Vitamines

/Vitamines
19 Nov 2012

La magrana

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

Sota una pell gruixuda i daurada amb tocs vermells, s’amaga un interior replet de llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa de color i lluentor similar a la de la pedra preciosa del robí. Descobrim per què tots els pobles que han conegut la magrana li han atribuït nombroses propietats i com aquesta fruita tan deliciosa de tardor amaga un potencial antioxidant enorme. (más…)
23 Oct 2012

Aliments grassos i ensucrats, obesitat i demències.

2019-05-15T08:07:45+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

Les dietes riques en greixos saturats i sucre refinat porten a la gent al camí a l’obesitat, alhora que canvia el seu cervell, la qual cosa pot provocar el consum excessiu dels mateixos aliments i que la pèrdua de pes es transformi en un desafiament. Un estudi va prendre com a objectes d’estudi a rates entrenades per testejar la reacció que tenien davant la dieta a nivell cerebral, específicament sobre l’hipocamp (àrea del cervell que controla la memòria i l’aprenentatge). Les rates es van dividir en dos grups, un va rebre accés il·limitat a aliments equilibrats i baixos en greix i l’altre va accedir a aliments altament energètics, rics en calories i greixos saturats. (más…)
10 Mar 2012

Els fàrmacs per tractar l’insomni incrementen la mortalitat

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

Les dades d’un treball que es publica en l’edició electrònica del British Medical Journal Open han correlacionat la ingesta de fàrmacs que comunament s’empren per a l’insomni amb un increment, de fins a quatre vegades més, en el risc de mort. L’estudi, coordinat per Daniel Kripke, del Centre del Somni Viterbi, en Sant Diego (Estats Units), també especifica que aquests medicaments s’associen a un augment significatiu del risc de càncer. (más…)

20 Dic 2011

Cada vegada més llars espanyoles s’animen a consumir productes ecològics

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Ecològic, Salut Natural, Vitamines|

El Ministeri de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí (Marm) va presentar, el 30 de novembre, l’estudi “Caracterització de la tipologia i perfil sociodemogràfic del consumidor d’aliments ecològics a Espanya”, en el marc de la IV Jornada Nacional d’Aliments Ecològics, organitzada per la Federació Espanyola d’empreses amb Productes Ecològics (Fepeco), va informar el ministeri. (más…)
14 Dic 2011

Fruites de tardor dessecades per a l’hivern

2019-05-15T08:07:46+01:00Alimentació Saludable, Salut Natural, Vitamines|

La diferència en micronutrients fa que unes fruites seques siguin més interessants que unes altres per a la salut dels ossos, els ulls, la pell o el cor. La tardor i l’hivern és una bona temporada per degustar fruites dessecades. És possible assecar totes les varietats per degustar-les després amb més sabor dolç, encara que les més conegudes i habituals són les prunes i raïms passes, els orellots d’albercoc i préssec i les figues seques, juntament amb els dátils, que s’inclouen en aquest grup. (más…)

11 Nov 2008

Les Vitamines

2008-12-19T23:47:47+01:00Vitamines|

Les Vitamines 

És conegut el transcendental paper que desenvolupen els micronutrients (s’entén que parlem de vitamines i minerals) en la nutrició i en la salut.
Indispensables per a la vida, aquests nutrients els hem d’obtenir dels aliments, però la dieta actual pot afavorir-ne algunes mancances.
Les vitamines són substàncies orgàniques imprescindibles en els processos metabòlics que succeeixen en la nutrició dels éssers vius. Les vitamines es consideren essencials, i han de ser administrades a través de l’alimentació, ja que el cos humà no pot sintetitzar-les. Una excepció és la vitamina D, que es pot formar en la pell amb l’exposició al sol, i les vitamines K, B1, B12 i àcid fòlic, que es formen en petites quantitats en la flora intestinal (más…)