El Govern inverteix 60 vegades més en transgènics que en agricultura ecològica

Segons informa l’associació Amics de la Terra en una nota de premsa, el Govern espanyol dedica 60 vegades més diners a finançar la investigació sobre cultius i aliments transgènics, que el que dedica a investigar en agricultura ecològica. Aquestes dades mostren el clar suport del Govern als transgènics, enfront de models social i ambientalment més sostenibles.


Un suport que no es justifica, si considerem que l’agricultura ecològica genera 25 vegades més ocupació i ocupa 16 vegades més superfície a Espanya. En aquests moments de crisi econòmica i altes taxes d’atur, Amics de la Terra exigeix al Govern una aposta decidida per models d’agricultura i alimentació respectuosos amb el medi ambient i que generin ocupació i teixit social en el mitjà rural.

Segons dades de 2008, el Govern hauria invertit 54,3 milions d’euros en investigació en biotecnologia agrària i alimentària. Enfront d’aquesta xifra, la inversió en agricultura ecològica va ser tan sols de 0,9 milions. A més, enfront dels menys de 2.000 ocupacions que genera la biotecnologia agrària a Espanya, considerant els treballadors de la indústria agrobiotecnológica i els agricultors que conreen blat de moro transgènic, l’agricultura ecològica genera 49.717 ocupacions.


En superfície, hi havia 79.269 hectàrees sembrades amb blat de moro transgènic a Espanya durant 2008, mentre la superfície d’agricultura ecològica era d’1.317.751,88 ha. I en 2009, la superfície conreada amb transgènics va descendir un 4%, quan la superfície en agricultura ecològica es va incrementar en un 21,6%.

Deixa un comentari