L’àcid úric és una substància que és fabricada pel cos a causa d’un procés en el qual es metabolitza una substància denominada purina que es troba en certs aliments i begudes.
Però quan els nivells són massa alts d’àcid úric en l’organisme són perjudicials per a la salut.
L’ àcid úric es dissol en sang per després ser eliminada per l’orina però si en el cos hi ha massa d’aquest àcid no pot descartar-ho l’organisme i en acumular-se en el mateix desencadena malalties com la gota.
La producció d’ àcid úric està totalment lligada a l’alimentació pel que la dieta és la millor forma per controlar-ho.
 
Consells per reduir el nivell d’ àcid úric són:
-Eliminar de la dieta certs aliments com la carn de vedella, porc, be, mariscs, anxoves, sardines, verat, fetge, tomàquet, cervesa, begudes amb gas, cacauets…
-Es recomana menjar aliments amb potassi ja que ajuden a baixar l’ àcid úric. Les bananes i les panses de raïms són excel·lents.
-Consumir vitamina C també ajuda a reduir l’ àcid úric en sang pel que les fruites cítriques són un gran aliat.
-El consum de cireres i beure suc de poma o suc de llimona són molt positius per reduir l’ àcid úric.
-El consum diari de làctics descremats, o millor begudes vegetals substitutives de la llet, és una forma de prevenir i controlar l’ àcid úric.
-Reduir el consum de productes que continguin fructuosa o xarop de blat de moro ja que produeix l’increment de l’ àcid úric. Els sucs artificials, galetes industrialitzades, gelats i begudes gasoses són els productes en els quals apareix la fructuosa.
Els homes solen ser més propensos a patir d’alt nivell d’acidifico úric en sang però també pot afectar a dones especialment quan són adultes.
Amb una dieta adequada es pot controlar l’ àcid úric i prevenir l’aparició de gota. És important el control dietètic amb el seu Naturòpata, per aconseguir mantenir a nivells saludables l’ àcid úric.