Què vol dir: Naturopatia?

naturopatia

 

Podríem començar per definir el terme Naturopatia d’una manera específica:

 

“La Naturopatia és la Ciència i Art que estudia i tracta la salut, la disfunció i la malaltia a través de la naturalesa de cada pacient i amb elements de la pròpia Naturalesa.”

 

Així bé, d’una manera desglossada i senzilla, expressem el següent:

 

naturaleza21És un mètode científic, per això és Ciència, ja que tot allò que recomanem al nostre pacient ha estat verificat prèviament com a beneficiós.

D’altra banda és Art, part totalment protagonitzada pel terapeuta en si. En ell radica la responsabilitat que aquest art es produeixi. Doncs ha de saber arribar al pacient, personalitzar cada consulta, empatitzar no només amb el seu cas clínic sinó també amb la seva persona, els seus sentiments, el jo personal de cada un i que tant condiciona la nostra salut.

És per això que parlem del terme terreny, tot aquell immens context en què es mou la persona i que condiciona el seu estat. Per aquest motiu cadascun responem diferent davant d’un mateix tractament i una patologia que sembla idèntica, però mai no ho és, ja que es desenvolupa en un “terreny” diferent. Recordem la vella expressió “Cada persona és un món” o “Jo sóc jo i les meves circumstàncies”, doncs en Naturopatia no tractem malalties sinó persones.

I a l’hora de triar els nostres mitjans, ja sigui per guarir o per prevenir o optimitzar, hem d’acudir a allò que la mateixa Natura ens regala. D’aquesta manera sabem que mai obtindrem efectes secundaris negatius i que si existeix és perquè és necessari i té una funció per a l’ésser humà.

leafEn tot cas no només parlem de patologies, també de persones sanes o bé amb disfuncions. Doncs en realitat hauríem d’aprendre a anar al consell del nostre Naturòpata abans que la malaltia s’hagi manifestat. Ja que és el moment en què disposem de més energia com per potenciar la nostra salut d’una forma senzilla i no requerir cures majors posteriors que exigeixen un major desgast.

Per tot allò enllestim dient que el Naturòpata no és simplement un “Metge” Natural, és un terme molt més ampli. I no només es presenta com una segona alternativa a la medicina al·lopàtica, és més aviat un complement; doncs ambdues són compatibles i necessàries, cap de més o menys importància. Però si coneixem el significat de cadascuna d’una forma correcta, podrem justificar encertadament els nostres passos cap a la bona praxi i amb això, cap a la bona salut.

Belén G. L.

1 comentari a “Què vol dir: Naturopatia?”

  1. Que es la Naturopatía? Si cojo el diccionario, podría encontrar muchas respuestas, pero fijo que ninguna tan clara a la vez técnica, tan precisa, no te deja lugar a dudas, siendo así, me gusta la Naturopatía, todo lo que dices es verdad, no somos enfermedades somos personas, la cabeza es la “leche” para bien o para mal ejerce un poder inmenso sobre nuestro cuerpo, en denifinitiva sobre nuestra salud física y psiquica.

Feu un comentari