El 25% de pacients amb artrosis sofreix depressió o ansietat

La depressió i l’ansietat són dues malalties que en moltes ocasions es troben associades a dolències reumáticas com la artrosis. El dolor que aquesta patologia provoca i la disminució progressiva de la mobilitat, poden contribuir al fet que afecti a l’ànim dels pacients i es puguin donar casos de processos depressius i d’ansietat.
Així ho revela un estudi, que indica que el 25% dels pacients amb artrosis ja sigui –tant de maluc, com de mà o de genoll- atesos pels Serveis de Reumatología ambulatoria pateixepisodis d’aquest tipus una vegada que se’ls ha diagnosticat la malaltia  reumática.

El treball ‘Prevalença de trastorn ansiós-depressiu en pacients amb artrosis visitats en una consulta especialitzada de Reumatología en Atenció Primària”, en el qual ha participat la Dra. Noemí Navarro, del Servei de Reumatología de l’Hospital Parc Taulí, a Sabadell (Barcelona) s’ha presentat al Congrés Anual de la Societat Internacional d’Investigació d’Artrosis (OARSI en les seves sigles en anglès) que es va celebrar a Brussel·les.

“Aquesta investigació ens ha servit per corroborar l’importància dels processos depressius en l’artrosis i que és igual d’important tractar tant aquests símptomes com el dolor articular d’aquesta malaltia reumática”, apunta l’experta.

Deixa un comentari