Formatge vegà, una opció diferent

En aquesta ocasió volem ensenyar-vos a preparar el vostre propi formatge vegà, és a dir, una opció diferent de gaudir del formatge sense fer servir lactis.

Índex de continguts

Per què menjar formatge vegà?

Molt adient en casos d’intolerància o al·lèrgia a la llet o simplement per a totes aquelles persones que no mengen cap aliment animal, incloent els seus derivats com ara la llet.

 

És ben senzill, molt saludable i a més a més ens fa l’efecte que us agradarà. Som-hi! I que vagi de gust.

Ingredients del formatge vegà

Formatge vegà

  • 200 grams d’anacards crus sense sal
  • 400 ml d’aigua
  • 4 cullerades soperes de llevat de cervesa ecològica
  • 3 cullerades soperes d’agar agar en flocs
  • 3 cullerades de Shiro-miso o miso blanc
  • 1 mica de sal rosa de l’Himmalaya
  • 1 cullerada sopera d’oli de sèsam torrat

Ingredients opcionals

  • 1 pessic de fines herbes en pols (orenga, alfàbrega, romaní i farigola)
  • Si us agrada l’all també podeu afegir una cullerada petita d’all sec
  • Hi ha una versió més especial que inclou pebre vermell dolç
  • Si us ve de gust picant afegiu un toc de pebre blanca o de gingebre fresc ratllat.

Estris utilitzats

  • Un cassó de mig litre
  • Un got batedor o una batedora d’ alta potència
  • Un motlle al gust segons la forma que vulguem donar al nostre formatge

Preparació de formatge vegà

Formatge vegà

Posem a escalfar l’aigua dins del cassó i quan comenci a bullir afegim els flocs d’agar agar. Remenem constantment durant uns 5 minuts amb el foc suau perquè no s’enganxi fins a aconseguir que el líquid quedi ben transparent i aleshores el retirem del foc i reservem.

Dins del got batedor posem la resta dels ingredients juntament amb l’aigua que acabem de preparar i remenem de valent fins a aconseguir una textura molt fina.

Finalment aboquem tot plegat sobre el motlle que hem triat, prèviament untat amb l’oli de sèsam, i tot just ho deixem refredar a la nevera un mínim de 8 hores.

Resulta molt saborós si al moment de servir posem un tall de més o menys 1 cm del nostre formatge sobre una torrada d’espelta o una torteta d’arròs integral i per enllestir un raig d’oli d’oliva verge extra pel damunt.

2 comentaris a “Formatge vegà, una opció diferent”

Feu un comentari