Guia ràpida dels Olis Essencials

aceites_cuerpo

 

 

Avui farem una ullada ràpida cap als olis essencials més coneguts, per aconseguir treure el major profit de cadascun d’ells, ja que segons l’objectiu que vulguem obtenir hem de saber triar el que més ens afavoreix. Tots amaguen un gran misteri, un gran tresor que hem d’aprendre a aprofitar.

 

Anem tot plegat a conèixer-los més a fons.

 

 

 

Anís Verd: Ajuda a descansar la vista; calma les rampes, els gasos, els dolors abdominals, els dolors menstruals, les nàusees i el mal de coll. Alhora, pel seu efecte diürètic, evita la retenció de líquids.

Alfàbrega: S’utilitza per al mal de cap i les migranyes, així com per la fatiga mental.

fotografias13Bergamota: Eleva l’esperit, refresca i equilibra la resta d’olis essencials dins d’una barreja. És molt útil per a casos de depressió, ansietat i tensions emocionals. Té propietats antisèptiques i resulta ideal per a la cura de pells greixoses i amb taques, a més d’èczemes , psoriasi i acne. És summament efectiu en banys d’immersió i també ruixat per l’habitació o ambient de treball.

Canyella de Ceilan: Afrodisíac i estimulant mental. Antisèptic, excel·lent per a la prevenció de grips i refredats.

Cedre: Efecte sedant indicat per l’estrès, se sol combinar amb l’espígol. Calmant, harmonitzant, tònic respiratori. Es fa servir com a complement per al tractament de la caiguda del cabell i per a la caspa.

Xiprer: Duels o d’altres etapes de canvi. Antiespasmòdic, diürètic, antireumàtic. Útil per al tractament de l’asma, la bronquitis, la tos convulsa i l’emfisema pulmonar.

Clau d’olor: Molt adient en casos d’esgotament mental a causa de deixar de fumar.

Ginebre: Actua sobre els plans mentals, emocionals i físics; alleujant situacions de confusió i de cansament. Desintoxica i restaura l’equilibri psíquic. Ideal per a banys i massatges contra la cel·lulitis. Té també propietats diürètiques.

Eucaliptus: Actua sobre l’aparell respiratori com a descongestiu, alhora de constituir un potent antisèptic. És convenient fer-lo servir en el fogó on hi ha malalts.

Encens: Calmant, ajuda a la meditació. A nivell de la pell s’inclou en cremes rejovenidores i prevé les estries.

Gingebre: El més adient per a dolors reumàtics i musculars. Perfecte en casos d’esgotament sexual i físic.

Espígol: És un sedant molt efectiu, s’utilitza en problemes d’insomni. Ajuda a balancejar estats emocionals com histèries o depressions, ja que calma i relaxa. Cicatritzant, ideal per a cremades.

Llimona: Estimulant mental, antisèptic, astringent, antiàcid i purificant. Equilibrador del sistema limfàtic. És ideal per donar un toc fresc a les diferentes composicions de fórmules en aromateràpia.

elixites-belen-infoMandarina: Sedant per a l’ansietat, brinda alegria.

Marduix: Actua millorant els estats de soledat.

Camamilla Romana: S’utilitza contra els dolors estomacals, musculars i d’articulacions, també en cas de febre i per disminuir la irritació de pells sensibles. Posseeix efectes calmants sobre la ment i el cos, per exemple estats d’enuig i humor colèric, o bé com a reparador de la son. Ideal en pells seques.

Melissa: La seva aroma és suau i exquisida, per tant relaxa. Protegeix també la pell del fred.

Menta Piperina: Excel·lent per aclarir el cap ja que estimula el cervell, ajuda a aclarir els pensaments, desperta i refresca. Alleuja la síndrome del viatger.

Pi: Estimulant del sistema nerviós, brinda energia i benestar. Adequat per tractar l’angoixa i l’insomni.

Tarongina: Tant en ansietat com en depressió. Moderadament calorífer, millora la circulació sanguínia. Lleuger analgèsic en dolor premenstrual o mal d’esquena.

Romaní: Estimula la memòria i la claredat mental, en processos creatius és un protector psíquic i un estimulant físic. Tonifica i aixeca. Potencia el cor, el fetge i la bufeta biliar. Ideal per al cabell afegint unes gotes al xampú.

Sàlvia: Harmonitza la sexualitat i distén l’energia. Millora tot tipus de tensions psíquiques. És útil en el tractament de l’asma, infeccions de la gola, cura de la pell i cabells amb caspa.

Sàndal: Per a la meditació ja que aquieta els pensaments, és ansiolític i antidepressiu. Així com en pell seca o quarterada.

Arbre del Te: Tractament de totes les afeccions de la pell per les seves propietats antivirals, antimicótiques i antiinflamatòries.

Farigola: Potent antisèptic de vies respiratòries i antitussigen. És tònic i energitzant a nivell físic, mental i emocional, alhora que millora la memòria.

Belén G. L.

2 comentaris a “Guia ràpida dels Olis Essencials”

  1. Ya me gustaria un frasquito con todosss, jeje comodidad, porque todos y cada uno de ellos son “esenciales” y saludables, está pero que muy bien, el estudio, cuando quiera mirar ahi lo tengo.Gracias

Feu un comentari