La memòria és una de les funcions cerebrals més importants per a la vida de les persones.
L’estrès, l’edat, les malalties i altres causes poden deteriorar la memòria. Per millorar i mantenir en bon estat la memòria es poden consumir certs aliments que actuen directament sobre el cervell i l’estimulen.
Alguns aliments que ajuden a conservar i millorar la memòria son
Els aliments germinats no solen formar part de la nostra alimentació diària. Però aquest tipus d’aliments són realment beneficiosos nutricional i medicinalment.
Els vegetals germinats tenen 10 vegades més nutrients que les fruites, llegums, cereals i verdures ja crescudes.
Cada any, 1,5 milions d’atacs al cor afecten a perones als Estats Units, tenint com a resultat més de 500 mil morts. Les afeccións menys fatals com a problemes cardiovasculars és el funcionament irregular del cor. A pesar de que els batecs irregulars del cor no són tan greus com els atacs cardíacs en la majoria dels casos, poden donar lloc a complicacions greus si no es tracten. Afortunadament, la naturalesa té potents solucions a força d’herbes per a cada condició que en general els detindrà en el seu camí en poc temps.
Sota una pell gruixuda i daurada amb tocs vermells, s’amaga un interior replet de llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa de color i lluentor similar a la de la pedra preciosa del robí. Descobrim per què tots els pobles que han conegut la magrana li han atribuït nombroses propietats i com aquesta fruita tan deliciosa de tardor amaga un potencial antioxidant enorme.
Les dietes riques en greixos saturats i sucre refinat porten a la gent al camí a l’obesitat, alhora que canvia el seu cervell, la qual cosa pot provocar el consum excessiu dels mateixos aliments i que la pèrdua de pes es transformi en un desafiament. Un estudi va prendre com a objectes d’estudi a rates entrenades per testejar la reacció que tenien davant la dieta a nivell cerebral, específicament sobre l’hipocamp (àrea del cervell que controla la memòria i l’aprenentatge). Les rates es van dividir en dos grups, un va rebre accés il·limitat a aliments equilibrats i baixos en greix i l’altre va accedir a aliments altament energètics, rics en calories i greixos saturats.
La restricció calòrica no allarga l’esperança de vida però millora la salut, segons un estudi amb micos publicat per la revista científica Nature. La restricció calòrica és la pràctica de limitar la ingesta de calories diàries entre un 10 i un 40%, amb l’esperança de millorar la salut i retardar l’envelliment, una tesi que estudis previs havien provat en rosegadors.
Són dades de l’Organització Mundial de la Salut, que obliguen a reflexionar sobre els riscos d’aquests químics que són consumits diàriament distretament per milions de persones.
Per apropar aquesta informació a la població i donar a conèixer les alternatives que existeixen, s’ha engegat la campanya “Setmana sense pesticides”, una iniciativa francesa a la qual s’han adherit 19 països. Aquest any ho fa també Espanya a través de la Fundació Viu Sa (www.vivosano.org) i l’Organització per a la Defensa de la Salut (www.health-defense.org).
Nadia Bennich, de l’Organització per a la Defensa de la Salut i responsable de la campanya a Espanya, explica que tota la població espanyola està exposada directa o indirectament a pesticides i altres químics a través del menjar, l’aigua que bevem, l’aire que respirem o els productes de neteja i productes per al jardí.
Usain Bolt, l’atleta jamaicà que ha aconseguit totes les medalles d’or en totes les carreres en les quals ha participat, ha elevat a la categoria d’aliment per a esportistes al “ñame”, un tubercle que forma part de la cuina tradicional de Jamaica. El pare de l’atleta va revelar que aquest tubercle -típic del Carib i de terres tropicals- és part fonamental de la dieta del seu fill, en gran mesura, per la seva riquesa en hidrats de carboni, principal font d’energia. Les anàlisis de la composició d’aquest aliment li recolzen, doncs assenyalen la superioritat nutricional d’aquest tubercle en comparació d’uns altres, com el boniato o la yuca.
El mercat espanyol de productes ecològics creixerà entorn del 12% anual fins a 2020 i passarà dels 905 milions d’euros de facturació que es van registrar en 2008 fins als 12.182 milions d’euros en 2020. Aquesta és la conclusió que s’extreu de l’anàlisi comparativa del consumidor d’alimentació ecològica, realitzat per l’empresa consultora Everis. L’informe analitza el potencial del país quant a la producció i distribució d’aquests productes a partir de l’anàlisi de la situació del mercat ecològic i el comportament actual i futur dels consumidors espanyols. I per a això fa una comparativa amb altres països d’Europa com Dinamarca, Alemanya, França o Anglaterra, on el mercat ecològic és més madur, i uns altres com Itàlia, en els quals els hàbits de consum i la cultura són similars a Espanya.
