jalea1La gelea reial és una substància segregada per les glàndules hipofaríngeas del cap d’abelles obreres joves, d’entre 5 i 15 dies, que barrejada amb secrecions estomacals serveix d’aliment a totes les larves durant els primers tres dies de vida.
Solament l’abella regna i les larves de cel·les reials que donaran origen a una nova reina, són sempre alimentades amb gelea reial. És una massa viscosa d’un suau color groc i sabor àcid.
La gelea reial des de fa molt temps s’usa com un complement alimentici i medicinal.
La gelea reial és un producte molt saludable que ajuda al tractament i prevenció de múltiples malalties.
La gelea reial li aporta a l’organisme nutrients com:
-vitamina B
-vitamina C
-vitamina D
-vitamina I
-calci
-fosfor
-ferro
-cobre
-zinc
-manganès
-magnesi
-potassi
-silici
-aluminijalea2
-aminoàcids
-hormones
Ademès, te beneficis per a la salut com per exemple:
-Aporta i incrementa l’energia pel que ajuda a esportistes, estudiants, ancians i tota persona amb un gran desgast físic i mental.
-Ajuda a prevenir infeccions bacterianes i virals a més d’evitar desenvolupar afeccions estacionals com el refredat, ja que augmenta les defenses del cos.
-Equilibra el sistema nerviós
-Ajuda a tractar la hipertròfia de la pròstata, permetent reduir la grandària d’aquest òrgan.
-Millora el funcionament del fetge
-Ajuda a cuidar i mantenir sa el sistema ossi-articular
-Afavoreix la regeneració cel·lular
jaelea 3-Ajuda a tractar trastorns digestius
-Afavoreix la producció de glòbuls vermells
-Col·labora en el tractament de l’anèmia
-Ajuda a prevenir problemes cardíacs
-Redueix la pressió arterial alta
-Aporta hormones sexuals pel que afavoreix la salut sexual
-Ajuda a obrir l’apetit
-Afavoreix el creixement en nens i augment del pes corporal
-Millora i estimula la circulació sanguínia
És aconsellable consumir la gelea reial en dejú al matí i després esperar 15 minuts abans de menjar altres aliments.
Es recomana consultar al naturòpata sobre l’ús de la gelea reial com a complement alimentós, perquè determini el temps i dosi de consum d’aquest producte, d’acord a les necessitats del pacient.