Ecològic

/Ecològic
20 Ago 2013

Aliments que ajuden a desintoxicar de metalls pesats el nostre organisme

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

toxisEn l’actualitat estem exposats a gran quantitat de tòxics i sense saber-ho podem estar consumint o respirant substàncies nocives com els metalls pesats.
Aquests tòxics s’acumulen en el cos i danyen la salut ja que es produeixen enverinaments o desenvolupen malalties cròniques.
Els nens i els ancians solen ser les persones més vulnerables als metalls pesats pel que els efectes en la seva salut són més greus. (más…)
1 Ago 2013

La gelea reial i els seus beneficis sobre la salut

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

jalea1La gelea reial és una substància segregada per les glàndules hipofaríngeas del cap d’abelles obreres joves, d’entre 5 i 15 dies, que barrejada amb secrecions estomacals serveix d’aliment a totes les larves durant els primers tres dies de vida.
Solament l’abella regna i les larves de cel·les reials que donaran origen a una nova reina, són sempre alimentades amb gelea reial. És una massa viscosa d’un suau color groc i sabor àcid.
La gelea reial des de fa molt temps s’usa com un complement alimentici i medicinal. (más…)
17 Jul 2013

Algues marines, aliment molt recomanable

2019-05-15T08:05:36+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Minerals, Salut Natural, Vitamines|

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis.  (más…)
28 Jun 2013

Propietats medicinals i nutritives del miso

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Conté nutrients com: (más…)
7 May 2013

Una troballa sobre les banyes dels cérvols qüestiona l’origen de la osteoporosis

2019-05-15T08:07:45+01:00Ecològic, Salut Natural|

banyesUn equip espanyol apunta que la pèrdua de manganès causa la malaltia. Fins ara es pensava que el responsable era la falta de calci.
Les banyes dels cérvols són pràcticament impossibles de trencar. Però en 2005 alguna cosa li va succeir a aquests animals a Espanya perquè les seves cornamentes van començar a fracturar-se de forma alarmant. Per resoldre el misteri, un equip de l’Institut de Recerca en Recursos Cinegéticos de la Universitat de Castella-la Manxa va analitzar detalladament les banyes trencades i va observar que la causa de la debilitat era una reducció del manganès, un mineral que obtenen per l’alimentació. (más…)
29 Abr 2013

L’exposició a certs contaminants afecta la funció dels testicles

2019-05-15T08:07:45+01:00Ecològic, Salut Natural|

contamin1Un estudi del CSIC revela que aquestes substàncies, entre les quals es troben el ftalato o la zearalenona, poden causar patologies reproductives en el sexe masculí.
Investigadors del CSIC han comprovat que l’exposició a certs contaminants mediambientals pot afectar al desenvolupament i funció dels testicles. L’estudi, publicat en la revista Reproductive Toxicology, demostra en ratolins mascle que l’expressió de centenars de gens pot veure’s alterada per l’exposició durant el desenvolupament embrionari a determinades substàncies, presents en alguns pesticides, plàstics, aliments i cosmètics. (más…)
24 Abr 2013

Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

2019-05-15T08:06:08+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Minerals, Salut Natural, Vitamines|

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que…. (más…)
8 Abr 2013

Hipotiroïdisme i salut natural.

2019-05-15T07:59:10+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

tiroidesQuan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com: (más…)
2 Abr 2013

El consum de productes ecològics va augmentar a Espanya un 7% malgrat la crisi

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural|

eco 1Segons miherbolario.com, el mercat de consum de productes ecològics a Espanya va augmentar en 2011 en 60 milions d’euros, passant d’una despesa de 905 a 965 milions, segons les últimes dades que disposa Ecovalia, Associació Valor Ecològic.
Aquestes xifres suposen un increment del 6,62%, una dada que adquireix més rellevància si es té en compte que l’augment del consum es va produir en plena crisi. A més, la pujada del consum de productes ecològics a Espanya va ser superior a la mitjana d’increment al mercat mundial, que en el mateix període va créixer un 6,26% (de 59.100 milions de dòlars en 2010 a 62.800 en 2011). (más…)