Alimentació Saludable

/Alimentació Saludable
18 Abr 2012

Estrès i desig de menjar amb ansietat

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural|

Segons informa María Manera, les persones que pateixen estrès tenen sovint preferències per aliments amb alt contingut en greixos i sucres. En un moment d’estrès puntual i agut, és habitual no tenir sensació de gana. Això estaria relacionat amb la resposta primitiva de “lluitar o fugir”. Davant una situació estresant, un perill o una amenaça, el cervell actua: segrega hormones i envia missatges a altres glàndules del cos perquè alliberin substàncies que capacitin per fer front a aquesta circumstància. (más…)

28 Mar 2012

Bases alimentàries per portar una vida saludable.

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural|

Una de les claus per mantenir-se sa és adquirir senzills hàbits saludables i evitar allò que pugui resultar nociu. No menjar massa i prioritzar els aliments d’origen vegetal són alguns dels trucs per millorar i conservar la salut. Una de les causes principals de l’actual epidèmia d’obesitat és la ingesta d’una quantitat de calories superior a les quals l’organisme necessita. L’actual manera de vida, molt sedentari, fa que les necessitats energètiques siguin, en general, baixes. En canvi, la grandària de les racions dels aliments que se serveixen en els establiments de restauració no paren d’augmentar amb els anys i, amb elles, les calories que s’ingereixen, segons informa María Manera. (más…)

10 Mar 2012

Els fàrmacs per tractar l’insomni incrementen la mortalitat

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

Les dades d’un treball que es publica en l’edició electrònica del British Medical Journal Open han correlacionat la ingesta de fàrmacs que comunament s’empren per a l’insomni amb un increment, de fins a quatre vegades més, en el risc de mort. L’estudi, coordinat per Daniel Kripke, del Centre del Somni Viterbi, en Sant Diego (Estats Units), també especifica que aquests medicaments s’associen a un augment significatiu del risc de càncer. (más…)

19 Ene 2012

La falta de son repercuteix en un increment del pes corporal

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural|

La falta de son comporta un augment de totes les hormones que inciten a la gana i provoca la ingesta precisament d’aliments rics en greixos i sucres, la qual cosa repercuteix en un increment del pes corporal. Una sola hora de diferència en la durada del son per si sola és capaç d’engegar mecanismes que ajuden a mantenir el pes, segons van explicar des de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició (SEEN) i la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (SEEDO) amb motiu del Dia de la Persona Obesa, que es va celebrar el 14 de desembre. (más…)

10 Ene 2012

Deu claus per compensar els excessos nadalencs

2019-03-17T20:54:27+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural|

Metges de l’Institut Nacional de Salut d’Estats Units van tractar d’identificar si la ingesta de menjars de les feste de Nadal afecta al pes. Van avaluar els canvis de pes en 195 persones adultes durant les sis setmanes de festes, des d’Acció de Gràcies fins a Any Nou, i van constatar que el pes mitjà que es va guanyar durant les festes va ser menor del que es podria suposar: una mitjana de 0,370 quilos. No obstant això, els participants amb sobrepès i obesitat van guanyar bastant més, una mitjana de 2,3 quilos. (más…)

20 Dic 2011

Cada vegada més llars espanyoles s’animen a consumir productes ecològics

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

El Ministeri de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí (Marm) va presentar, el 30 de novembre, l’estudi “Caracterització de la tipologia i perfil sociodemogràfic del consumidor d’aliments ecològics a Espanya”, en el marc de la IV Jornada Nacional d’Aliments Ecològics, organitzada per la Federació Espanyola d’empreses amb Productes Ecològics (Fepeco), va informar el ministeri. (más…)
14 Dic 2011

Fruites de tardor dessecades per a l’hivern

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

La diferència en micronutrients fa que unes fruites seques siguin més interessants que unes altres per a la salut dels ossos, els ulls, la pell o el cor. La tardor i l’hivern és una bona temporada per degustar fruites dessecades. És possible assecar totes les varietats per degustar-les després amb més sabor dolç, encara que les més conegudes i habituals són les prunes i raïms passes, els orellots d’albercoc i préssec i les figues seques, juntament amb els dátils, que s’inclouen en aquest grup. (más…)