Batuts Saludables per a l’energia diària

Avui us presentem tres noves alternatives de batuts escumosos, però en aquest cas hem buscat aportar un plus d’energia al nostra dia a dia.

batuts escumososBatuts Saludables: energia per a la rutina diària

En aquesta època de l’any, on la primavera de vegades ens fa sentir cansats i amb poques forces per tirar endavant, és quan patim la coneguda astènia primaveral.

És per això que resulta molt interessant poder fer servir un cop més els aliments com a medicina natural per enfrontar més bé a la rutina de cada setmana i arribar a la nit amb una energia més constant i mantinguda.

Aquí tenim doncs, tres batuts plens d’energia, que a més a més comparteixen una característica comuna: deixar-nos al llavi superior com a nens petits, cobert d’escuma.

Així podrem gaudir d’un smoothie ben cremós, ben escumós; la qual cosa converteix al nostre batut no només en saludable i energètic sinó també en gustós i amb un joc de textures molt i molt agradable al paladar, a més de vistós.

Batuts Saludable: Gaspatxo amb baies de goji, xicoira i crema d’avellanes

batuts escumosos

Preparem un gaspatxo tradicional de tomàquet lleuger, és a dir, sense pa ni oli, i hi afegim un grapat de baies de goji originàries del Tibet,  una culleradeta de moca de xicoira soluble natural i una cullerada de crema d’avellanes una mica torrades, és a dir, passades per la paella.

Ho triturem tot i servim immediatament per no perdre l’efecte tipus smoothie cremós. Podem decorar amb unes llavors de rosella en el moment final, és molt decoratiu i potencia el gust final del batut.

Batuts Saludables: Smoothie de cacau, canyella, vainilla, cireres i xarop d’arròs

batuts escumososDins d’un got batedor introduïm 300 g de compota de poma feta a casa amb melassa d’arròs de qualitat, 100 ml de melmelada de cirera sense sucre (100% fruita), l’interior granulat d’una beina de vainilla, una culleradeta de canyella de Ceilán en pols i dues cullerades de cacau pur.

Triturem tot plegat amb potència alta fins aconseguir que es formi l’escuma. Després servim en gots de canya alta i transparents perquè es puguin veure les múltiples capes que forma el batut al reposar de forma natural. Finalment podem decorar amb unes fulles de menta dolça fresca.

Batut Saludables: Smoothie de cafè verd, garrofa, mora, beguda d’ametlla i figues

cafè verd

Primer de tot preparem el cafè verd a mena d’infusió i colem amb un drap fi, reservem.

Amb una forquilla xafem un bon grapat de mores per després introduir-les al got batedor (les podem trobar també deshidratades ecològiques a les dietètiques especialitzades).

Posteriorment afegim al got 300 ml de beguda d’ametlla, 3 figues seques de Turquia sense enfarinar i una cullerada sopera de farina de garrofa. Triturem de valent i servim al moment amb uns nibs de cacau trinxat pel damunt.

Deixa un comentari