Beneficis per a la salut dels lactobacils

lactobacEls lactobacils són microorganismes vius que es poden trobar en certs aliments i que són benèfics per a la salut.
Aquests aliments es denominen probiótics i tenen propietats antibiótiques i biorreguladores.
Els beneficis per a la salut dels lactobacils són
-ajuden a tractar afeccions com a diarrees i al·lèrgies…

Llegir més

Algues marines, aliment molt recomanable

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis. 

Llegir més

Propietats medicinals i nutritives del miso

misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Conté nutrients com:

Llegir més

Estudis recents demostren que els festucs i l’oli d’oliva milloren la salut del cor

pistachosIncloure una ració de fruita seca com els festucs en la dieta diària, s’ha associat a una reducció del risc cardiovascular i de diabetis, a reducció de factors de risc per al cor, i a una millora de la salut en les embarassades que els consumeixen, com demostren els resultats de quatre estudis mèdics publicats recentment.

Llegir més

La hidratació ajuda als estudiants en període d’exàmens

hidratarseEl European Hydration Institute (EHI), fundació que promou la hidratació humana i els seus efectes per a la salut, el benestar i el rendiment físic i cognitiu, recomana als estudiants espanyols que prestin una especial atenció a les seves necessitats d’hidratació durant l’estudi per ajudar a optimitzar la capacitat cognitiva. Una bona hidratació és important per a la salut física i mental. El cervell representa només un 2% del pes corporal, però rep un 20% del flux sanguini.

Llegir més

Associació entre la teràpia hormonal sustitutoria i una salut mental més pobra

th 1Les dones que es troben sota teràpia de reemplaçament hormonal podrien tenir pitjor benestar psicològic i salut mental de les dones en condicions similars que no fan ús de la teràpia hormonal (TH), segons suggereixen investigadors de Finlàndia.
Segons va dir la Dra. Elena Toffol de l’Institut Nacional per a la Salut i el Benestar, Hèlsinki, Finlàndia….

Llegir més

Multiplica els beneficis de les verdures amb lactofermentació

lacto 2La lactofermentació és un mètode molt antic de conservació dels aliments. Es caracteritza per ser molt senzill i alhora molt efectiu. A més d’obtenir sanes conserves vegetals, augmentem els seus micronutrients i afegim enzims probiótics que afavoreixen la digestió. Els principals beneficis de la lactofermentació són que….

Llegir més

Hipotiroïdisme i salut natural.

tiroidesQuan l’hormona tiroïdal és insuficient es produeix l’hipotiroïdisme, que causa una pèrdua general d’energia en l’organisme i l’acumulació de deixalles.
La naturopatía i l’homeopatia poden substituir parcialment la funció d’aquesta hormona, i ofereixen grans possibilitats de millorar la dolència o evitar que s’agreugi com per exemple utilitzant algunes algues y verdures com:

Llegir més

Aliments que milloren la memòria

La memòria és una de les funcions cerebrals més importants per a la vida de les persones.
L’estrès, l’edat, les malalties i altres causes poden deteriorar la memòria. Per millorar i mantenir en bon estat la memòria es poden consumir certs aliments que actuen directament sobre el cervell i l’estimulen.
Alguns aliments que ajuden a conservar i millorar la memòria son

Llegir més