Nutrients d’alta assimilació

 

Batido-elimina-toxinas

Continuem amb la depuració que ens prepara per a l’arribada de la primavera, ja que aquesta estació és la ideal a l’hora de renovar l’energia interna del nostre cos, tant a nivell mental com físic. És per això que avui us presentem tres nous sucs, com a tres noves alternatives per tenir cura de la nostra salut a través de l’alimentació.

A més, el fet de prendre multinutrients en forma líquida ajuda a una millor absorció, ja que la barrera fibrosa dels ingredients es trenca en la trituració. Pel que fa a la pèrdua de vitamines no ens ha de fer patir sempre que utilitzem una trituradora prou potent com per fondre els aliments en el mínim temps possible.

Llegir mésNutrients d’alta assimilació

El Te KOMBUCHA

img_2582

 

El te kombucha és una beguda fermentada que tothom pot preparar a casa seva, a través d’un fong. Ja era ben conegut antigament fa molts anys per la cultura asiàtica i russa, molt valorat per la seva llarga llista de propietats.

 

L’elaboració és totalment casolana, natural i saludable. Només hem de tenir en compte aquests tres passos ben senzills:

Llegir mésEl Te KOMBUCHA

Nyoquis de Quinoa i Chía

Us presentem un plat molt vistós, de ràpida elaboració i nutricionalment molt enriquidor; ja que la quinoa ens aporta una bona dosi de proteïna de fàcil assimilació, a més de una llarga llista de minerals com ara el ferro, el calci i el magnesi. I per l’altra banda tenim la chía, que conté altes concentracions de vitamines antioxidants com l’E, així com omegues 3 del tipus ALA.

Llegir mésNyoquis de Quinoa i Chía

Un potent antioxidant: La Vitamina C

VitaminC

 

Avui parlem d’una de les vitamines més protagonistes en la Medicina Natural, així com una de les més agraïdes, la vitamina  C.

 

Podríem dir moltes coses d’aquesta vitamina, plena de fonaments i riqueses, però en aquesta ocasió ens centrarem sobretot en dos punts concrets:

  1. Les seves propietats més destacades.
  2. Com podem trobar-la dins de l’alimentació nostra de cada dia.

 

 

 

Llegir mésUn potent antioxidant: La Vitamina C

Tres nous Sucs

 

Amb el propòsit de preparar-nos un nou batut cada dia, avui us mostrem tres idees noves. Cadascuna amb propietats i finalitats diferents, segons els ingredients que fem servir i el moment del dia en el qual prenem el nostre suc.

 

Si volem treure més profit a la preparació, és preferible prendre-la en dejú o bé entre hores. Anem llavors a veure quines noves opcions tenim en aquesta ocasió, perquè pugueu triar la que més us agradi. Avui hem optat per alternatives més lleugeres a mena de suc, en comptes de batut, els quals tenen una major consistència. Esperem en tot cas que siguin del vostre gust.

Llegir mésTres nous Sucs

Verdures del Mar

20090311_33La cuina japonesa cada dia s’apropa més a casa nostra i ens aporta un ampli ventall de gustos diferents els que nosaltres estem acostumats dins de la nostra cultura, tanmateix, es tracta de sabors ben exquisits i de gran delicadesa. És per això que en aquest post us volem fer arribar una petita mostra d’aquesta cuina, per a nosaltres moderna, tan antiga per a d’altres però.

Es tracta en aquesta ocasió d’una senzilla amanida que té com a ingredient principal les algues, un element nutricional de gran vàlua, ja que sempre intentem mantindre la línia de salut, alhora que nodrim no només el cos sinó també els sentits. Esperem que us agradi.

Llegir mésVerdures del Mar

Crema de Cacau i Avellanes

nocilla-o-nutella-casera-crema-de-cacao-y-avellanas-5

 

Avui us presentem una opció sana a la tradicional crema per untar de xocolata. Un aperitiu de menjar Raw Food que us resultarà ideal acompanyat d’una peça de fruita de temporada, per exemple combina molt bé amb la mandarina.

Es tracta d’una recepta molt ràpida que no necessita afegir calor a la preparació. Tots els ingredients son vegetals, ja que fins i tot el iogurt pot ser de soja. A més a més fins i tot resulta adient en cas de diabetis o de persones que estiguin cuidant la seva dieta ja que no incorpora sucre i treu les ganes de dolç en moments puntuals.

 

Llegir mésCrema de Cacau i Avellanes

Què vol dir: Naturopatia?

naturopatia

 

Podríem començar per definir el terme Naturopatia d’una manera específica:

 

“La Naturopatia és la Ciència i Art que estudia i tracta la salut, la disfunció i la malaltia a través de la naturalesa de cada pacient i amb elements de la pròpia Naturalesa.”

 

Així bé, d’una manera desglossada i senzilla, expressem el següent:

 

Llegir mésQuè vol dir: Naturopatia?

L’Ansietat i la Naturopatia

ansiedad-claves

 

L’estrès del dia a dia, la feina, la família, les tasques de casa nostra, el plegat d’emocions que ens envolten, el coneixement de nosaltres mateixos, la manca de temps… Tot un grapat de situacions que moltes vegades avoquen en problemes d’ansietat o de nerviosisme. És per això que tot just avui us volem donar eines naturals a l’hora de combatre aquests neguits que ens fan patir i no es deixen avançar dins del camí de la vida, un camí que al cap i a la fi té com a única meta ser feliços.

Llegir mésL’Ansietat i la Naturopatia

Mmm… Com passa, la crema de carbassa!!!

carbassa

 

A mitjans d’octubre, i encara que el temps ens permeti uns dies més d’estiuet, la tardor poc a poc es fa sentir. És probablement una de les estacions més acolorides de l’any, i tot un regal pels sentits, fruit de les tonalitats que ens ofereix el paisatge en combinació amb el canvi en la intensitat i durada de la llum solar.

 

Tota aquesta expressió de l’entorn la trobarem als nostres mercats, omplint de tardor el nostre rebost, i per tant, enriquint i diversificant la nostra cuina.

 

Llegir mésMmm… Com passa, la crema de carbassa!!!