Els enciams, els tomàquets, els cogombres i les pomes són els productes on s’han localitzat major nombre i més dosis de disruptors endocrins. A través d’aquests aliments, habituals a les nostres taules sobretot a l’estiu, els consumidors europeus estan potencialment exposats fins a 30 substàncies químiques diferents que poden provocar efectes molt negatius en la salut, ja que alteren el sistema hormonal de les persones. Així es desprèn d’una anàlisi realitzada per Pesticide Action Network Europe (PA Europe) sobre dades de l’European Food Safety Authority (EFSA), l’autoritat europea de seguretat alimentària. La Fundació Viu Sa (www.vivosano.org) col · labora a Espanya amb la campanya informativa que PA Europe ha posat en marxa a nivell europeu per conscienciar els ciutadans i explicar com reduir l’exposició a aquestes substàncies. Part d’aquesta campanya és la publicació d’una guia per al consumidor que es pot consultar a https://bit.ly/Sza2n5.
Aquest lloc web pot utilitzar algunes "cookies" per millorar la vostra experiència de navegació.
Poseu-vos en compte abans de continuar amb la vostra navegació per el nostre lloc web, recomanem que feu clic .
Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència mentre navegueu pel lloc web. D’aquestes cookies, les cookies que es classifiquen com a necessàries s’emmagatzemen al vostre navegador, ja que són essencials per al funcionament de les funcionalitats bàsiques del lloc web. També fem servir cookies de tercers que ens ajuden a analitzar i entendre com utilitzeu aquest lloc web. Aquestes cookies s’emmagatzemaran al vostre navegador només amb el vostre consentiment. També teniu l’opció de desactivar aquestes cookies. Però desactivar algunes d’aquestes cookies pot afectar la vostra experiència de navegació.
Les galetes necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i característiques de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.
Cookie
Duració
Descripció
__cfduid
1 mes
La cookie l’utilitzen serveis de cdn com CloudFare per identificar clients individuals que estan darrere d’una adreça IP compartida i aplicar configuracions de seguretat per client. No es correspon amb cap identificador d’usuari a l’aplicació web i no emmagatzema cap informació d’identificació personal.
viewed_cookie_policy
1 any
La cookie la defineix el connector de consentiment de cookies de GDPR i s’utilitza per emmagatzemar si l’usuari ha consentit o no l’ús de cookies. No emmagatzema cap dada personal.
Les cookies analítiques s’utilitzen per comprendre com els visitants interactuen amb el lloc web. Aquestes galetes ajuden a que l’experiència de l’usuari sigui completa. Es poden mostrar continguts d’altres llocs web com vídeos de Youtube.
Cookie
Duració
Descripció
YSC
sessió
Aquestes cookies les defineix Youtube i s’utilitzen per fer un seguiment de les visualitzacions de vídeos incrustats.
Les cookies publicitàries s’utilitzen per proporcionar anuncis visitants i campanyes de màrqueting rellevants. Són cookies rastrean els visitants als llocs web i recopilen informació per oferir anuncis personalitzats.
Cookie
Duració
Descripció
IDE
1 any 24 dies
Utilitzat per Google DoubleClick i emmagatzema informació sobre com l’usuari utilitza el lloc web i qualsevol altra publicitat abans de visitar-lo. S'utilitza per presentar als usuaris anuncis que els siguin rellevants segons el perfil d'usuari.
test_cookie
15 minuts
Aquesta cookie la defineix doubleclick.net. L’objectiu de la cookie és determinar si el navegador de l’usuari admet cookies.
VISITOR_INFO1_LIVE
5 mesos 27 dies
Aquesta cookie la defineix Youtube. S'utilitza per fer un seguiment de la informació dels vídeos de YouTube incrustats en un lloc web.
Les cookies analítiques s’utilitzen per comprendre com els visitants interactuen amb el lloc web. Aquestes galetes ajuden a proporcionar informació sobre mètriques, el nombre de visitants, la taxa de rebot, la font de trànsit, etc.
Cookie
Duració
Descripció
_ga
2 anys
Aquesta cookie és instal·lada per Google Analytics. La cookie s’utilitza per calcular les dades de visitants, sessions, campanyes i fer un seguiment de l’ús del lloc per a l’informe d’anàlisi del lloc. Les cookies emmagatzemen informació de forma anònima i assignen un número generat aleatòriament per identificar visitants únics.
_gid
1 dia
Aquesta cookie és instal·lada per Google Analytics. La cookie s’utilitza per emmagatzemar informació sobre com els visitants utilitzen un lloc web i ajuda a crear un informe d’anàlisi de com funciona el lloc web. Les dades recopilades inclouen el nombre de visitants, la font d’on provenen i les pàgines visitades de forma anònima.
iutk
5 mesos 27 dies
Aquesta cookie l’utilitza el sistema analític Issuu. Les cookies s’utilitzen per recopilar informació sobre l’activitat dels visitants en productes Issuu.