Demostren la connexió que hi ha entre tabac i dolor crònic

Segons un estudi de la Universitat de Kentucky, en el Regne Unit, les dones addictes al tabac són més propenses a sofrir algun tipus de dolor muscul-esquelétic crònic.
La investigació s’ha realitzat en 6.000 dones majors de 18 anys a les quals se’ls ha fet una enquesta sobre els seus hàbits com a fumadores i els símptomes de dolor crònic que han pogut patir, incloent alguns com fibromialgia, ciática, dolor crònic de cap, coll o dolor en tot el cos.

Els resultats han mostrat que les dones fumadores i exfumadores tenen una major possibilitat de presentar al menys una síndrome de dolor crònic que les no fumadores.Aquesta probabilitat ascendeix a un 20 per cent en les exfumadores, un 68 per cent en les fumadores ocasionals, i en les fumadores habituals el percentatge augmenta més del doble, prop del 104 per cent.

“Aquest estudi mostra la forta relació que existeix entre el tabaquisme i el dolor crònic en la dona”, ha assenyalat David Mannino, coautor de l’estudi.
Segons Mannino, el dolor agut és una “resposta protectora” i possiblement les fumadores ho sofreixen, perquè els seus mecanismes de protecció normals estan danyats a causa de l’exposició al tabac.

“És possible que els pacients que sofreixen dolor crònic puguin beneficiar-se del tractament per deixar de fumar a més de la teràpia per a la seva dolència”, ha dit Leslie Crofford, un altre coautor de l’estudi. “També és possible que el tractament apropiat del dolor crònic pugui incrementar les probabilitats dels fumadors de deixar el tabac, encara que es necessita més investigació sobre aquest tema”.
Font: diariomedico.com

Deixa un comentari