Gairebé el 40% de les aigües de bany de rius i platges de la UE contenen virus

Prop del 40% de les més d’1.400 mostres d’aigües de bany recollides en zones costaneres i d’interior de nou països de la Unió Europea (UE), inclòs Espanya, conté virus, segons un treball desenvolupat per investigadors europeus. Si bé les concentracions són baixes, els científics recomanen vigilar a aquests microorganismes en les aigües recreatives, sobretot en moments en els quals es disparen les seves poblacions, com succeeix després de pluges intenses, segons informa el Servei d’Informació i Notícies Científiques (SINC).

Llegir mésGairebé el 40% de les aigües de bany de rius i platges de la UE contenen virus

Infusió de camamilla per la diabetis

Una tassa d’infusió de camamilla diàriament podria ajudar a prevenir les complicacions de la diabetis tipus 2, com la pèrdua de visió i danys als nervis i ronyons. Aquesta és la conclusió d’un estudi en el qual es va alimentar a rates diabètiques amb un extracte de camamilla.

Llegir mésInfusió de camamilla per la diabetis

La salut dels pobles indígenes es deteriora per la “occidentalització” dels seus hàbits

La occidentalització de l’estil de vida és catastròfica per a la salut dels pobles indígenes, que en els últims anys van experimentar un fort increment en els casos d’obesitat, dolències cardiovasculars i diabetis tipus 2. Així ho reflecteix un informe publicat en l’últim exemplar de la revista mèdica The Lancet, que alerta també de l’augment dels problemes físics, socials i mentals que afligeixen a aquestes poblacions derivats del consum d’alcohol i drogues.

Llegir mésLa salut dels pobles indígenes es deteriora per la “occidentalització” dels seus hàbits

A Espanya es consumeixen 500 milions de quilograms de menjar preparat a l’any.

A Espanya es consumeixen al voltant de 500 milions de quilograms de menjar preparat a l’any, la qual cosa suposa una despesa de 1.800 milions d’euros anuals. D’ells, un 90% es consumeixen en la llar i un 10% al canal d’hostaleria i restauració. En els primers anys d’implantació comercial dels plats preparats, el seu consum per càpita se situava entorn dels 3 kg per persona i any. No obstant això, en l’actualitat s’ha registrat un important creixement, fins a aconseguir els 10 kg per persona i any, per a una població que cada vegada s’allunya més de la Dieta Mediterrània Tradicional.

Llegir mésA Espanya es consumeixen 500 milions de quilograms de menjar preparat a l’any.

Un suplement de fruites i verdures redueix el nombre de dies que dura un refredat.

Un suplement alimentici preparat amb sucs concentrats de fruites i verdures redueix el nombre de dies que duren els símptomes d’un constipat sever, segons confirmen investigadors de la Charité-University Medicine a Berlín.

Llegir mésUn suplement de fruites i verdures redueix el nombre de dies que dura un refredat.