Te per al mal de gola

ginger-tea

 

Avui us ensenyem una manera fàcil, ràpida i eficient de calmar la gola tant si estem refredats com si tenim afonia o senzillament ens hem fet mal a les parets de la mucosa empassant un aliment.

 

Es tracta d’un te casolà que només hem de tenir una mica de temps per preparar-lo una vegada, de manera que podrem tenir-lo preparat a la nevera per a un llarg període i fer-lo servir al moment sempre que sigui necessari.

Llegir més

L’ESPIRULINA a la cuina

espirulina

 

Es tracta d’un alga de la família de les anomenades verd – blavoses. És d’aigua dolça, per la qual cosa es distingeix de la resta d’algues marines.

 

Moltes de les seves virtuts son degudes a la seva capacitat de captació de l’energia solar. És per això que s’ha de conservar en pots especials protegits de la llum natural perquè no perdi les propietats que durant un llarg període de temps ha absorbit mentre es trobava en conreu.

Llegir més

7 “aliments” a evitar

gmo

Avui dia no només hem de cuidar el que mengem sinó també els components afegits que porta de vegades el menjar. És per això que abans de comprar hem de llegir amb cura els ingredients i tenir en compta el següent llistat d’elements a evitar, d’aquesta manera donarem prioritat als aliments naturals i la nostra salut ens ho agrairà.

Anem per tant a valorar els 7 pitjors components que intentarem evitar sempre que sigui possible dins de la nostra cistella de compra diària.

Llegir més

Guia ràpida dels Olis Essencials

aceites_cuerpo

 

 

Avui farem una ullada ràpida cap als olis essencials més coneguts, per aconseguir treure el major profit de cadascun d’ells, ja que segons l’objectiu que vulguem obtenir hem de saber triar el que més ens afavoreix. Tots amaguen un gran misteri, un gran tresor que hem d’aprendre a aprofitar.

 

Anem tot plegat a conèixer-los més a fons.

 

 

Llegir més

El color de la Sal

belen-tipos-sal-info2

 

 

Cada cop hi ha més tipus de sal: tenim la grisa o de la Bretanya, la rosa o de l’Himalàia, la comuna o de taula… Però quina diferència hi ha entre totes elles i quines virtuts tenen cadascuna?

 

Avui esbrinarem les característiques més destacades de les diferentes varietats i quina és la millor opció per a cada ocasió.

Llegir més

El poder d’una sopa: El Miso

abanico-macrobioticos-belen-02

 

És el complement per excel·lència de la dieta Macrobiòtica, acompanyant gairebé tots els seus plats. El seu origen es remunta a George Ohsawa, el fundador d’aquesta filosofia.

 

Les seves propietats són molt àmplies, en aquesta ocasió farem una enumeració de les més importants i també parlarem dels diferents tipus que podem trobar avui dia.

Quina és la bona Taronja?

mercado_naranja2012De taronges n’hi ha moltes per tot arreu: al mercat, als petits comerços de barri, a les grans superfícies comercials… Les trobareu també envasades de diferentes maneres: per escollir a l’engròs, en bossa de xarxa, ben embolicades en safata de plàstic… Així com de tipus molt diversos: una mica arrugades, per contra amb un cridaner brillantor, de mida gran o més petita, amb branca i fulles o sense… I a més amb noms ben peculiars: Navel, Sanguinelli, Salustiana, Washington…

Però quines són les millors d’entre tanta varietat? Aquí us donem un grapat de senzills consells que us permetran triar un producte de qualitat i alhora gaudir de totes les seves bondats:

Llegir més

Esmorzem bé?

Desayuno-equilibradoSi sou dels que aneu a la feina sense esmorzar o només amb un cafè begut és ben segur que aquesta informació us resultarà força interessant. Doncs cada cop més estudis afirmen que començar la jornada sense res a la panxa es relaciona amb una menor capacitat de concentració i de rendiment intel·lectual, un caràcter més irritable i una sensació general de cansament. Però potser no sapigueu que, a més de tot això, menysprear el primer àpat del dia afavoreix el restrenyiment crònic i augmenta el risc de desenvolupar una síndrome metabòlica, és a dir, obesitat, alts nivells de triglicèrids, nivells baixos de colesterol bo (HDL), hipertensió, hiperglucèmia i infart agut de miocardi (IAM).

Llegir més

La Síndrome de l’Aparador

pulso-tibial-posterior

 

La claudicació intermitent és la manifestació més freqüent de la malaltia arterial perifèrica. A més de la limitació en la qualitat de vida del pacient, és en si mateixa un factor de risc independent i elevat de mortalitat d’origen cardiovascular.

El tractament global comença per un adequat control dels FACTORS DE RISC VASCULAR i hàbits de vida del pacient; és per això que avui parlarem de quines son aquestes mesures primàries que hem de tenir en compta a l’hora de detectar els factors de risc més importants i tot just poder eradicar-los.

Llegir més

Escalfem també la Ment!

hemisferis.2

 

En realitat tenim com dos cervells, és a dir, un hemisferi esquerre que s’encarrega de les funcions de la parla, l’escriptura, la numeració, el càlcul matemàtic i la lògica i un hemisferi dret d’on flueixen els sentiments, les emocions, la creativitat i les habilitats artístiques així com les musicals.

Per tant, hem de tenir en compta, que, al igual que el nostre cos, també la ment necessita entrenar-se de forma regular per mantenir-se en forma. Ja que si aprenem a identificar els actes automatitzats de cada dia i ens forcem a triar una altra manera d’actuar, obligarem al nostre cervell a treballar més i tot just evitarem la pèrdua de memòria produïda per l’edat o d’altres malalties degeneratives més greus com ara l’Alzheimer.

Llegir més