Ajuts digestius per al càncer

Els problemes digestius són la primera conseqüència quan es comença un tractament de quimioteràpia en qualsevol tipus de càncer. Aquests poden ser de índoles molt diferentes com ara vòmits, desequilibris intestinals, irritació de les parets de l’estómac. En aquest article veurem diferents ajuts digestius per al càncer

Ajuts digestius per al càncer: primers problemes

Avui puntualitzarem alguns d’aquests símptomes secundaris més freqüents, i donarem la respectiva ajuda natural per enfrontar el problema.

Ajuts digestius per al càncer

La inflamació de la mucosa bucal o mucositis és el primer símptoma desagradable detectat pel pacient oncològic. Això es degut al fet que la boca està plena de múltiples bacteris i el pacient té els limfòcits baixos, fonamentals per a la seva defensa.

En conseqüència apareix el dolor i la disfàgia (incapacitat per empassar), fins i tot en ocasions s’afegeix la proliferació de llevats, principalment Candida albicans.

En aquest últim cas indicaríem col·lutoris a base de antifúngics naturals, com ara l’extracte de llavor d’aranja i la complementació amb Lactoferrina, que a més millora l’absorció del ferro, ja que en la majoria dels casos es produeix una anèmia secundària al tractament quimioteràpic.

Ajuts digestius per al càncer: avançant en les solucions

La segona etapa sol avançar cap a una inflamació de tota la mucosa intestinal, provocant hemorràgies digestives i diarrees; la qual cosa porta a la desnutrició i amb això una major immunodepressió.

És aquí on hem de complementar amb l’aminoàcid L-Glutamina. D’aquesta manera aconseguirem una regeneració més ràpida de tota la mucosa, especialment del tram de l’intestí prim.

La següent ajuda antiinflamatòria a tenir en compte, tan a nivell intestinal com gàstric, són els liquats de pastanaga de la dieta Gerson. A través de la pastanaga disminuïm les constants diarrees conseqüents a la quimioteràpia, ja que aquesta verdura és principalment astringent.

Alhora aportem una gran concentració de beta-carotens (pigment natural provitamina A), els quals ens ajuden a la cicatrització i reparació de les úlceres de tota la mucosa digestiva i constitueix també un gran antioxidant de tot el tracte intestinal.

Sumant ajudes, sumant beneficis

També podem potenciar els beneficis d’aquests sucs afegint una mica de poma o un parell de fulles de col i unes gotes de llimona.

Ajuts digestius per al càncer

Juntament amb el liquat seria aconsellable suplementar amb un omega 3 de bona qualitat (sobretot concentrat en l’àcid gras DHA), ja que són potents antiinflamatoris generals de tot l’organisme i a més milloren l’assimilació dels betacarotens, els quals requereixen de la ingesta simultània d’algun oli per transformar-se dins del nostre organisme en vitamina A.

Augmentant les defenses

Com alternativa següent tenim els probiòtics (bacteris amics de la flora), que repoblen la mucosa intestinal i alhora augmenten tota la nostra línia immuno-defensiva. Especialment el Saccharomyces boulardii i el Lactobacillus Casei serien els dos més indicats.

Depurant el que no necessitem

Abans de cada sessió de quimioteràpia faríem un col·lutori amb una cullerada d’oli de gira-sol de primera pressió en fred, ja que la seva concentració en vitamina E i en àcid linolènic ens ajudaria a eliminar de forma local els tòxics quimioteràpics a través de la saliva; alhora que ens protegiria dels radicals lliures propis de la malaltia.

Ajuts digestius per al càncer

Sentir-nos bé i ser positius

Com a antiemètic, en cas de vòmits, tenim l’arrel de gingebre, que a més és un gran potenciador de tota l’esfera yang de la persona des del punt de vista de la Medicina Xinesa; de manera que augmentem la vessant energètica de la persona necessària per a l’eradicació del càncer.

Deixa un comentari