Protegir-se de la radiació ionitzant per mitjà de plantes

El pànic de contaminació per la radiació a partir de l’accident en Fukushima va disparar la venda de iodur de potassi al món, substància usada alopàticament per protegir-se del càncer de tiroide a causa de cert tipus de radiació.


Però la radiació conté comunment radionúclids que poden afectar altres òrgans contra els que el iodur de potassi és inefectiu.No obstant això existeix una llarga llista de plantes amb substàncies radioprotectoras que poden defensar als organismes vius amb major efectivitat contra la radiació, en concret les que contenen bioflavonoides.

La vitamina C juga també un rol important ja que no solament protegeix als teixits contra els danys de la radiació, sinó que també ajuda a reparar els teixits ja danyats; en conjunció amb els flavonoides la seva funció es perllonga per més temps.

Les plantes més importants són:
L’extracte de raïm és una coneguda font de radioprotectors.

Lentinum edodes (Shiitake), Ganoderma lucidum i altres fongs

Ganoderma lucidum, fong conegut com reishi

Podophyllum hexandrum, conegut com Podófilo.

Oli vegetal verge-extra (extret en fred sense químics) també és radioprotector.

Elytrigia repens (Grama)

Capsella bursa-pastoris (Borsa de pastor)

bolsa de pastor

Quercitina continguda en la pela d’alzina és reportat també com radioprotector.

All i ceba contenen cisteïna substancia que té la capacitat d’inutilitzar substàncies radioactives.

Papaína continguda en el fruit de papaia augmenta fins a 50% la sobrevivencia de rates de prova exposades a nivells mortals de radiació.

Amaranthus paniculatus conegut com amaranto conté Niacina, Tirosina i Rutina (un important cito- i radioprotector). Aquesta va ser una de les raons de triar al amaranto com a part de la dieta dels astronautes

Deixa un comentari