Aliments per combatre la fatiga

Portant una bona dieta podem reduir considerablement el cansament, ja que hi ha aliments per a combatre la fatiga.

Quins són els símptomes de la fatiga?

La fatiga és una afecció que té perses causes però que genera com a principal símptoma que la persona senti un cansament intens.

El cos necessita energia per funcionar que els obté per mitjà dels aliments. Si l’alimentació no és equilibrada i variada pot ser que faltin substàncies en el cos que generen la fatiga, cansament i desgana física.

Símptomes comuns de la fatiga

  • enrampades musculars
  • reducció de l’apetit
  • dificultat per dormir
  • problemes de coordinació en el cos
  • problemes de concentració i memòria
  • pèrdua de força muscular
  • sensació constant de cansament
  • poc ànim i falta de vitalitat

Aliments per combatre la fatiga

Incloure en la nostra dieta aliments per combatre la fatiga

La falta d’algunes vitamines i mineralsaixí com insuficients calories, poden generar com a malestar la fatiga.

Aliments per combatre la fatiga

Hi ha certs aliments que pels seus nutrients aporten energia i alleujament a aquest malestar que pot ser crònic o momentani.

Principals aliments per combatre la fatiga

Odri, espinac, bròcoli, pastanaga, verdures de fulla en general, fruits secs, llavors i germinats, llegums, pa integral, arròs integral, pasta, iogurt descremat, nespres, formatge, plàtan, raïm, kiwi, poma, peix blau, olives, ous, carn vermella sense greix, cacao i xocolata negra.

La fatiga es pot evitar portant un estil de vida sa, menjant aliments naturals, dormint les hores necessàries, realitzant exercici i reduint el nivell d’estrès.

Aliments per combatre la fatigaPortar una dieta equilibrada amb aliments per a combatre la fatiga

Una dieta equilibrada i natural ajudarà al fet que el cos recuperi les vitamines i substàncies nutritives necessàries que consumeix i perquè el cos recuperi l’energia i ens sentim bé.

Amb una bona alimentació podem combatre de forma natural la fatiga i aconseguir tenir suficient energia per complir amb totes les nostres obligacions i responsabilitats.

Els menjars escombraries, les gasoses, refrescs amb gas, el menjar altament industrialitzat i l’alcohol no son  recomanables que es consumeixin en casos de fatiga perquè empitjoren el malestar.

Deixa un comentari