Tractament natural d’afeccions Tiroïdals

La tiroides posa en marxa tot el nostre organisme i en aquest article parlarem de les afeccions tiroïdals. 

Aquest òrgan s’activa gràcies a l’hormona TSH, produïda per l’adenohipòfisi, i seguidament en conseqüència la tiroide produeix una molècula anomenada tiroxina o T4.

Afeccions tiroïdals: tipus

Hi ha dos tipus bàsics d’afeccions tiroïdals: l’hipertiroidisme i l’hipotiroidisme:

Afeccions tiroïdals tipus: Hipertiroidisme

El primer és l’excés de producció d’hormona tiroïdal, la qual cosa desencadena un quadre de nerviosisme, tremolor, taquicàrdia, diarrea i de vegades disminució de pes. Per tant, tot el metabolisme es veu accelerat.

Afeccions tiroïdals tipus: Hipotiroidisme

Justament al contrari que en el cas de l’hipotiroidisme, on hi ha un dèficit de tiroxina i, per tant, tenim un quadre de bradicàrdia, bradipsíquia o pensament lent, restrenyiment, mixedema cutani amb cara inflada com si tingués a sota líquid contingut, la veu s’arrossega lentament i de manera pesada i tot el metabolisme es veu alentit.

Solucions

Aquest cas se soluciona mitjançant l’aportació d’hormones i diferents estímuls naturals que activin la tiroide. Per contra, l’hipertiroidisme es tracta amb medicaments que inhibeixen la producció d’hormones, com ara el “propanolol”.

Afeccions tiroïdals: alternatives naturals

Dins de la Medicina Natural, les alternatives que tenim són les següents:

Hipotiroidisme: alternatives naturals

Com a alternativa al “propanolol” tenim la menta de llop, que prevé la hiper-excitació del sistema nerviós simpàtic, evitant les possibles arítmies cardíaques. També l’L-carnitina protegeix el múscul cardíac, sempre que sigui ingerida fora dels àpats.

Per la seva banda, la creatinina i la creatina protegeixen els ossos i alhora tenen un efecte antitiroïdal.

En els cas de les tiroïditis d’origen autoimmune també podem acudir a l’organoteràpia homeopàtica, és a dir, tiroide a la 9 CH.

Afeccions tiroïdals

Per prevenir les conseqüències de la malaltia, especialment la destrucció del teixit magre, com és el cas del múscul estriat cardíac, es recomana una dieta rica en proteïna d’alta qualitat biològica, com ara llegums barrejades amb cereals integrals variats, ous ecològics o de corral, peix salvatge o carns blanques de bona qualitat. També les crucíferes crues són antitiroïdals, és a dir, inhibeixen la funció de la tiroide.

A tot això resulta fonamental buscar la base emocional del problema, mitjançant un correcte control de l’estrès i diversos mecanismes personalitzats que ajudin a la gestió de les causes de fons nerviós.

Hipotiroidisme: alternatives naturals

Hi ha dos tipus d’hipotiroïdisme, el vinculat a la dieta, això vol dir per dèficit d’ingesta d’iode en el dia a dia, i el de tipus autoimmune, aliè llavors a l’aportació dietètica.

Afeccions tiroïdals

Per carència dietètica

El iode procedeix dels aliments marins, com ara les algues, el marisc, el peix… per tant, el seu consum regular evita el desenvolupament d’aquesta malaltia.

La riquesa del sòl on cultivem les verdures i hortalisses és la causa que determina la seva carència alimentària, de manera que en àrees geogràfiques on el terreny sigui pobre en iode és important incloure diàriament complements dietètics com ara la sal iodada, que no té res a veure amb el que coneixem com a sal marina.

De tipus autoimmune

El primer punt fonamental torna a ser la correcta gestió de l’estrès mitjançant diferentes tècniques de control adaptades a cada persona concreta.

Afeccions tiroïdals

El segon punt a tenir en compte és incloure un programa d’exercici físic diari, ja que així estimulem el metabolisme basal i oxigenem el múscul, combinant una part de tonificació muscular i una altra d’exercici aeròbic.

Sense oblidar-nos de portar una dieta molt equilibrada amb bons i variats hàbits dietètics.

Ja com a tractament natural tenim l’aminoàcid L – tirosina a dosis creixents per augmentar la funció tiroïdal.

Per la seva banda la vitamina C a dosis altes, juntament amb bioflavonoides i un complex de vitamines i minerals, aconsegueix una major producció d’hormones.

I en el cas concret de Hashimoto, el qual comença per un hipertiroïdisme i acaba desenvolupant un hipotiroïdisme, conseqüència de l’estrès diari excessiu i mantingut, és molt efectiu donar organoteràpia, però en aquest cas amb tiroide a la 4 CH.

Deixa un comentari