Com manejar la hiperactivitat infantil

Entre un 3% i un 6% dels nens que van al col·legi són hiperactius i aquesta és la principal causa del fracàs escolar. Aquesta afecció -reconeguda per la comunitat científica com a trastorn de dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH)- es registra en totes les zones del món i és més freqüent en els nois que en les noies. Segons estadístiques nord-americanes, la incidència es calcula entre els 750.000 i 1.600.000 nens, la qual cosa suposa prop d’un 7%. No obstant això, molts autors xifren la incidència fins a en un 17%, ja que no es diagnostica a molts d’aquests nens i, en el seu lloc, se’ls tracta com a conflictius.

Llegir mésCom manejar la hiperactivitat infantil

Cada vegada més llars espanyoles s’animen a consumir productes ecològics

El Ministeri de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí (Marm) va presentar, el 30 de novembre, l’estudi “Caracterització de la tipologia i perfil sociodemogràfic del consumidor d’aliments ecològics a Espanya”, en el marc de la IV Jornada Nacional d’Aliments Ecològics, organitzada per la Federació Espanyola d’empreses amb Productes Ecològics (Fepeco), va informar el ministeri.

Llegir mésCada vegada més llars espanyoles s’animen a consumir productes ecològics

La patata transgènica avança cap a la paella.

BASF sol·licita a la UE l’aprovació per a consum humàUn espanyol podrà fer una truita de patates transgèniques en 2014 si tot surt segons calcula la major empresa química del món, BASF.La multinacional alemanya va sol·licitar a la UE l’aprovació per a consum humà i animal de la seva patata Fortuna, els gens de la qual han estat modificats en laboratori per ser resistent al tizó tardà. Aquesta malaltia, provocada pel fong Phytophthora infestans, arruïna el 20% de les collites de patata a tot el món, segons les xifres de BASF. És el mateix patogen que va disparar la Gran Fam irlandesa, entre 1845 i 1849, causant centenars de milers de morts i un èxode de la població cap a EUA i Canadà.

Llegir mésLa patata transgènica avança cap a la paella.

La UNIÓ EUROPEA (UE) clava un revès als cultius transgènics

El Tribunal de Justicia de la Unió Europea va clavar ahir un important revés als cultius transgènics al sentenciar que un producte alimentari que s’hagi contaminat amb material d’un organisme genèticament modificat o que contingui residus d’un transgènic necessita una autorització prèvia per poder ser comercialitzat al territori europeu.

Llegir mésLa UNIÓ EUROPEA (UE) clava un revès als cultius transgènics

Gairebé el 40% de les aigües de bany de rius i platges de la UE contenen virus

Prop del 40% de les més d’1.400 mostres d’aigües de bany recollides en zones costaneres i d’interior de nou països de la Unió Europea (UE), inclòs Espanya, conté virus, segons un treball desenvolupat per investigadors europeus. Si bé les concentracions són baixes, els científics recomanen vigilar a aquests microorganismes en les aigües recreatives, sobretot en moments en els quals es disparen les seves poblacions, com succeeix després de pluges intenses, segons informa el Servei d’Informació i Notícies Científiques (SINC).

Llegir mésGairebé el 40% de les aigües de bany de rius i platges de la UE contenen virus

Acostuma’t a veure aquest logotip.

Els internautes han triat l’anomenada “eurohoja” com a símbol que distingeixi els aliments ecològics dels que no ho són, dins de la Unió Europea. Primer va tenir lloc una preselecció per part d’un jurat internacional i posteriorment van ser els propis ciutadans de la Unió els que van triar el distintiu.

Llegir mésAcostuma’t a veure aquest logotip.

Els fàrmacs contaminen més els rius que la indústria

Els medicaments arriben als rius a través del vàter i la seva magnitud és tal que s’han convertit en un contaminant més nociu que el que aboquen les indústries. Així ho van revelar recientment investigadors internacionals en unes jornades sobre conservació fluvial de la Fundació BBVA.

Llegir mésEls fàrmacs contaminen més els rius que la indústria

LLOPS AMB PELL DE BE: ELS LACTIS

Al seu llibre “Els lactis i les cent malalties que provoquen”, el Dr Esteves assegura que aquests prenen desprevinguts els qui creuen estar consumint una cosa natural i saludable: “Difícilment pot trobar-se en la Naturalesa quelcom més perjudicial per a un ésser humà que tot el que ve de la vaca. I no em refereixo només a la carn i els seus derivats, sinó també a la llet, formatges i altres lactis. Aclarim això perquè és molta la gent que va deixar o va disminuir molt la carn, pensant que per compensar convé menjar més lactis.” El resultat? “De mil pacients oncològics atesos, cinc-cents van desenvolupar càncer després de fer-se ovolactovegetarianos i augmentar els lactis. “

Llegir mésLLOPS AMB PELL DE BE: ELS LACTIS

ALIMENTS QUE DETERIOREN LA NOSTRA SALUT I GENEREN ADDICCIÓ.

Addicció o intoxicació són paraules que associem amb drogues i alcohol. Tanmateix, nombrosos estudis demostren que certs aliments que consumim diàriament provoquen no sol addicció, sinó malalties com el càncer, l’estrès i la depressió.

La qualitat i la quantitat de menjar que ingerim determinen la nostra salut, a més dels nostres pensaments i sentiments. Aquest postulat de l’Ayurveda i la macrobiòtica, de milers d’anys d’antiguitat, avui en dia és acceptat per la comunitat científica. Estudis recents van demostrar que la mala alimentació genera tanta addicció com qualsevol altra droga, a més de provocar malalties cardíaques, degeneratives, ginecològiques i hematològiques, entre d’altres.

La medicina ayurvédica explica l’addicció d’aquesta manera: el menjar determina el guna o qualitat a generar-se en la persona que la consumi (excitació o letargia segons sigui rajásica o tamásica). Alhora, aquesta qualitat torna a buscar el menjar semblant a ella; d’aquesta manera es mou el cercle viciós. Els aliments que l’home consumeix en l’actualitat són essencialment rajásics i tamásics. “Aquesta és la raó per la qual existeix crueltat i inquietud en la ment dels homes, a més d’una salut física massa deteriorada.”

Llegir mésALIMENTS QUE DETERIOREN LA NOSTRA SALUT I GENEREN ADDICCIÓ.