/Ecològic
1 Ene 2013

Aliments que milloren la memòria

2019-03-17T20:51:00+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

La memòria és una de les funcions cerebrals més importants per a la vida de les persones.
L’estrès, l’edat, les malalties i altres causes poden deteriorar la memòria. Per millorar i mantenir en bon estat la memòria es poden consumir certs aliments que actuen directament sobre el cervell i l’estimulen.
Alguns aliments que ajuden a conservar i millorar la memòria son (más…)
26 Nov 2012

Aliments per combatre la fatiga

2019-03-17T20:47:51+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

La fatiga és una afecció que té diverses causes però que genera com a principal símptoma que la persona senti un cansament intens. El cos necessita energia per funcionar que els obté per mitjà dels aliments. Si l’alimentació no és equilibrada i variada pot ser que faltin substàncies en el cos que generen la fatiga, cansament i desgana física. Vegem quins són els símptomes comuns de la fatiga: (más…)
19 Nov 2012

La magrana

2019-03-17T20:47:56+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

Sota una pell gruixuda i daurada amb tocs vermells, s’amaga un interior replet de llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa de color i lluentor similar a la de la pedra preciosa del robí. Descobrim per què tots els pobles que han conegut la magrana li han atribuït nombroses propietats i com aquesta fruita tan deliciosa de tardor amaga un potencial antioxidant enorme. (más…)
9 Oct 2012

Els beneficis del suc de tomàquet

2019-03-17T20:51:15+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

El suc de tomàquet és un dels sucs de fruites més potents que hi ha. Sovint confós amb un vegetal, els tomàquets són de fet una fruita que conté llavors (encara que siguin petites). També estan absolutament plens de vitamines i minerals.
Aquí anem a veure alguns dels beneficis més impressionants que vénen de l’humil tomàquet. (más…)

31 Ago 2012

Cada any moren entorn de 220.000 persones a causa dels pesticides

2019-03-17T20:48:27+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

Són dades de l’Organització Mundial de la Salut, que obliguen a reflexionar sobre els riscos d’aquests químics que són consumits diàriament distretament per milions de persones.
Per apropar aquesta informació a la població i donar a conèixer les alternatives que existeixen, s’ha engegat la campanya “Setmana sense pesticides”, una iniciativa francesa a la qual s’han adherit 19 països. Aquest any ho fa també Espanya a través de la Fundació Viu Sa (www.vivosano.org) i l’Organització per a la Defensa de la Salut (www.health-defense.org).
Nadia Bennich, de l’Organització per a la Defensa de la Salut i responsable de la campanya a Espanya, explica que tota la població espanyola està exposada directa o indirectament a pesticides i altres químics a través del menjar, l’aigua que bevem, l’aire que respirem o els productes de neteja i productes per al jardí.  (más…)
24 Ago 2012

El “Ñame”, el motor natural de Usain Bolt

2019-03-17T20:48:31+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

Usain Bolt, l’atleta jamaicà que ha aconseguit totes les medalles d’or en totes les carreres en les quals ha participat, ha elevat a la categoria d’aliment per a esportistes al “ñame”, un tubercle que forma part de la cuina tradicional de Jamaica. El pare de l’atleta va revelar que aquest tubercle -típic del Carib i de terres tropicals- és part fonamental de la dieta del seu fill, en gran mesura, per la seva riquesa en hidrats de carboni, principal font d’energia. Les anàlisis de la composició d’aquest aliment li recolzen, doncs assenyalen la superioritat nutricional d’aquest tubercle en comparació d’uns altres, com el boniato o la yuca. (más…)
23 Jul 2012

La demanda espanyola de productes ecològics experimentarà un gran creixement

2019-03-17T20:48:44+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

El mercat espanyol de productes ecològics creixerà entorn del 12% anual fins a 2020 i passarà dels 905 milions d’euros de facturació que es van registrar en 2008 fins als 12.182 milions d’euros en 2020. Aquesta és la conclusió que s’extreu de l’anàlisi comparativa del consumidor d’alimentació ecològica, realitzat per l’empresa consultora Everis. L’informe analitza el potencial del país quant a la producció i distribució d’aquests productes a partir de l’anàlisi de la situació del mercat ecològic i el comportament actual i futur dels consumidors espanyols. I per a això fa una comparativa amb altres països d’Europa com Dinamarca, Alemanya, França o Anglaterra, on el mercat ecològic és més madur, i uns altres com Itàlia, en els quals els hàbits de consum i la cultura són similars a Espanya. (más…)
21 Jul 2012

Un estudi troba restes de fins a 30 tòxics en aliments quotidians

2019-03-17T20:48:48+01:00Alimentació, Ecològic, General, Noticíes|

Els enciams, els tomàquets, els cogombres i les pomes són els productes on s’han localitzat major nombre i més dosis de disruptors endocrins. A través d’aquests aliments, habituals a les nostres taules sobretot a l’estiu, els consumidors europeus estan potencialment exposats fins a 30 substàncies químiques diferents que poden provocar efectes molt negatius en la salut, ja que alteren el sistema hormonal de les persones. Així es desprèn d’una anàlisi realitzada per Pesticide Action Network Europe (PA Europe) sobre dades de l’European Food Safety Authority (EFSA), l’autoritat europea de seguretat alimentària. La Fundació Viu Sa (www.vivosano.org) col · labora a Espanya amb la campanya informativa que PA Europe ha posat en marxa a nivell europeu per conscienciar els ciutadans i explicar com reduir l’exposició a aquestes substàncies. Part d’aquesta campanya és la publicació d’una guia per al consumidor que es pot consultar a https://bit.ly/Sza2n5. (más…)