Com manejar la hiperactivitat infantil

Entre un 3% i un 6% dels nens que van al col·legi són hiperactius i aquesta és la principal causa del fracàs escolar. Aquesta afecció -reconeguda per la comunitat científica com a trastorn de dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH)- es registra en totes les zones del món i és més freqüent en els nois que en les noies. Segons estadístiques nord-americanes, la incidència es calcula entre els 750.000 i 1.600.000 nens, la qual cosa suposa prop d’un 7%. No obstant això, molts autors xifren la incidència fins a en un 17%, ja que no es diagnostica a molts d’aquests nens i, en el seu lloc, se’ls tracta com a conflictius.

Llegir més

Deu claus per compensar els excessos nadalencs

Metges de l’Institut Nacional de Salut d’Estats Units van tractar d’identificar si la ingesta de menjars de les feste de Nadal afecta al pes. Van avaluar els canvis de pes en 195 persones adultes durant les sis setmanes de festes, des d’Acció de Gràcies fins a Any Nou, i van constatar que el pes mitjà que es va guanyar durant les festes va ser menor del que es podria suposar: una mitjana de 0,370 quilos. No obstant això, els participants amb sobrepès i obesitat van guanyar bastant més, una mitjana de 2,3 quilos.

Llegir més

Cada vegada més llars espanyoles s’animen a consumir productes ecològics

El Ministeri de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí (Marm) va presentar, el 30 de novembre, l’estudi “Caracterització de la tipologia i perfil sociodemogràfic del consumidor d’aliments ecològics a Espanya”, en el marc de la IV Jornada Nacional d’Aliments Ecològics, organitzada per la Federació Espanyola d’empreses amb Productes Ecològics (Fepeco), va informar el ministeri.

Llegir més

Fruites de tardor dessecades per a l’hivern

La diferència en micronutrients fa que unes fruites seques siguin més interessants que unes altres per a la salut dels ossos, els ulls, la pell o el cor. La tardor i l’hivern és una bona temporada per degustar fruites dessecades. És possible assecar totes les varietats per degustar-les després amb més sabor dolç, encara que les més conegudes i habituals són les prunes i raïms passes, els orellots d’albercoc i préssec i les figues seques, juntament amb els dátils, que s’inclouen en aquest grup.

Llegir més

Per aprimar-se, pensa en menjar

Un grup de científics de la Universitat Carnegie Mellon (Pittsburgh, EUA) ha descobert que davant el desig de menjar xocolata i dolços, l’acció d’imaginar-se prenent grans quantitats d’aquests productes pot ser suficient per calmar l’apetit, segons publica la revista Science.

Llegir més

La patata transgènica avança cap a la paella.

BASF sol·licita a la UE l’aprovació per a consum humàUn espanyol podrà fer una truita de patates transgèniques en 2014 si tot surt segons calcula la major empresa química del món, BASF.La multinacional alemanya va sol·licitar a la UE l’aprovació per a consum humà i animal de la seva patata Fortuna, els gens de la qual han estat modificats en laboratori per ser resistent al tizó tardà. Aquesta malaltia, provocada pel fong Phytophthora infestans, arruïna el 20% de les collites de patata a tot el món, segons les xifres de BASF. És el mateix patogen que va disparar la Gran Fam irlandesa, entre 1845 i 1849, causant centenars de milers de morts i un èxode de la població cap a EUA i Canadà.

Llegir més

Un suplement de fruites i verdures redueix el nombre de dies que dura un refredat.

Un suplement alimentaci preparat a força de suc concentrat de fruites i verdures redueix el nombre de dies que duren els símptomes d’un constipat sever, segons confirmen investigadors de la Charité-University Medicine a Berlín. L’estudi, publicat en el “British Journal of Nutrition”, demostra els potencials beneficis d’aquests en reduir el nombre de dies de malaltia i la despesa en fàrmacs.

Llegir més