Per aprimar-se, pensa en menjar

Un grup de científics de la Universitat Carnegie Mellon (Pittsburgh, EUA) ha descobert que davant el desig de menjar xocolata i dolços, l’acció d’imaginar-se prenent grans quantitats d’aquests productes pot ser suficient per calmar l’apetit, segons publica la revista Science.
En una sèrie d’experiments, els investigadors van comprovar que si un s’imagina un bombó de xocolata o un tros de formatge i es visualitza degustant cada mos, mastegant i empassant, normalment menja menys quan, a continuació, li ofereixen l’aliment real. L’efecte s’explica pel fenomen de l’habituació, que fa que mentre per a la majoria de la gent el primer mos de cada menjar és el millor, a mesura que seguim ingerint l’aliment cada mos resulta menys atractiu que l’anterior. La doctora Carey Morewedge i els seus col·legues han comprovat que la imaginació pot ser suficient perquè una persona s’habituï als aliments i, per tant, perquè a l’hora de consumir-los de debò ja no despertin el mateix interès. Una estratègia interessant a tenir en compte per a aquells que intenten perdre pes.
“Fins a cert punt, la mera imaginació d’una experiència és un substitut de l’experiència real. La diferència entre imaginar i experimentar pot ser més petita del que se suposava”, subratlla Joachim Vosgerau, coautor de l’estudi.

Deixa un comentari