Guacamole: la millor versió de l’Alvocat

Avui farem un clàssic de la cuina. Una recepta que agrada a tothom i combina a la perfecció amb plats de tota mena: El Guacamole!

Índex de continguts

Propietats del guacamole

La base d’aquesta salsa, com ja sabeu, és l’alvocat, una fruita realment especial ja que gairebé no conté sucres i en canvi està format majoritàriament per greix.

Ara bé, es tracta de greixos poliinsaturats, molt rics en nutrients tan saludables com els omegues 3, 6 i 9.

Guacamole

Beneficis del guacamole

Dins del seu gran ventall de beneficis per a la salut, ens trobem els següents:

  • Resulta ideal com a regulador hormonal tant d’homes com de dones, ja que augmenta la fertilitat.
  • És un gran protector cardíac.
  • Estimula el sistema immunològic actuant com a preventiu de refredats a l’hivern.
  • Conté una bona dosi de beta-carotens precursors de la vitamina A, és per això que protegeix la pell del sol i tracta les arrugues d’expressió, així com les cicatrius.
  • Evita la caiguda del cabell.
  • Fa pujar els nivells del colesterol HDL alhora que baixa el de tipus LDL i els triglicèrids.

La llista podria ser molt més llarga, però aquests són els principals. Sense deixar de dir que la seva textura i el seu gust al fan molt i molt especial. Combinat amb verdures picadetes com fem en aquesta recepta, resulta deliciós a mena d’aperitiu a mitja tarda sucat amb uns crackers de llavors o bé com a guarnició d’un plat per donar cremositat a un plat de pasta o d’arròs melós tipus risotto.

Som-hi doncs!

guacamole

Guacamole: recepta

Ingredients

  • 3 alvocats.
  • 60gr de ceba.
  • 120gr de tomàquet (també pot ser sense).
  • 1 o 2 dents d’all.
  • El suc d’una llimona (20ml).
  • Fulla seca de coriandre.
  • Una mica de caiena, pebre o “jalapeño” si en trobem.

Preparació

Piquem tots els ingredients en quadradets molt petits i finalment barregem l’alvocat, tot xafat amb una forquilla. Ha de quedar tot ben emulsionat, però sense que calgui afegir batedora, d’aquesta manera serà clavada a la recepta tradicional i els gust és més bo, ja que no s’oxida la fruita. Veureu un color verd molt viu que és significatiu d’un final amb èxit.

Us dono l’opció de fer-lo amb tomàquet o sense, el gust canvia bastant, així com l’aspecte i textura. És qüestió de tastar una i l’altra i valorar. Podem dir que la versió sense resulta perfecte si forma part d’un aperitiu i quan afegim tomàquet combina millor com a salsa dins d’un plat.

Molt bon profit i que gaudiu!

Feu un comentari