tabla-macrobiotica-estandar

 

Avui us proposem un menú de tardor típic de la cuina Macrobiòtica, que ens ajudarà a centrar-nos, tant a nivell físic com mental, i a més a més farem cara al fred que comença quan s’apropa l’hivern.

 

Sempre amb plats equilibrats i ben senzills, però sense oblidar-nos mai de gaudir de nous sabors i diferentes textures.

 

Som-hi!

 

 

Esmorzar

 

Crema d’arròs

 

Ingredients:

  • blog_miercoles_21Cereal molt cuit a base d’arròs integral en olla ràpida o bé amb flocs de civada complets si comptem amb poc temps.
  • Fruita seca, preferentment panses o dàtils.
  • Fruits secs i llavors de diferents tipus una mica passats per la paella.
  • Melassa de qualitat com ara xarop d’ordi o d’arròs, amasake de mill o de civada… Només caldria en el cas de persones molt yang o que s’estiguin iniciant en la Macrobiòtica.

 

Ja havent bullit durant força estona el cereal, se serveix en un bol i al damunt s’hi tira la fruita i els fruits secs. Es pot també barrejar uns trossos de poma per donar-li un punt de dolç sense que calgui afegir sucre.

Tot plegat dóna lloc a una crema més aviat espessa que es pot prendre al llarg del dia en qualsevol moment de debilitat, però que es fa servir principalment com a plat equilibrat a l’hora d’esmorzar.

 

6726737193_bba7eed58eDinar

 


Nishime

 

Buffit a foc lent durant 20 ‘amb tapa i després 2’ més sense.

Posarem el Nishime ja fet en un cantó del plat.

 

Estofat de mill amb falafel

 

Mill bullit amb ceba i coliflor en aigua amb sal marina durant 15 minuts fins que es consumeixi l’aigua.

En l’últim moment afegim una mica de tekka pel damunt i reservem.

A banda preparem un parell de mandonguilles de falafel fetes en oli de sèsam, i acompanyades d’una petita porció de natto japonès disposat sobre un premsat de col.

Dins del plat on tenim el nostre Nishime, hi col·loquem al costat l’estofat de mill i en un altre quadrant el falafel amb el natto. Com si fos un plat combinat, mai tot barrejat sinó ben definit.

 

panacotta-con-frutos-rojosBerenar

 

Gelatina de fruits vermells

 

Ingredients:

  • Gerds i nabius frescos
  • Agar-agar en pols i kudzu
  • Beguda d’ametlles
  • Amasake d’arròs

 

Simplement se han de barrejar tots els ingredients en fred, posar-los en un cassó i escalfar a foc mitjà fins que l’agar s’hagi dissolt completament.

Deixem refredar unes hores a la nevera en un motlle que ens agradi i al moment de servir l’avoquem del revés en un plat per postres.

No s’ha de prendre de seguida que es tregui del frigorífic. Hem de deixar que s’atemperi una mica.

 

20100324chiyonoburdockSopar

 

Kimpira

 

Saltejat ràpid de diferents verdures d’arrel, tallades en juliana amb algues arame i hiziki.

Tot amanit amb de salsa de shoyu, xili japonès i gomashi.

 

Per acompanyar

 

Te kukicha amb una culleradeta de pasta de umeboshi i un grapat d’arrel de regalèssia.

 

Belén G. L.