Alimentació Saludable

/Alimentació Saludable
4 Dic 2013

La teva Macrobiòtica

2019-03-17T20:45:12+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural|

belen-macrobiotica-info

 

Al llarg del camí de la Macrobiòtica travessem etapes molt diferentes:

– Des d’un principi on només volem conèixer el perquè de tot plegat, volem entendre al màxim com funciona el yin i el yang o volem cuinar les receptes amb tot detall.

– Fins a una etapa molt més evolucionada on ens trobem a nosaltres mateixos i d’aquesta manera descobrim les nostres limitacions i alhora les nostres virtuts.

 

(más…)

30 Sep 2013

Beneficis dels naps per a la salut

2019-05-15T07:59:10+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

nabo1El nap és una planta herbàcia que es ve conreant des del món clàssic encara que pot situar-se el seu origen més a l’est de la conca Mediterrània, a Orient Pròxim. Durant l’Edat Mitjana era un aliment molt important en la dieta dels països europeus, fins a l’arribada de la patata al segle XVIII, que a poc a poc va ser desbancant al nap. A partir de la Revolució Francesa, es van conrear més patates i menys naps a Europa fins a arribar a convertir-se en un aliment oblidat. En l’actualitat és una de les verdures més utilitzades en la cuina.
Per al seu cultiu es necessiten climes més aviat freds o temperats, encara que és preferible en zones temperades on s’aprofita la qualitat de les seves arrels. La carn i l’escorça són de color blanc perla, encara que quan l’arrel apunta fora de la terra, (más…)
27 Sep 2013

El consum de cereals integrals redueix el risc d’hipertensió

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

cerales desayuno
Segons diversos estudis com el ja realitzat en 1.982 pel Dr. Kochar, del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess a Boston (Estats Units), el fet d’incloure en els nostres hàbits alimentaris cereals integrals sense sucre en el desdejuni
, pot arribar a reduir fins a un 25% el risc de ser hipertens, assaig exposat pel Dr. Kochar en un estudi conductual de gairebé 14.000 metges.
20 Sep 2013

Beneficis de menjar peres

2019-05-15T07:59:10+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

images1 (2)La pera és una fruita amb molt poques calories i malgrat ser dolça és ben tolerada pels diabètics per ser sucres bons.
Es pot menjar la fruita fresca, cuita o fer-na suc i beure-ho. També es pot preparar batuts, amanides de fruites i postres usant la pera ja que el seu sabor és realment deliciós.
Per obtenir beneficis medicinals s’ha d’ingerir en forma regular perquè doni bons resultats.
La pera és una de les fruites que més els agrada als nens a causa del seu agradable sabor pel que és molt sa que la consumeixin (más…)
7 Sep 2013

El tofu un aliment saludable

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

descargaEl tofu és un aliment molt consumit en orient des de fa milers d’anys per ser molt saludable.
El tofu s’elabora amb la llet de soja que es fermenta amb un procés similar a l’elaboració dels formatges.
El tofu aporta a l’organisme, nutrients com:
-vitamina B,-vitamina D,-vitamina I,-vitamina F,-vitamina K,-calci,-ferro,-fòsfor,-magnesi,-potassi,-aminoàcids,-àcids grassos poli-insaturats,-proteïnes vegetals,- isoflavones
El tofu és un aliment saludable per a l’organisme: (más…)
21 Ago 2013

Els beneficis de consumir fruita de temporada

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

descargaEls avanços tecnològics han modificat els nostres hàbits i conductes alimentaries però, fins no fa gaire, la nostra cistella de la compra estava formada per productes de temporada. És a dir, els que es corresponien amb cada estació de l’any. Per exemple, les taronges les menjàvem a l’hivern i, no obstant això, avui ja no hem d’esperar tant per menjar-les ja que, gràcies als hivernacles, podem disposar de cítrics tot l’any, encara que les seves propietats, les seves qualitats nutricionals, la seva olor, el seu sabor… (más…)
20 Ago 2013

Aliments que ajuden a desintoxicar de metalls pesats el nostre organisme

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

toxisEn l’actualitat estem exposats a gran quantitat de tòxics i sense saber-ho podem estar consumint o respirant substàncies nocives com els metalls pesats.
Aquests tòxics s’acumulen en el cos i danyen la salut ja que es produeixen enverinaments o desenvolupen malalties cròniques.
Els nens i els ancians solen ser les persones més vulnerables als metalls pesats pel que els efectes en la seva salut són més greus. (más…)
1 Ago 2013

La gelea reial i els seus beneficis sobre la salut

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

jalea1La gelea reial és una substància segregada per les glàndules hipofaríngeas del cap d’abelles obreres joves, d’entre 5 i 15 dies, que barrejada amb secrecions estomacals serveix d’aliment a totes les larves durant els primers tres dies de vida.
Solament l’abella regna i les larves de cel·les reials que donaran origen a una nova reina, són sempre alimentades amb gelea reial. És una massa viscosa d’un suau color groc i sabor àcid.
La gelea reial des de fa molt temps s’usa com un complement alimentici i medicinal. (más…)