Els beneficis de consumir fruita de temporada

descargaEls avanços tecnològics han modificat els nostres hàbits i conductes alimentaries però, fins no fa gaire, la nostra cistella de la compra estava formada per productes de temporada. És a dir, els que es corresponien amb cada estació de l’any. Per exemple, les taronges les menjàvem a l’hivern i, no obstant això, avui ja no hem d’esperar tant per menjar-les ja que, gràcies als hivernacles, podem disposar de cítrics tot l’any, encara que les seves propietats, les seves qualitats nutricionals, la seva olor, el seu sabor…

Llegir més

Algues marines, aliment molt recomanable

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis. 

Llegir més

Propietats medicinals i nutritives del miso

misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Conté nutrients com:

Llegir més

Una troballa sobre les banyes dels cérvols qüestiona l’origen de la osteoporosis

banyesUn equip espanyol apunta que la pèrdua de manganès causa la malaltia. Fins ara es pensava que el responsable era la falta de calci.
Les banyes dels cérvols són pràcticament impossibles de trencar. Però en 2005 alguna cosa li va succeir a aquests animals a Espanya perquè les seves cornamentes van començar a fracturar-se de forma alarmant. Per resoldre el misteri, un equip de l’Institut de Recerca en Recursos Cinegéticos de la Universitat de Castella-la Manxa va analitzar detalladament les banyes trencades i va observar que la causa de la debilitat era una reducció del manganès, un mineral que obtenen per l’alimentació.

Llegir més

L’exposició a certs contaminants afecta la funció dels testicles

contamin1Un estudi del CSIC revela que aquestes substàncies, entre les quals es troben el ftalato o la zearalenona, poden causar patologies reproductives en el sexe masculí.
Investigadors del CSIC han comprovat que l’exposició a certs contaminants mediambientals pot afectar al desenvolupament i funció dels testicles. L’estudi, publicat en la revista Reproductive Toxicology, demostra en ratolins mascle que l’expressió de centenars de gens pot veure’s alterada per l’exposició durant el desenvolupament embrionari a determinades substàncies, presents en alguns pesticides, plàstics, aliments i cosmètics.

Llegir més

Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que….

Llegir més

Hipotiroïdisme i salut natural.

tiroidesQuan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com:

Llegir més

El consum de productes ecològics va augmentar a Espanya un 7% malgrat la crisi

eco 1Segons miherbolario.com, el mercat de consum de productes ecològics a Espanya va augmentar en 2011 en 60 milions d’euros, passant d’una despesa de 905 a 965 milions, segons les últimes dades que disposa Ecovalia, Associació Valor Ecològic.
Aquestes xifres suposen un increment del 6,62%, una dada que adquireix més rellevància si es té en compte que l’augment del consum es va produir en plena crisi. A més, la pujada del consum de productes ecològics a Espanya va ser superior a la mitjana d’increment al mercat mundial, que en el mateix període va créixer un 6,26% (de 59.100 milions de dòlars en 2010 a 62.800 en 2011).

Llegir més

Es reclama que es retiri el Bisfenol A dels envasos alimentaris.

La Fundació Viu Sa, a través de la seva campanya “Llar sense tòxics”, ha engegat una iniciativa a nivell nacional per eradicar el bisfenol A (BPA) de tots els materials en contacte amb aliments. És la primera vegada que es duu a terme una iniciativa d’aquest tipus a Espanya, on ja ha estat eliminat el bisfenol A de els biberons infantils, en línia amb la normativa comunitària, però no d’altres materials d’ús alimentari. França ha estat el primer país europeu a prohibir totalment el bisfenol A en aquest tipus de materials,

Llegir més