Un suplement de fruites i verdures redueix el nombre de dies que dura un refredat.

Un suplement alimentici preparat amb sucs concentrats de fruites i verdures redueix el nombre de dies que duren els símptomes d’un constipat sever, segons confirmen investigadors de la Charité-University Medicine a Berlín.

L’estudi, publicat en el British Journal of Nutrition, demostra els potencials beneficis d’aquests en reduir el nombre de dies de malaltia i la despesa en fàrmacs. Els investigadors de l’Institut de Medicina Social, Epidemiologia i Economia de la Salut van desenvolupar, en col·laboració amb més de 500 treballadors de la Charité, un estudi de vuit mesos sobre els efectes del preparat “Juice Plus+”, del proveïdor americà NSA de Collierville, Tennessee (Estats Units). En un estudi a doble cec, la meitat dels subjectes va prendre aquest concentrat diàriament, mentre que l’altra meitat va rebre placebo.

Després de dos mesos, els resultats van demostrar que el nombre en tots dos grups va ser similar. No obstant això, en el grup que va rebre aquest producte els refredats van ser molt més lleus. Va haver-hi un descens dels símptomes moderats i severs del 20%. Definir si el producte era adequat per a un ús perllongat, reduir la severitat delssímptomes i la incidència de nous constipats podrien ser incògnites per buidar amb nous estudis, segons els autors d’aquest treball. Tampoc és clar el mecanisme pel qual funciona aquest preparat.

“Els resultats del treball són certament prometedors perquè demostren que certs suplements dietètics poden mitigar les càrregues i conseqüències del refredat comú”, va assenyalar el professor Stefan Willich, director de l’Institut per a la Medicina Social, Epidemiologia i Economia de la Salut de Charité i principal autor d’aquest estudi.

Deixa un comentari