aceite nuezL’oli de nou és un aliment que no se sol produir industrialment, pel que solament es produeix en petites instal·lacions i elaborades artesanalment.
Aquest oli és molt saludable ja que conté propietats nutricionals i medicinals realment excel·lents per al cos.
L’oli de nou aporta a l’organisme nutrients com: 
-grasses monoinsaturades i poliinsaturades. “Greixos bons”
-vitamina I
-omega 3
-omega 6
-ferro
-potassi
-zinc
-magnesi
Beneficis per a la salut de l’oli de nou:
-ajuda a hidratar la pell
-prevé l’envelliment de la pell
-permet reduir la inflamació en èczemespiel
-afavoreix l’eliminació de paràsits intestinals
-ajuda a combatre el restrenyiment
-ajuda a reforçar el sistema immunològic i nerviós
-ajuda a calmar i resoldre afeccions com psoriasis i dermatitis
-millora la circulació sanguínia
-ajuda a mantenir sanes les ungles i el cabell
-ajuda a regular el colesterol i els triglicèrids en sang
-actua com a protector de la pell enfront dels rajos UV
-prevé la arteriosclerosis
-redueix el risc de sofrir malalties cardíaques
-millora el funcionament cerebral
-prevé l’anèmia
ensaladaAquest oli no s’ha d’usar per cuinar a altes temperatures sinó que s’utilitza en amanides o menjars freds. També es pot usar amb finalitats medicinals per via externa col·locant-lo a la zona afectada com a pell, ungles i cabell.
L’oli de nou està contraindicat en persones al·lèrgiques a les nous.
No és senzill trobar oli de nou però si tenim l’oportunitat, hem d’usar-lo ja que és molt bo per a la salut i bellesa del cos. Sol·licita-ho en el teu herbolari habitual.
Font: www.blogdefarmacia.com