Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que….

Llegir més

Hipotiroïdisme i salut natural.

tiroidesQuan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com:

Llegir més

El consum de productes ecològics va augmentar a Espanya un 7% malgrat la crisi

eco 1Segons miherbolario.com, el mercat de consum de productes ecològics a Espanya va augmentar en 2011 en 60 milions d’euros, passant d’una despesa de 905 a 965 milions, segons les últimes dades que disposa Ecovalia, Associació Valor Ecològic.
Aquestes xifres suposen un increment del 6,62%, una dada que adquireix més rellevància si es té en compte que l’augment del consum es va produir en plena crisi. A més, la pujada del consum de productes ecològics a Espanya va ser superior a la mitjana d’increment al mercat mundial, que en el mateix període va créixer un 6,26% (de 59.100 milions de dòlars en 2010 a 62.800 en 2011).

Llegir més

Es reclama que es retiri el Bisfenol A dels envasos alimentaris.

La Fundació Viu Sa, a través de la seva campanya “Llar sense tòxics”, ha engegat una iniciativa a nivell nacional per eradicar el bisfenol A (BPA) de tots els materials en contacte amb aliments. És la primera vegada que es duu a terme una iniciativa d’aquest tipus a Espanya, on ja ha estat eliminat el bisfenol A de els biberons infantils, en línia amb la normativa comunitària, però no d’altres materials d’ús alimentari. França ha estat el primer país europeu a prohibir totalment el bisfenol A en aquest tipus de materials,

Llegir més

Te verd; Els seus nutrients prevenen i tracten desordres cerebrals.

Un estudi recent publicat en “Nature Chemical Biology” conté revelacions sobre el te verd i els seus beneficis. El component identificat com EGCG. Epigalocatequin galato actua en la prevenció i el tractament de seriosos desordres cerebrals tals com Alzheimer, Huntington i la malaltia de Parkinson. 

Llegir més

Com prevenir els atacs al cor i els batecs irregulars amb remeis naturals

Cada any, 1,5 milions d’atacs al cor afecten a perones als Estats Units, tenint com a resultat més de 500 mil morts. Les afeccións menys fatals com a problemes cardiovasculars és el funcionament irregular del cor. A pesar de que els batecs irregulars del cor no són tan greus com els atacs cardíacs en la majoria dels casos, poden donar lloc a complicacions greus si no es tracten. Afortunadament, la naturalesa té potents solucions a força d’herbes per a cada condició que en general els detindrà en el seu camí en poc temps.

Llegir més

La magrana

Sota una pell gruixuda i daurada amb tocs vermells, s’amaga un interior replet de llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa de color i lluentor similar a la de la pedra preciosa del robí. Descobrim per què tots els pobles que han conegut la magrana li han atribuït nombroses propietats i com aquesta fruita tan deliciosa de tardor amaga un potencial antioxidant enorme.

Llegir més

La restricció calòrica no allarga la vida, però millora la salut

La restricció calòrica no allarga l’esperança de vida però millora la salut, segons un estudi amb micos publicat per la revista científica Nature. La restricció calòrica és la pràctica de limitar la ingesta de calories diàries entre un 10 i un 40%, amb l’esperança de millorar la salut i retardar l’envelliment, una tesi que estudis previs havien provat en rosegadors.

Llegir més

Cada any moren entorn de 220.000 persones a causa dels pesticides

Són dades de l’Organització Mundial de la Salut, que obliguen a reflexionar sobre els riscos d’aquests químics que són consumits diàriament distretament per milions de persones.
Per apropar aquesta informació a la població i donar a conèixer les alternatives que existeixen, s’ha engegat la campanya “Setmana sense pesticides”, una iniciativa francesa a la qual s’han adherit 19 països. Aquest any ho fa també Espanya a través de la Fundació Viu Sa (www.vivosano.org) i l’Organització per a la Defensa de la Salut (www.health-defense.org).
Nadia Bennich, de l’Organització per a la Defensa de la Salut i responsable de la campanya a Espanya, explica que tota la població espanyola està exposada directa o indirectament a pesticides i altres químics a través del menjar, l’aigua que bevem, l’aire que respirem o els productes de neteja i productes per al jardí. 

Llegir més