En aquesta ocasió volem ensenyar-vos a preparar el vostre propi formatge vegà, és a dir, una opció diferent de gaudir del formatge sense fer servir lactis.
Índex de continguts
Per què menjar formatge vegà?
Molt adient en casos d’intolerància o al·lèrgia a la llet o simplement per a totes aquelles persones que no mengen cap aliment animal, incloent els seus derivats com ara la llet.
És ben senzill, molt saludable i a més a més ens fa l’efecte que us agradarà. Som-hi! I que vagi de gust.
Ingredients del formatge vegà
- 200 grams d’anacards crus sense sal
- 400 ml d’aigua
- 4 cullerades soperes de llevat de cervesa ecològica
- 3 cullerades soperes d’agar agar en flocs
- 3 cullerades de Shiro-miso o miso blanc
- 1 mica de sal rosa de l’Himmalaya
- 1 cullerada sopera d’oli de sèsam torrat
Ingredients opcionals
- 1 pessic de fines herbes en pols (orenga, alfàbrega, romaní i farigola)
- Si us agrada l’all també podeu afegir una cullerada petita d’all sec
- Hi ha una versió més especial que inclou pebre vermell dolç
- Si us ve de gust picant afegiu un toc de pebre blanca o de gingebre fresc ratllat.
Estris utilitzats
- Un cassó de mig litre
- Un got batedor o una batedora d’ alta potència
- Un motlle al gust segons la forma que vulguem donar al nostre formatge
Preparació de formatge vegà
Posem a escalfar l’aigua dins del cassó i quan comenci a bullir afegim els flocs d’agar agar. Remenem constantment durant uns 5 minuts amb el foc suau perquè no s’enganxi fins a aconseguir que el líquid quedi ben transparent i aleshores el retirem del foc i reservem.
Dins del got batedor posem la resta dels ingredients juntament amb l’aigua que acabem de preparar i remenem de valent fins a aconseguir una textura molt fina.
Finalment aboquem tot plegat sobre el motlle que hem triat, prèviament untat amb l’oli de sèsam, i tot just ho deixem refredar a la nevera un mínim de 8 hores.
Resulta molt saborós si al moment de servir posem un tall de més o menys 1 cm del nostre formatge sobre una torrada d’espelta o una torteta d’arròs integral i per enllestir un raig d’oli d’oliva verge extra pel damunt.
Diplomada en Fisioteràpia amb Postgrau en Neurologia
Graduada en Naturopatia
Homeòpata
Terapeuta Floral
Experta en Macrobiòtica
Hola !!
El faré ja que fa molt que el vull fer i em faltava la recepta.
Moltes gràcies!!
Bon dia!!1
Es laborios tenir els ingredients, cuan els tingui el fare!!