Nutrients d’alta assimilació

 

Batido-elimina-toxinas

Continuem amb la depuració que ens prepara per a l’arribada de la primavera, ja que aquesta estació és la ideal a l’hora de renovar l’energia interna del nostre cos, tant a nivell mental com físic. És per això que avui us presentem tres nous sucs, com a tres noves alternatives per tenir cura de la nostra salut a través de l’alimentació.

A més, el fet de prendre multinutrients en forma líquida ajuda a una millor absorció, ja que la barrera fibrosa dels ingredients es trenca en la trituració. Pel que fa a la pèrdua de vitamines no ens ha de fer patir sempre que utilitzem una trituradora prou potent com per fondre els aliments en el mínim temps possible.

Som hi doncs amb les tres noves propostes d’avui!

  • Liquat de remolatxa, pastanaga, cogombre, germen de blat i sucre mascavo.

licuadozanahoriapepinor

Posar a la liquadora tres remolatxes fresques petites, dues pastanagues i mig cogombre. Quan ja tinguem el suc, afegir una cullerada del germen i dues culleradetes del sucre integral.

 

Si el que busquem és una solució per a la nostra anèmia, aquí tenim l’opció més adequada. La remolatxa aconsegueix un augment no només de les reserves de ferritina, sinó també dels nivells d’hemoglobina en sang i gràcies al germen de blat ajudem a que aquest ferro passi al reg sanguini amb més facilitat, per la seva riquesa en minerals.

 

  • Suc de maduixes, magrana, carabassa, dàtils, llevat de cervesa i ametlles.

670px-Make-a-Yummy-Strawberry-Smoothie-Step-3

Al got batedor hi posar 250 g de maduixes, una magrana ja desgranada, dos talls de carabassa feta daus, 2 dàtils sense pinyol, una cullerada de llevat de cervesa i una de crema d’ametlles blanques.

 

El poder anticancerigen de la magrana, sobretot pel que fa al càncer de mama, combina a la perfecció amb la concentració en vitamines del grup B que ens aporta el llevat de cervesa i certs fruits vermells com ara les maduixes. A més a més, la carbassa i les ametlles constitueixen una font ben important de zinc i de calci, els quals mantenen la nostra pell, ossos i aparell reproductor en correcte equilibri.

 

  • Suc de mandarina, pinya, carbassó, chía, prunes seques i sucre de coco.

semillas-de-chia-al-batido

Triturar 3 mandarines, dues rodanxes de pinya natural, mig carbassó blanc, una cullerada de llavors de chía, dues prunes seques i una altra cullerada de sucre de coco. Batre fins aconseguir una textura més aviat fina i escumosa.

 

I finalment parlaríem d’un suc perfecte per complementar una dieta d’aprimament. La chía i les prunes concentren gran quantitat de fibra soluble, ideal juntament amb la fibra insoluble de la pinya. Per l’altra banda, el sucre de coco és molt ric en oligoelements com ara el crom, que ajuda a reduir l’ansietat cap als aliments dolços, a més en combinació amb la dolçor de la mandarina ens aporta un sabor molt agradable. I per últim, el carbassó té un alt poder diürètic i depuratiu.

 

Belén G. L.

Deixa un comentari