El Te KOMBUCHA

img_2582

 

El te kombucha és una beguda fermentada que tothom pot preparar a casa seva, a través d’un fong. Ja era ben conegut antigament fa molts anys per la cultura asiàtica i russa, molt valorat per la seva llarga llista de propietats.

 

L’elaboració és totalment casolana, natural i saludable. Només hem de tenir en compte aquests tres passos ben senzills:

Llegir mésEl Te KOMBUCHA

Nyoquis de Quinoa i Chía

Us presentem un plat molt vistós, de ràpida elaboració i nutricionalment molt enriquidor; ja que la quinoa ens aporta una bona dosi de proteïna de fàcil assimilació, a més de una llarga llista de minerals com ara el ferro, el calci i el magnesi. I per l’altra banda tenim la chía, que conté altes concentracions de vitamines antioxidants com l’E, així com omegues 3 del tipus ALA.

Llegir mésNyoquis de Quinoa i Chía

Un potent antioxidant: La Vitamina C

VitaminC

 

Avui parlem d’una de les vitamines més protagonistes en la Medicina Natural, així com una de les més agraïdes, la vitamina  C.

 

Podríem dir moltes coses d’aquesta vitamina, plena de fonaments i riqueses, però en aquesta ocasió ens centrarem sobretot en dos punts concrets:

  1. Les seves propietats més destacades.
  2. Com podem trobar-la dins de l’alimentació nostra de cada dia.

 

 

 

Llegir mésUn potent antioxidant: La Vitamina C

Tres nous Sucs

 

Amb el propòsit de preparar-nos un nou batut cada dia, avui us mostrem tres idees noves. Cadascuna amb propietats i finalitats diferents, segons els ingredients que fem servir i el moment del dia en el qual prenem el nostre suc.

 

Si volem treure més profit a la preparació, és preferible prendre-la en dejú o bé entre hores. Anem llavors a veure quines noves opcions tenim en aquesta ocasió, perquè pugueu triar la que més us agradi. Avui hem optat per alternatives més lleugeres a mena de suc, en comptes de batut, els quals tenen una major consistència. Esperem en tot cas que siguin del vostre gust.

Llegir mésTres nous Sucs

Verdures del Mar

20090311_33La cuina japonesa cada dia s’apropa més a casa nostra i ens aporta un ampli ventall de gustos diferents els que nosaltres estem acostumats dins de la nostra cultura, tanmateix, es tracta de sabors ben exquisits i de gran delicadesa. És per això que en aquest post us volem fer arribar una petita mostra d’aquesta cuina, per a nosaltres moderna, tan antiga per a d’altres però.

Es tracta en aquesta ocasió d’una senzilla amanida que té com a ingredient principal les algues, un element nutricional de gran vàlua, ja que sempre intentem mantindre la línia de salut, alhora que nodrim no només el cos sinó també els sentits. Esperem que us agradi.

Llegir mésVerdures del Mar

Què vol dir: Naturopatia?

naturopatia

 

Podríem començar per definir el terme Naturopatia d’una manera específica:

 

“La Naturopatia és la Ciència i Art que estudia i tracta la salut, la disfunció i la malaltia a través de la naturalesa de cada pacient i amb elements de la pròpia Naturalesa.”

 

Així bé, d’una manera desglossada i senzilla, expressem el següent:

 

Llegir mésQuè vol dir: Naturopatia?

L’Ansietat i la Naturopatia

ansiedad-claves

 

L’estrès del dia a dia, la feina, la família, les tasques de casa nostra, el plegat d’emocions que ens envolten, el coneixement de nosaltres mateixos, la manca de temps… Tot un grapat de situacions que moltes vegades avoquen en problemes d’ansietat o de nerviosisme. És per això que tot just avui us volem donar eines naturals a l’hora de combatre aquests neguits que ens fan patir i no es deixen avançar dins del camí de la vida, un camí que al cap i a la fi té com a única meta ser feliços.

Llegir mésL’Ansietat i la Naturopatia

Mmm… Com passa, la crema de carbassa!!!

carbassa

 

A mitjans d’octubre, i encara que el temps ens permeti uns dies més d’estiuet, la tardor poc a poc es fa sentir. És probablement una de les estacions més acolorides de l’any, i tot un regal pels sentits, fruit de les tonalitats que ens ofereix el paisatge en combinació amb el canvi en la intensitat i durada de la llum solar.

 

Tota aquesta expressió de l’entorn la trobarem als nostres mercats, omplint de tardor el nostre rebost, i per tant, enriquint i diversificant la nostra cuina.

 

Llegir mésMmm… Com passa, la crema de carbassa!!!

Sucres no tan Sucres

azucaresEls desavantatges del sucre blanc o sucre refinat per a la salut ja son prou coneguts, doncs aquest ingredient forma part dels anomenats veríns blancs del segle XXI; conjuntament amb la llet de vaca, les farines refinades i la sal de taula no integral.

És per això que avui us volem mostrar les alternatives que tenim avui dia a l’hora d’edulcorar els nostres plats, fer postres o bé cobrir les necessitats de dolç en un moment donat.

Agruparem aquests edulcorants naturals en 2 grups principals, per una banda els de textura líquida i per una altra les opcions en pols o en comprimits.

 

Llegir mésSucres no tan Sucres

El quètxup pot ser saludable

quetxupAquest estiu tot l’hort ha anat a deshora, fins i tot els hortolans. Però deixant que fes al seu ritme, la natura ens ha ofert una collita esplèndida i generosa que, a última hora, ens ha fet córrer a fer conserves.

Aquest agost, les maduixeres ens han donat les maduixes mes dolces de la temporada per fer melmelades, i ara, a primers de setembre, ens arriben les prunes de santa Rosa, les móres, les figues, i un gran ventall de tomàquets: cor de bou, roses, de pera, de penjar, xerris… per gaudir d’infinitat de preparacions.

Ja sé que a alguns de vosaltres aquesta paraula us remet a cuina ràpida, o bé a cuina americana, però no us espanteu, ja que, si és casolà, és una bona opció per acompanyar les vostres preparacions i una bona ocasió per sorprendre i complaure els més joves de la casa.

 

 

Llegir mésEl quètxup pot ser saludable