La salut dels pobles indígenes es deteriora per la “occidentalització” dels seus hàbits

La occidentalització de l’estil de vida és catastròfica per a la salut dels pobles indígenes, que en els últims anys van experimentar un fort increment en els casos d’obesitat, dolències cardiovasculars i diabetis tipus 2. Així ho reflecteix un informe publicat en l’últim exemplar de la revista mèdica The Lancet, que alerta també de l’augment dels problemes físics, socials i mentals que afligeixen a aquestes poblacions derivats del consum d’alcohol i drogues.

Els professors Michael Gracey, membre de l’ONG Unity of First People of Austràlia, i Malcolm King, de la Universitat d’Alberta (Canadà), expliquen que les condicions en les quals viuen els 400 milions d’indígenes del planeta solen implicar uns nivells sanitaris molt pobres i que el contacte amb les maneres de vida de la societat occidental no han fet més que empitjorar-los.

Gracey i King van centrar el seu estudi en la població aborigen d’Austràlia, però consideren que les seves conclusions són extensives a la major part de pobles indígenes del món que, en la seva opinió, “haurien de ser animats a assumir la responsabilitat pel que fa als assumptes que afecten a la seva salut”.

Els menors també estan exposats a malalties pràcticament erradicades al primer món gràcies als programes de vacunació, com el xarampió, les galteres, la diftèria, la rubèola, la tos-ferina i el tètanus. Un altre grup poblacional sensible són les dones embarassades , que durant la gestació es veuen sotmeses a un excés d’esforç físic i sofreixen anèmia, infeccions del tracte urinari i diabetis gestacional, dolències que no són ateses mèdicament.

Font: Yahoo News

Feu un comentari