Segons informa l’associació Amics de la Terra en una nota de premsa, el Govern espanyol dedica 60 vegades més diners a finançar la investigació sobre cultius i aliments transgènics, que el que dedica a investigar en agricultura ecològica. Aquestes dades mostren el clar suport del Govern als transgènics, enfront de models social i ambientalment més sostenibles.


Un suport que no es justifica, si considerem que l’agricultura ecològica genera 25 vegades més ocupació i ocupa 16 vegades més superfície a Espanya. En aquests moments de crisi econòmica i altes taxes d’atur, Amics de la Terra exigeix al Govern una aposta decidida per models d’agricultura i alimentació respectuosos amb el medi ambient i que generin ocupació i teixit social en el mitjà rural.

Segons dades de 2008, el Govern hauria invertit 54,3 milions d’euros en investigació en biotecnologia agrària i alimentària. Enfront d’aquesta xifra, la inversió en agricultura ecològica va ser tan sols de 0,9 milions. A més, enfront dels menys de 2.000 ocupacions que genera la biotecnologia agrària a Espanya, considerant els treballadors de la indústria agrobiotecnológica i els agricultors que conreen blat de moro transgènic, l’agricultura ecològica genera 49.717 ocupacions.


En superfície, hi havia 79.269 hectàrees sembrades amb blat de moro transgènic a Espanya durant 2008, mentre la superfície d’agricultura ecològica era d’1.317.751,88 ha. I en 2009, la superfície conreada amb transgènics va descendir un 4%, quan la superfície en agricultura ecològica es va incrementar en un 21,6%.