/Vitamines

Vitamines

30 Sep 2013

Beneficis dels naps per a la salut

2019-03-17T20:45:34+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

nabo1El nap és una planta herbàcia que es ve conreant des del món clàssic encara que pot situar-se el seu origen més a l’est de la conca Mediterrània, a Orient Pròxim. Durant l’Edat Mitjana era un aliment molt important en la dieta dels països europeus, fins a l’arribada de la patata al segle XVIII, que a poc a poc va ser desbancant al nap. A partir de la Revolució Francesa, es van conrear més patates i menys naps a Europa fins a arribar a convertir-se en un aliment oblidat. En l’actualitat és una de les verdures més utilitzades en la cuina.
Per al seu cultiu es necessiten climes més aviat freds o temperats, encara que és preferible en zones temperades on s’aprofita la qualitat de les seves arrels. La carn i l’escorça són de color blanc perla, encara que quan l’arrel apunta fora de la terra, (más…)
27 Sep 2013

El consum de cereals integrals redueix el risc d’hipertensió

2019-03-17T20:45:38+01:00Alimentació, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

cerales desayuno
Segons diversos estudis com el ja realitzat en 1.982 pel Dr. Kochar, del Centre Mèdic Beth Israel Deaconess a Boston (Estats Units), el fet d’incloure en els nostres hàbits alimentaris cereals integrals sense sucre en el desdejuni
, pot arribar a reduir fins a un 25% el risc de ser hipertens, assaig exposat pel Dr. Kochar en un estudi conductual de gairebé 14.000 metges.
20 Sep 2013

Beneficis de menjar peres

2019-03-17T20:45:43+01:00Alimentació, General, Minerals, Vitamines|

images1 (2)La pera és una fruita amb molt poques calories i malgrat ser dolça és ben tolerada pels diabètics per ser sucres bons.
Es pot menjar la fruita fresca, cuita o fer-na suc i beure-ho. També es pot preparar batuts, amanides de fruites i postres usant la pera ja que el seu sabor és realment deliciós.
Per obtenir beneficis medicinals s’ha d’ingerir en forma regular perquè doni bons resultats.
La pera és una de les fruites que més els agrada als nens a causa del seu agradable sabor pel que és molt sa que la consumeixin (más…)
7 Sep 2013

El tofu un aliment saludable

2019-03-17T20:45:47+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

descargaEl tofu és un aliment molt consumit en orient des de fa milers d’anys per ser molt saludable.
El tofu s’elabora amb la llet de soja que es fermenta amb un procés similar a l’elaboració dels formatges.
El tofu aporta a l’organisme, nutrients com:
-vitamina B,-vitamina D,-vitamina I,-vitamina F,-vitamina K,-calci,-ferro,-fòsfor,-magnesi,-potassi,-aminoàcids,-àcids grassos poli-insaturats,-proteïnes vegetals,- isoflavones
El tofu és un aliment saludable per a l’organisme: (más…)
17 Jul 2013

Algues marines, aliment molt recomanable

2019-03-17T20:46:19+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

algasÉs estiu i tens una oportunitat magnífica de començar a enamorar-te de les algues. Solament creixen en mars que estan poc contaminats, així que ja tenim garantia que són saludables. Van aparèixer a la Terra fa mil cinc-cents milions d’anys… Quanta saviesa acumulada! A Japó cada persona consumeix uns dos quilos i mitjà d’algues per any (les algues constitueixen el 10% de la seva dieta diària).
Es coneixen més de 24.000 espècies. Cinquanta d’elles són aptes per al consum humà. I vint-i-una s’emprenen en l’alimentació humana o amb finalitats terapèutiques. En el Papir de Ebers –tractat mèdic egipci- ja s’indicava l’ús de les algues per guarir el càncer de mama. En l’actualitat s’empren com a remei a malalties com la tuberculosi, grip, cucs i artritis.  (más…)
28 Jun 2013

Propietats medicinals i nutritives del miso

2019-03-17T20:46:27+01:00Alimentació, Ecològic, General, Minerals, Noticíes, Vitamines|

misoEl miso és un aliment fermentat molt popular en orient. El miso s’elabora sobre la base de soia, algun cereal i sal marina. Aquest producte té excel·lent qualitats nutritives però també medicinals.
El miso s’utilitza com a condiment en sopes, llegums i cereals entre altres menjars.
En occident és un producte poc conegut que ara es pot aconseguir amb major facilitat. Val la pena provar-ho i consumir-ho perquè és realment bo per la nostra salut.
Conté nutrients com: (más…)
24 Jun 2013

Estudis recents demostren que els festucs i l’oli d’oliva milloren la salut del cor

2019-03-17T20:46:31+01:00Alimentació, General, Noticíes, Vitamines|

pistachosIncloure una ració de fruita seca com els festucs en la dieta diària, s’ha associat a una reducció del risc cardiovascular i de diabetis, a reducció de factors de risc per al cor, i a una millora de la salut en les embarassades que els consumeixen, com demostren els resultats de quatre estudis mèdics publicats recentment. (más…)
23 Jun 2013

La hidratació ajuda als estudiants en període d’exàmens

2019-03-17T20:46:36+01:00Alimentació, General, Noticíes, Vitamines|

hidratarseEl European Hydration Institute (EHI), fundació que promou la hidratació humana i els seus efectes per a la salut, el benestar i el rendiment físic i cognitiu, recomana als estudiants espanyols que prestin una especial atenció a les seves necessitats d’hidratació durant l’estudi per ajudar a optimitzar la capacitat cognitiva. Una bona hidratació és important per a la salut física i mental. El cervell representa només un 2% del pes corporal, però rep un 20% del flux sanguini. (más…)