La irritació i el mal de coll poden ser símptomes d’un refredat, grip o angines. Però també pot ser que sigui un malestar local generat per un ús excessiu de la veu, prendre begudes fredes, alguns bacteris o dormir amb la boca oberta, entre altres raons que ho generen.
Hi ha certs remeis casolans per al mal de coll com:
 -Preparar un te comú i agregar-li bastant llimona i endolcir-ho amb mel ajuda a alleujar el mal de coll i a suavitzar-la en forma immediata. Es pot prendre aquesta infusió diverses vegades al dia.
-Realitzar gàrgares amb el suc d’1 o 2 llimones ja que té propietats antisèptiques que permet eliminar bacteris que provoquen el mal de coll.
-També és molt bé realitzar gàrgares amb aigua tèbia i una cullerada de whisky quan hi ha mal de coll. Una altra opció és combinar aigua tèbia i una cullerada de vinagre de poma per realitzar gàrgares.
-La infusió de fulles farigola és molt positiva per al mal de coll, se li agrega una mica de llimona i mel. Es pot prendre diverses vegades al dia.
-Prendre un got de llet tèbia amb mel també genera un gran alleujament al dolor o molèsties en la gola.
-Les gàrgares de sal són realment efectives. Es prepara en un got amb aigua tèbia i una cullerada de sal gruixuda, la qual es dissol i després es realitza gàrgares amb est liquido.
És important usar aquests remeis casolans per uns dies, però si no es resol el mal de coll s’ha de consultar al seu metge o naturòpata, perquè li prescrigui un tractament amb medicació específica.
Quan s’està amb mal de coll s’ha d’evitar prendre begudes fredes, així com deixar que el fred ens arribi a la gola, parlar poc i prendre infusions tèbies ajuden al fet que desaparegui més ràpid el malestar.