descargaEl tofu és un aliment molt consumit en orient des de fa milers d’anys per ser molt saludable.
El tofu s’elabora amb la llet de soja que es fermenta amb un procés similar a l’elaboració dels formatges.
El tofu aporta a l’organisme, nutrients com:
-vitamina B,-vitamina D,-vitamina I,-vitamina F,-vitamina K,-calci,-ferro,-fòsfor,-magnesi,-potassi,-aminoàcids,-àcids grassos poli-insaturats,-proteïnes vegetals,- isoflavones
El tofu és un aliment saludable per a l’organisme:
-No conté grassa, per la qual cosa no aporta colesterol a qui ho consumeix
-Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars i de l’aparell circulatori
-Combat els radicals lliures i prevé l’envelliment
-Ajuda a prevenir el càncerimages (1)
-Ajuda a combatre la osteoporosis o reducció de la massa òssia
-Ajuda a reduir i calmar símptomes de la menopausa i del cicle menstrual en les dones
El tofu té gairebé totes les propietats nutricionals i medicinals que la soja fermentada, ja que és el seu principal component.
Es poden menjar el tofu de diferents maneres ja que és un aliment molt versàtil per cuinar.
El tofu per si mateix, no té un sabor especialment agradable, però en cuinar-lo o preparar-lo amb altres ingredients es poden elaborar saborosos plats rics i sans.
imagesEs un dels aliments més complets, molt utilitzat en dietes vegetarianes per suplir proteïnes i altres nutrients que també podem obtenir de la carn.
És fàcil accedir al tofu ja que es venen en herbolaris, tendes dietètiques i naturistes i fins i tot en alguns supermercats.