Els grans beneficis de la glutamina i l’ácid glutàmic

Els beneficis de aminoàcids glutamina i àcid glutàmic són nombrosos i en aquest article numerarem alguns d’ells. Beneficis de la glutamina al nostre organisme Els aminoàcids glutamina i àcid glutàmic estan íntimament relacionats de forma química, el cos humà és …

Llegir mésEls grans beneficis de la glutamina i l’ácid glutàmic

Batuts escumosos amb energia

batido_chocolate_banana

 

Avui us presentem tres noves alternatives de batuts, però en aquest cas hem buscat aportar un plus d’energia al nostra dia a dia.

 

En aquesta època de l’any, on la primavera de vegades ens fa sentir cansats i amb poques forces per tirar endavant, és quan patim la coneguda astènia primaveral. És per això que resulta molt interessant poder fer servir un cop més els aliments com a medicina natural per enfrontar més bé a la rutina de cada setmana i arribar a la nit amb una energia més constant i mantinguda.

Llegir mésBatuts escumosos amb energia

El Magnesi a la dieta de cada dia.

cloruro-de-magnesio-3

 

El magnesi és un dels minerals més importants a tenir en compte dins de la dieta diària:

  1. Ens ajuda a metabolitzar el calci, per tant, forma part dels nostres ossos, de manera que evita l’osteoporosi.
  2. També s’hi troba dins del cartílag, juntament amb el col·lagen i la vitamina C, prevenint malalties degeneratives com l’artrosi.
  3. Per altra banda, és un gran relaxant muscular, important en gent esportista o bé en casos d’insomni.
  4. A més regula la tensió arterial i manté un bon ritme del bateig cardíac.

 

Llegir mésEl Magnesi a la dieta de cada dia.

Primavera i Al·lèrgies

 

alergias

Per a moltes persones, l’arribada de la primavera ve carregada d’incòmodes al·lèrgies estacionals, així com d’un augment en la freqüència de crisis asmàtiques bronquials. En la majoria d’aquests casos, l’únic recurs conegut és l’ús de fàrmacs broncodilatadors i, fins i tot, l’aplicació d’inhaladors a base de corticoides artificials.

Però nosaltres, dins de la Medicina Natural, disposem d’un bon ventall de complements i plantes que ens poden servir de gran ajut, tant en la prevenció com en el procés pal·liatiu dels brots al·lèrgics.

 

Llegir mésPrimavera i Al·lèrgies

Verdures del Mar

20090311_33La cuina japonesa cada dia s’apropa més a casa nostra i ens aporta un ampli ventall de gustos diferents els que nosaltres estem acostumats dins de la nostra cultura, tanmateix, es tracta de sabors ben exquisits i de gran delicadesa. És per això que en aquest post us volem fer arribar una petita mostra d’aquesta cuina, per a nosaltres moderna, tan antiga per a d’altres però.

Es tracta en aquesta ocasió d’una senzilla amanida que té com a ingredient principal les algues, un element nutricional de gran vàlua, ja que sempre intentem mantindre la línia de salut, alhora que nodrim no només el cos sinó també els sentits. Esperem que us agradi.

Llegir mésVerdures del Mar

Crema de Cacau i Avellanes

nocilla-o-nutella-casera-crema-de-cacao-y-avellanas-5

 

Avui us presentem una opció sana a la tradicional crema per untar de xocolata. Un aperitiu de menjar Raw Food que us resultarà ideal acompanyat d’una peça de fruita de temporada, per exemple combina molt bé amb la mandarina.

Es tracta d’una recepta molt ràpida que no necessita afegir calor a la preparació. Tots els ingredients son vegetals, ja que fins i tot el iogurt pot ser de soja. A més a més fins i tot resulta adient en cas de diabetis o de persones que estiguin cuidant la seva dieta ja que no incorpora sucre i treu les ganes de dolç en moments puntuals.

 

Llegir mésCrema de Cacau i Avellanes

Què vol dir: Naturopatia?

naturopatia

 

Podríem començar per definir el terme Naturopatia d’una manera específica:

 

“La Naturopatia és la Ciència i Art que estudia i tracta la salut, la disfunció i la malaltia a través de la naturalesa de cada pacient i amb elements de la pròpia Naturalesa.”

 

Així bé, d’una manera desglossada i senzilla, expressem el següent:

 

Llegir mésQuè vol dir: Naturopatia?

L’Ansietat i la Naturopatia

ansiedad-claves

 

L’estrès del dia a dia, la feina, la família, les tasques de casa nostra, el plegat d’emocions que ens envolten, el coneixement de nosaltres mateixos, la manca de temps… Tot un grapat de situacions que moltes vegades avoquen en problemes d’ansietat o de nerviosisme. És per això que tot just avui us volem donar eines naturals a l’hora de combatre aquests neguits que ens fan patir i no es deixen avançar dins del camí de la vida, un camí que al cap i a la fi té com a única meta ser feliços.

Llegir mésL’Ansietat i la Naturopatia

Mmm… Com passa, la crema de carbassa!!!

carbassa

 

A mitjans d’octubre, i encara que el temps ens permeti uns dies més d’estiuet, la tardor poc a poc es fa sentir. És probablement una de les estacions més acolorides de l’any, i tot un regal pels sentits, fruit de les tonalitats que ens ofereix el paisatge en combinació amb el canvi en la intensitat i durada de la llum solar.

 

Tota aquesta expressió de l’entorn la trobarem als nostres mercats, omplint de tardor el nostre rebost, i per tant, enriquint i diversificant la nostra cuina.

 

Llegir mésMmm… Com passa, la crema de carbassa!!!

Sucres no tan Sucres

azucaresEls desavantatges del sucre blanc o sucre refinat per a la salut ja son prou coneguts, doncs aquest ingredient forma part dels anomenats veríns blancs del segle XXI; conjuntament amb la llet de vaca, les farines refinades i la sal de taula no integral.

És per això que avui us volem mostrar les alternatives que tenim avui dia a l’hora d’edulcorar els nostres plats, fer postres o bé cobrir les necessitats de dolç en un moment donat.

Agruparem aquests edulcorants naturals en 2 grups principals, per una banda els de textura líquida i per una altra les opcions en pols o en comprimits.

 

Llegir mésSucres no tan Sucres