El quètxup pot ser saludable

quetxupAquest estiu tot l’hort ha anat a deshora, fins i tot els hortolans. Però deixant que fes al seu ritme, la natura ens ha ofert una collita esplèndida i generosa que, a última hora, ens ha fet córrer a fer conserves.

Aquest agost, les maduixeres ens han donat les maduixes mes dolces de la temporada per fer melmelades, i ara, a primers de setembre, ens arriben les prunes de santa Rosa, les móres, les figues, i un gran ventall de tomàquets: cor de bou, roses, de pera, de penjar, xerris… per gaudir d’infinitat de preparacions.

Ja sé que a alguns de vosaltres aquesta paraula us remet a cuina ràpida, o bé a cuina americana, però no us espanteu, ja que, si és casolà, és una bona opció per acompanyar les vostres preparacions i una bona ocasió per sorprendre i complaure els més joves de la casa.

 

 

Llegir més

El te MATCHA

IMG_3951

 

Dins del ventall de tota la varietat, el te verd més ric en nutrients és el te Matcha; un tipus de te japonès que procedeix dels brots més joves de la planta i té un procés de recol·lecció molt similar al te Gyokuro.

 

La distinció és que, en aquest cas, a les fulles se’ls extreu el nervi i posteriorment es polvoritzen mitjançant un molí de pedra fins a convertir-lo plenament en pols, sense passar per cap fermentació, senzillament és vaporitzat i mai rostit ni fregit.

 

Llegir més

Raw Food, menjar viu

shutterstock_678797471-raw-nutrition

 

 

El Raw Food neix de la unió de tres difusors entusiastes del menjar viu, també conegut a Espanya com a alimentació crudivegana o crudivorisme.

 

El principal objectiu és transmetre els beneficis de l’alimentació crua a nivell tant de salut, així com mediambiental i gastronòmic.

 

 

Llegir més

Coneixem l’ESTÈVIA?

stevia

 

L’estèvia, científicament Stevia Rebaudiana Bertoni, és una planta d’origen llatinoamericà caracteritzada per posseir una fulla dolça de la que és extret un edulcorant capaç d’endolcir els aliments amb una potència molt superior al sucre comú, sense aportar calories ni produir una elevació de la glucèmia en sang. Per aquesta raó també la coneixem amb el nom de “planta dolça”.

Procedeix de la mateixa zona que l’herba mate, per això no és estrany que s’utilitzi des de temps immemorial per endolcir el mate típic sud-americà, i per tant pot dir-se que l’estèvia és l’edulcorant natural més antic que es coneix.

Llegir més

Crema Budwig de Kousmine

IMG_1573

 

En aquesta ocasió volem ensenyar-vos com preparar un esmorzar complet que alhora resulti molt antioxidant i tingui propietats anti-cancerígenes, és l’anomenada crema Budwig. Va ser creada al voltant dels anys 90 per la doctora Kousmine, una dona que va descobrir com amb la dieta podíem fer cura de la nostra salut i mantenir una bona medicina de prevenció.

 

És ben senzill i a més el seu gust us sorprendrà. Aquí us mostrem els passos que heu de seguir per poder-la gaudir cada matí.

 

 

Llegir més

Te per al mal de gola

ginger-tea

 

Avui us ensenyem una manera fàcil, ràpida i eficient de calmar la gola tant si estem refredats com si tenim afonia o senzillament ens hem fet mal a les parets de la mucosa empassant un aliment.

 

Es tracta d’un te casolà que només hem de tenir una mica de temps per preparar-lo una vegada, de manera que podrem tenir-lo preparat a la nevera per a un llarg període i fer-lo servir al moment sempre que sigui necessari.

Llegir més

L’ESPIRULINA a la cuina

espirulina

 

Es tracta d’un alga de la família de les anomenades verd – blavoses. És d’aigua dolça, per la qual cosa es distingeix de la resta d’algues marines.

 

Moltes de les seves virtuts son degudes a la seva capacitat de captació de l’energia solar. És per això que s’ha de conservar en pots especials protegits de la llum natural perquè no perdi les propietats que durant un llarg període de temps ha absorbit mentre es trobava en conreu.

Llegir més

7 “aliments” a evitar

gmo

Avui dia no només hem de cuidar el que mengem sinó també els components afegits que porta de vegades el menjar. És per això que abans de comprar hem de llegir amb cura els ingredients i tenir en compta el següent llistat d’elements a evitar, d’aquesta manera donarem prioritat als aliments naturals i la nostra salut ens ho agrairà.

Anem per tant a valorar els 7 pitjors components que intentarem evitar sempre que sigui possible dins de la nostra cistella de compra diària.

Llegir més

El poder d’una sopa: El Miso

abanico-macrobioticos-belen-02

 

És el complement per excel·lència de la dieta Macrobiòtica, acompanyant gairebé tots els seus plats. El seu origen es remunta a George Ohsawa, el fundador d’aquesta filosofia.

 

Les seves propietats són molt àmplies, en aquesta ocasió farem una enumeració de les més importants i també parlarem dels diferents tipus que podem trobar avui dia.

Quina és la bona Taronja?

mercado_naranja2012De taronges n’hi ha moltes per tot arreu: al mercat, als petits comerços de barri, a les grans superfícies comercials… Les trobareu també envasades de diferentes maneres: per escollir a l’engròs, en bossa de xarxa, ben embolicades en safata de plàstic… Així com de tipus molt diversos: una mica arrugades, per contra amb un cridaner brillantor, de mida gran o més petita, amb branca i fulles o sense… I a més amb noms ben peculiars: Navel, Sanguinelli, Salustiana, Washington…

Però quines són les millors d’entre tanta varietat? Aquí us donem un grapat de senzills consells que us permetran triar un producte de qualitat i alhora gaudir de totes les seves bondats:

Llegir més