Cocció a l’anglesa de verdures fresques

Aquesta manera senzilla de cuinar les verdures permet que quedin cuites i, alhora, mantinguin el seu color natural. Es tracta de coure-les a l’estil anomenat anglès.


El truc consisteix a netejar, rentar i preparar les verdures i hortalisses que anem a utilitzar, com les mongetes verdes, les pastanagues, els pèsols, la carabassa, etc. A continuació, és preferible trossejar-les, de manera que no requereixin una excessiva cocció. El tall més indicat per a les verdures que es vulguin coure a l’anglesa i requereixin trossejat serà el tall en juliana o en paisana fina.

Col·loquem la verdura preparada en una cassola amb aigua al foc i, quan comenci a bullir, afegim un polsim de sal que, per l’efecte del bulliment, es distribuirà uniformement per tot l’aigua. En aquest moment, afegirem les verdures que vulguem coure. Aquestes s’afegeixen en petites quantitats, de manera que l’aigua recuperi amb rapidesa la temperatura i la cocció total no superi els 10 minuts.

La verdura ha de coure’s per l’exterior i quedar lleugerament  crues a l’interior. Una vegada comprovat això, la traiem de l’aigua bullint amb una escumadora i introduïm en un recipient amb aigua i gel, que ens ajudarà a tallar la cocció i a que es fixi el color de la verdura i no perdi el seu to natural. Una cop refredada la verdura, uns 3 minuts després, la traiem de l’aigua, escorrem i al plat

Feu un comentari