfica per a la salut dels pobles indígenes, que en els últims anys van experimentar un fort increment en els casos d’obesitat, dolències cardiovasculars i diabetis tipus 2. Així ho reflecteix un informe publicat en l’últim exemplar de la revista mèdica The Lancet, que alerta també de l’augment dels problemes físics, socials i mentals que afligeixen a aquestes poblacions derivats del consum d’alcohol i drogues.
(más…)

1 Mar 2011

A Espanya es consumeixen 500 milions de quilograms de menjar preparat a l’any.

2019-05-15T08:07:47+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural|

A Espanya es consumeixen al voltant de 500 milions de quilograms de menjar preparat a l’any, la qual cosa suposa una despesa de 1.800 milions d’euros anuals. D’ells, un 90% es consumeixen en la llar i un 10% al canal d’hostaleria i restauració. En els primers anys d’implantació comercial dels plats preparats, el seu consum per càpita se situava entorn dels 3 kg per persona i any. No obstant això, en l’actualitat s’ha registrat un important creixement, fins a aconseguir els 10 kg per persona i any, per a una població que cada vegada s’allunya més de la Dieta Mediterrània Tradicional.

(más…)