Recepta creps de teff sense gluten

Les creps de Teff (cereal amb moltes propietats nutritives) són una recepta perfecta per a qualsevol moment del dia.

A més, és una opció diferent i alhora ben sana, amb la qual gaudiran des dels més petits als més grans.

A continuació, et presentem la recepta de les creps de cereal Teff sense gluten.

Són molt senzilles de fer!

Índex de continguts

Què és el teff?

El teff és un cereal lliure de gluten, per tant serveix per a persones celíaques així com per a totes aquelles que per alguna raó vulguin treure o reduir el gluten a la seva dieta.

A més, té molts beneficis pel nostre cos, inclòs més que els cereals comuns.

Propietats del teff

El teff és més nutritiu que altres cereals i amb un gran contingut en fibra i calci.

Per altra banda, està ple de vitamines, minerals i proteïnes.

També facilita la digestió, per la qual cosa és apropiat per a persones d’estómac delicat o amb tendència de patir gasos.

Recepta Creps de teff sense gluten

Per fer les creps de teff sense gluten, necessitem el cereal teff en flocs.

creps-de-teff-recepta-crepes-saladas

Una vegada tenim teff en flocs, només hem de fer servir dos ingreients més.

Ingredients per la massa de les creps de teff

  • 125ml de beguda vegetal d’arròs/espelta
  • 30gr de flocs de teff
  • 10gr de farina de coco/farina d’espelta

Preparació de les Creps de teff sense gluten

Només has de barrejar tots els ingredients fins que s’integrin totalment. També podem triturar-ho tot amb la batedora si fem molta quantitat, ja que amb aquesta recepta podem preparar unes quantes unitats i tenir-les ja preparats a la nevera per a un parell de dies o tres.

A més, és tan bona en fred com en calent.

creps-de-teff-receta-dulces

Per fer les creps posem una mica de formatge cremós o oli perquè no es peguin a la paella. La posem al foc al mínim i sense tapa fins que la crep agafi forma. Aleshores, li podem donar la volta perquè es dori per l’altre cantó.

Recomanacions i consells per a l’elaboració de les creps de teff

  • La versió amb coco és més aviat dolça, si us ve de gust salat, el substituirem per farina d’espelta.
  • Recorda que aquestes creps són molt versàtils a la cuina i podràs aprofitar la recepta per a plats molt diversos, fins i tot com a pa de taula per acompanyar un dinar.

Ja fets, podem farcir d’allò que vulguem: compota de poma i canyella, pasta de taina, un plàtan madur xafat o, fins i tot, una alternativa una mica més llençada: crema de cacauet casolà i nous. La versió salada resulta ideal amb un sofregit d’espàrrecs i bolets.

Ens posem mans a l’obra? T’agradaran molt.

Feu un comentari