Ecològic

/Ecològic
26 Nov 2012

Aliments per combatre la fatiga

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

La fatiga és una afecció que té diverses causes però que genera com a principal símptoma que la persona senti un cansament intens. El cos necessita energia per funcionar que els obté per mitjà dels aliments. Si l’alimentació no és equilibrada i variada pot ser que faltin substàncies en el cos que generen la fatiga, cansament i desgana física. Vegem quins són els símptomes comuns de la fatiga: (más…)
19 Nov 2012

La magrana

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

Sota una pell gruixuda i daurada amb tocs vermells, s’amaga un interior replet de llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa de color i lluentor similar a la de la pedra preciosa del robí. Descobrim per què tots els pobles que han conegut la magrana li han atribuït nombroses propietats i com aquesta fruita tan deliciosa de tardor amaga un potencial antioxidant enorme. (más…)
9 Oct 2012

Els beneficis del suc de tomàquet

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

El suc de tomàquet és un dels sucs de fruites més potents que hi ha. Sovint confós amb un vegetal, els tomàquets són de fet una fruita que conté llavors (encara que siguin petites). També estan absolutament plens de vitamines i minerals.
Aquí anem a veure alguns dels beneficis més impressionants que vénen de l’humil tomàquet. (más…)

31 Ago 2012

Cada any moren entorn de 220.000 persones a causa dels pesticides

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

Són dades de l’Organització Mundial de la Salut, que obliguen a reflexionar sobre els riscos d’aquests químics que són consumits diàriament distretament per milions de persones.
Per apropar aquesta informació a la població i donar a conèixer les alternatives que existeixen, s’ha engegat la campanya “Setmana sense pesticides”, una iniciativa francesa a la qual s’han adherit 19 països. Aquest any ho fa també Espanya a través de la Fundació Viu Sa (www.vivosano.org) i l’Organització per a la Defensa de la Salut (www.health-defense.org).
Nadia Bennich, de l’Organització per a la Defensa de la Salut i responsable de la campanya a Espanya, explica que tota la població espanyola està exposada directa o indirectament a pesticides i altres químics a través del menjar, l’aigua que bevem, l’aire que respirem o els productes de neteja i productes per al jardí.  (más…)
24 Ago 2012

El “Ñame”, el motor natural de Usain Bolt

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

Usain Bolt, l’atleta jamaicà que ha aconseguit totes les medalles d’or en totes les carreres en les quals ha participat, ha elevat a la categoria d’aliment per a esportistes al “ñame”, un tubercle que forma part de la cuina tradicional de Jamaica. El pare de l’atleta va revelar que aquest tubercle -típic del Carib i de terres tropicals- és part fonamental de la dieta del seu fill, en gran mesura, per la seva riquesa en hidrats de carboni, principal font d’energia. Les anàlisis de la composició d’aquest aliment li recolzen, doncs assenyalen la superioritat nutricional d’aquest tubercle en comparació d’uns altres, com el boniato o la yuca. (más…)
23 Jul 2012

La demanda espanyola de productes ecològics experimentarà un gran creixement

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

El mercat espanyol de productes ecològics creixerà entorn del 12% anual fins a 2020 i passarà dels 905 milions d’euros de facturació que es van registrar en 2008 fins als 12.182 milions d’euros en 2020. Aquesta és la conclusió que s’extreu de l’anàlisi comparativa del consumidor d’alimentació ecològica, realitzat per l’empresa consultora Everis. L’informe analitza el potencial del país quant a la producció i distribució d’aquests productes a partir de l’anàlisi de la situació del mercat ecològic i el comportament actual i futur dels consumidors espanyols. I per a això fa una comparativa amb altres països d’Europa com Dinamarca, Alemanya, França o Anglaterra, on el mercat ecològic és més madur, i uns altres com Itàlia, en els quals els hàbits de consum i la cultura són similars a Espanya. (más…)
21 Jul 2012

Un estudi troba restes de fins a 30 tòxics en aliments quotidians

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

Els enciams, els tomàquets, els cogombres i les pomes són els productes on s’han localitzat major nombre i més dosis de disruptors endocrins. A través d’aquests aliments, habituals a les nostres taules sobretot a l’estiu, els consumidors europeus estan potencialment exposats fins a 30 substàncies químiques diferents que poden provocar efectes molt negatius en la salut, ja que alteren el sistema hormonal de les persones. Així es desprèn d’una anàlisi realitzada per Pesticide Action Network Europe (PA Europe) sobre dades de l’European Food Safety Authority (EFSA), l’autoritat europea de seguretat alimentària. La Fundació Viu Sa (www.vivosano.org) col · labora a Espanya amb la campanya informativa que PA Europe ha posat en marxa a nivell europeu per conscienciar els ciutadans i explicar com reduir l’exposició a aquestes substàncies. Part d’aquesta campanya és la publicació d’una guia per al consumidor que es pot consultar a https://bit.ly/Sza2n5. (más…)
6 Jul 2012

Canvis en la dieta de cara a l’estiu

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

A l’estiu, l’objectiu és protegir la pell enfront de l’oxidació del sol, garantir una hidratació suficient i gaudir amb el menjar sense preocupació ni culpa.
La manera de menjar i de relacionar-se canvien d’una manera significativa amb l’arribada del bon temps i la calor. No és el mateix alimentar-se en aquests mesos que durant la resta de l’any. I la variació, a més de sumar plaer, té altres fonaments. A l’estiu, és important subministrar nutrients protectors a la pell enfront de l’acció oxidant dels rajos del sol que la cremen, és necessari garantir una hidratació suficient i, per descomptat, gaudir amb el menjar sense que aquesta sigui l’origen de sentiments de culpa sobre la bàscula. En aquest article, es destaquen cinc idees saludables i saboroses per gaudir encara més de l’estiu: amanides variades, llegums, barbacoes vegetarianes i de peix, gelats naturals i de fruites i te fred per a postres o entre hores. (más…)
5 Jul 2012

Alarma sobre la proliferació de substàncies químiques tòxiques en el nostre entorn.

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

Científics de tot el món i representants d’institucions internacionals relacionades amb la salut i el medi ambient han donat la veu d’alarma sobre la proliferació de substàncies químiques tòxiques en el nostre entorn i en productes d’ús quotidià, com a cosmètics, productes de neteja, productes de netaja personal, plàstics d’envasos, etc. Per exemple, el bisfenol A, una substànciaestrogénica present de forma habitual en els plàstics, està present en l’organisme de la totalitat de la població, segons adverteix Nicolás Olea, catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de Granada: “El 100% de les dones embarassades del tercer trimestre a Espanya i el 100% dels nens de 4 anys orinen tots els dies bisfenol A, a més d’altres 17 residus tòxics”. (más…)
20 May 2012

Els parabens, verí diari per la teva pell

2019-05-15T08:07:46+01:00Ecològic, Salut Natural|

Què són els parabens? Doncs res més senzill que anar a la dutxa, agafar un pot de gel o de xampú i llegir la seva composició, fins que trobeu paraules que acaben en ‘paraben’. Tots tenim a casa productes cosmètics, de maquillatge i d’higiene personal amb parabens.
Però no només a la dutxa. Vegem ara els cosmètics, el maquillatge, cremes per a la cara, el bodi milk, la crema de mans, la crema reafirmant, l’antiarruges, l’hidratant, etc…
Els parabens són els conservants més barats i efectius usats per la indústria cosmètica. I igual que ocorre amb la indústria alimentària, els fabricants recorren sempre als productes més barats que els permetin pagar menys i guanyar més, sense importar-los els seus efectes sobre la salut. (más…)