Oli de nou, beneficis per a la salut

L’oli de nou és un aliment que no se sol produir industrialment, pel que solament es produeix en petites instal·lacions i elaborades artesanalment.

Aquest oli és molt saludable ja que conté propietats nutricionals i medicinals realment excel·lents per al cos.

oli de nouNutrients de l’oli de nou

  • grasses monoinsaturades i poliinsaturades. “Greixos bons”
  • vitamina I
  • omega 3
  • omega 6
  • ferro
  • potassi
  • zinc
  • magnesi

Beneficis per a la salut de l’oli de nou

  • ajuda a hidratar la pell
  • prevé l’envelliment de la pell
  • permet reduir la inflamació en èczemes
  • afavoreix l’eliminació de paràsits intestinals
  • ajuda a combatre el restrenyiment
  • ajuda a reforçar el sistema immunològic i nerviós
  • ajuda a calmar i resoldre afeccions com psoriasis i dermatitis
  • millora la circulació sanguínia
  • ajuda a mantenir sanes les ungles i el cabell
  • ajuda a regular el colesterol i els triglicèrids en sang
  • actua com a protector de la pell enfront dels rajos UV
  • prevé la arteriosclerosis
  • redueix el risc de sofrir malalties cardíaques
  • millora el funcionament cerebral
  • prevé l’anèmia

oli de nouAltres propietats

Aquest oli no s’ha d’usar per cuinar a altes temperatures sinó que s’utilitza en amanides o menjars freds. També es pot usar amb finalitats medicinals per via externa col·locant-lo a la zona afectada com a pell, ungles i cabell.

Aquest oli està contraindicat en persones al·lèrgiques a les nous. No és senzill trobar-lo però si tenim l’oportunitat, hem d’usar-lo ja que és molt bo per a la salut i bellesa del cos.

Deixa un comentari