Coneixem l’ESTÈVIA?

stevia

 

L’estèvia, científicament Stevia Rebaudiana Bertoni, és una planta d’origen llatinoamericà caracteritzada per posseir una fulla dolça de la que és extret un edulcorant capaç d’endolcir els aliments amb una potència molt superior al sucre comú, sense aportar calories ni produir una elevació de la glucèmia en sang. Per aquesta raó també la coneixem amb el nom de “planta dolça”.

Procedeix de la mateixa zona que l’herba mate, per això no és estrany que s’utilitzi des de temps immemorial per endolcir el mate típic sud-americà, i per tant pot dir-se que l’estèvia és l’edulcorant natural més antic que es coneix.

Llegir més

Crema Budwig de Kousmine

IMG_1573

 

En aquesta ocasió volem ensenyar-vos com preparar un esmorzar complet que alhora resulti molt antioxidant i tingui propietats anti-cancerígenes, és l’anomenada crema Budwig. Va ser creada al voltant dels anys 90 per la doctora Kousmine, una dona que va descobrir com amb la dieta podíem fer cura de la nostra salut i mantenir una bona medicina de prevenció.

 

És ben senzill i a més el seu gust us sorprendrà. Aquí us mostrem els passos que heu de seguir per poder-la gaudir cada matí.

 

 

Llegir més

Fem Hummus i Falafel

copy-of-dscn5922

 

Avui aprendrem tots plegats a preparar aquestes dues receptes típiques de la cuina àrab, que tenen com a ingredient protagonista el cigró; aquests protagonistes son l’hummus i el falafel, el qual també el podem preparar amb faves seques o fins i tot amb llenties i d’altres llegums al nostre gust. Perquè ja sabeu, les cuines s’omplen cada dia de la imaginació que hi posem cadascú.

 

Bon profit i endavant!

Llegir més

Te per al mal de gola

ginger-tea

 

Avui us ensenyem una manera fàcil, ràpida i eficient de calmar la gola tant si estem refredats com si tenim afonia o senzillament ens hem fet mal a les parets de la mucosa empassant un aliment.

 

Es tracta d’un te casolà que només hem de tenir una mica de temps per preparar-lo una vegada, de manera que podrem tenir-lo preparat a la nevera per a un llarg període i fer-lo servir al moment sempre que sigui necessari.

Llegir més

L’ESPIRULINA a la cuina

espirulina

 

Es tracta d’un alga de la família de les anomenades verd – blavoses. És d’aigua dolça, per la qual cosa es distingeix de la resta d’algues marines.

 

Moltes de les seves virtuts son degudes a la seva capacitat de captació de l’energia solar. És per això que s’ha de conservar en pots especials protegits de la llum natural perquè no perdi les propietats que durant un llarg període de temps ha absorbit mentre es trobava en conreu.

Llegir més

7 “aliments” a evitar

gmo

Avui dia no només hem de cuidar el que mengem sinó també els components afegits que porta de vegades el menjar. És per això que abans de comprar hem de llegir amb cura els ingredients i tenir en compta el següent llistat d’elements a evitar, d’aquesta manera donarem prioritat als aliments naturals i la nostra salut ens ho agrairà.

Anem per tant a valorar els 7 pitjors components que intentarem evitar sempre que sigui possible dins de la nostra cistella de compra diària.

Llegir més

El color de la Sal

belen-tipos-sal-info2

 

 

Cada cop hi ha més tipus de sal: tenim la grisa o de la Bretanya, la rosa o de l’Himalàia, la comuna o de taula… Però quina diferència hi ha entre totes elles i quines virtuts tenen cadascuna?

 

Avui esbrinarem les característiques més destacades de les diferentes varietats i quina és la millor opció per a cada ocasió.

Llegir més

El poder d’una sopa: El Miso

abanico-macrobioticos-belen-02

 

És el complement per excel·lència de la dieta Macrobiòtica, acompanyant gairebé tots els seus plats. El seu origen es remunta a George Ohsawa, el fundador d’aquesta filosofia.

 

Les seves propietats són molt àmplies, en aquesta ocasió farem una enumeració de les més importants i també parlarem dels diferents tipus que podem trobar avui dia.

Quina és la bona Taronja?

mercado_naranja2012De taronges n’hi ha moltes per tot arreu: al mercat, als petits comerços de barri, a les grans superfícies comercials… Les trobareu també envasades de diferentes maneres: per escollir a l’engròs, en bossa de xarxa, ben embolicades en safata de plàstic… Així com de tipus molt diversos: una mica arrugades, per contra amb un cridaner brillantor, de mida gran o més petita, amb branca i fulles o sense… I a més amb noms ben peculiars: Navel, Sanguinelli, Salustiana, Washington…

Però quines són les millors d’entre tanta varietat? Aquí us donem un grapat de senzills consells que us permetran triar un producte de qualitat i alhora gaudir de totes les seves bondats:

Llegir més

Esmorzem bé?

Desayuno-equilibradoSi sou dels que aneu a la feina sense esmorzar o només amb un cafè begut és ben segur que aquesta informació us resultarà força interessant. Doncs cada cop més estudis afirmen que començar la jornada sense res a la panxa es relaciona amb una menor capacitat de concentració i de rendiment intel·lectual, un caràcter més irritable i una sensació general de cansament. Però potser no sapigueu que, a més de tot això, menysprear el primer àpat del dia afavoreix el restrenyiment crònic i augmenta el risc de desenvolupar una síndrome metabòlica, és a dir, obesitat, alts nivells de triglicèrids, nivells baixos de colesterol bo (HDL), hipertensió, hiperglucèmia i infart agut de miocardi (IAM).

Llegir més