Harvard elimina la llet i altres làctics de la dieta saludable

harvard2Els experts en nutrició i investigadors de la universitat d’Harvard van realitzar una modificació de la piràmide alimentaria, basada en una nutrició sana, lliure de la pressió política i grups de la indústria que podrien veure’s afectats.

Llegir mésHarvard elimina la llet i altres làctics de la dieta saludable

Associació entre la teràpia hormonal sustitutoria i una salut mental més pobra

th 1Les dones que es troben sota teràpia de reemplaçament hormonal podrien tenir pitjor benestar psicològic i salut mental de les dones en condicions similars que no fan ús de la teràpia hormonal (TH), segons suggereixen investigadors de Finlàndia.
Segons va dir la Dra. Elena Toffol de l’Institut Nacional per a la Salut i el Benestar, Hèlsinki, Finlàndia….

Llegir mésAssociació entre la teràpia hormonal sustitutoria i una salut mental més pobra

Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que….

Llegir mésMultiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

Hipotiroïdisme i salut natural.

tiroidesQuan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com:

Llegir mésHipotiroïdisme i salut natural.

Aliments que milloren la memòria

La memòria és una de les funcions cerebrals més importants per a la vida de les persones.
L’estrès, l’edat, les malalties i altres causes poden deteriorar la memòria. Per millorar i mantenir en bon estat la memòria es poden consumir certs aliments que actuen directament sobre el cervell i l’estimulen.
Alguns aliments que ajuden a conservar i millorar la memòria son

Llegir mésAliments que milloren la memòria

Per què menjar aliments germinats

Els aliments germinats no solen formar part de la nostra alimentació diària. Però aquest tipus d’aliments són realment beneficiosos nutricional i medicinalment.
Els vegetals germinats tenen 10 vegades més nutrients que les fruites, llegums, cereals i verdures ja crescudes.
Els aliments germinats contenen:

La magrana

Sota una pell gruixuda i daurada amb tocs vermells, s’amaga un interior replet de llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa de color i lluentor similar a la de la pedra preciosa del robí. Descobrim per què tots els pobles que han conegut la magrana li han atribuït nombroses propietats i com aquesta fruita tan deliciosa de tardor amaga un potencial antioxidant enorme.

Llegir mésLa magrana

Aliments grassos i ensucrats, obesitat i demències.

Les dietes riques en greixos saturats i sucre refinat porten a la gent al camí a l’obesitat, alhora que canvia el seu cervell, la qual cosa pot provocar el consum excessiu dels mateixos aliments i que la pèrdua de pes es transformi en un desafiament. Un estudi va prendre com a objectes d’estudi a rates entrenades per testejar la reacció que tenien davant la dieta a nivell cerebral, específicament sobre l’hipocamp (àrea del cervell que controla la memòria i l’aprenentatge). Les rates es van dividir en dos grups, un va rebre accés il·limitat a aliments equilibrats i baixos en greix i l’altre va accedir a aliments altament energètics, rics en calories i greixos saturats.

Llegir mésAliments grassos i ensucrats, obesitat i demències.

Els fàrmacs per tractar l’insomni incrementen la mortalitat

Les dades d’un treball que es publica en l’edició electrònica del British Medical Journal Open han correlacionat la ingesta de fàrmacs que comunament s’empren per a l’insomni amb un increment, de fins a quatre vegades més, en el risc de mort. L’estudi, coordinat per Daniel Kripke, del Centre del Somni Viterbi, en Sant Diego (Estats Units), també especifica que aquests medicaments s’associen a un augment significatiu del risc de càncer.

Llegir mésEls fàrmacs per tractar l’insomni incrementen la mortalitat

Cada vegada més llars espanyoles s’animen a consumir productes ecològics

El Ministeri de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí (Marm) va presentar, el 30 de novembre, l’estudi “Caracterització de la tipologia i perfil sociodemogràfic del consumidor d’aliments ecològics a Espanya”, en el marc de la IV Jornada Nacional d’Aliments Ecològics, organitzada per la Federació Espanyola d’empreses amb Productes Ecològics (Fepeco), va informar el ministeri.

Llegir mésCada vegada més llars espanyoles s’animen a consumir productes ecològics