L’Ansietat i la Naturopatia

ansiedad-claves

 

L’estrès del dia a dia, la feina, la família, les tasques de casa nostra, el plegat d’emocions que ens envolten, el coneixement de nosaltres mateixos, la manca de temps… Tot un grapat de situacions que moltes vegades avoquen en problemes d’ansietat o de nerviosisme. És per això que tot just avui us volem donar eines naturals a l’hora de combatre aquests neguits que ens fan patir i no es deixen avançar dins del camí de la vida, un camí que al cap i a la fi té com a única meta ser feliços.

 

Per tant, veurem a grans trets les diferentes línies de tractament dins de la Naturopatia què ens poden donar suport en aquests casos d’ansietat.

Si optem per la via de la Fitoteràpia, tenim plantes com ara la valeriana, passiflora, hipèric, Griffonia, til·la, espígol, arç blanc, llúpol, melissa, rosella californiana i Papaver rhoeas. D’altres com la Rhodiola tenen un efecte adaptògen, un valor afegit molt beneficiós ja que ens adapta davant d’una nova situació que ens supera.

7386003_origA través de la Complementació tenim diferents aminoàcids com per exemple la L-theanina (continguda en el te verd), la L-glicina, la L-glutamina o bé l’inositol, un dels més potents ansiolítics naturals. Així com el mineral magnesi, gran relaxant muscular; els omega 3, principalment el DHA, que també podem aportar a través de l’alimentació. O la ja coneguda melatonina, un potent receptor neurològic que regula el nostre somni sense crear dependència i alhora augmenta el sistema immune, el qual es veu debilitat davant de situacions estressants, predisposant-nos a constants refredats.

L’Aromateràpia és una opció fàcil i eficaç que fa servir diferentes olors com la de mandarina o d’espígol, els quals es poden col·locar a la tauleta de nit per combatre l’insomni secundari a l’estrès.

També tenim l’Oligoteràpia, que amb només una petita presa de 2ml 1 o 2 cops per setmana equilibrem el nostre sistema nerviós.

Entrant en l’esfera més psíquica recorrem sempre a la millor de les ajudes, les Flors de Bach, ja que ens potenciaran aquella virtut que posseïm per lluitar contra les dificultats, però que s’ha vist oculta per un error en el transcurs de la nostra vida. Aquí trobem remeis com ara Impatiens, Elm, Oak i molts més, segons la nostra necessitat en el moment donat. La teva flor serà correctament escollida per un terapeuta floral.

foto-torre-piedras-fondo-cielo2Com a acció més global disposem de l’Homeopatia, on l’homeòpata a través d’un seguit de preguntes trobarà quin és el remei de fons que potencia la teva personalitat i resta el teu patiment.

En la recerca de la teva esfera emocional podem acudir a la meditació gràcies al Ioga, Pilates, Tai-txi o Reiki, aquella teràpia en la qual ens sentim més reflectits.

També les Teràpies Manuals ens relaxen alhora que aclareixen les nostres idees i ens equilibren física i psíquicament. Per exemple el massatge manual, la Reflexologia Holística, el Shiatsu, el Tuina o fins i tot l’Acupuntura.

Tot plegat es veurà afavorit per una correcta alimentació, on una dieta Macrobiòtica que se’n cuidarà de les nostres emocions per trobar l’equilibri emocional que hem perdut mitjançant els diferents fluxos d’energia que amaguen els aliments.

Belén G. L.

Deixa un comentari